Fotbal intern

Lotul Austriei pentru meciul cu România. Revine vedeta David Alaba

29.09.2020 | 15:38
Lotul Austriei pentru meciul cu Romania Revine vedeta David Alaba
Lotul Austriei pentru meciul cu România. Revine vedeta David Alaba. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lotul Austriei pentru meciul cu România a fost anunțat de către tehnicianul german Franco Foda. Antrenorul în vârstă de 54 de ani se va putea baza din nou pe David Alaba.

Vedeta lui Bayern Munchen a ajuns la 28 de ani și va face parte din lotul pe care tricolorii îl vor avea de înfruntat în data de 14 octombrie.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre România și Austria, din a treia etapă a Ligii Naționilor, va avea loc la Ploiești, pe stadionul Ilie Oană. În Austria, elevii lui Mirel Rădoi au câștigat cu 3-2.

Lotul Austriei pentru meciul cu România. Lipsește Marcel Sabitzer

Pe lista fotbaliștilor care vor fi prezenți în România pentru meciul din cea de-a treia rundă a Ligii Naționilor este și David Alaba, fundașul central de la Bayern Munchen. Jucătorul de 28 de ani a lipsit de la meciul tur, câștigat de România cu 3-2, pentru că a acuzat oboseala după parcursul din UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

„După ce am purtat discuții cu Hansi Flick și David Alaba, am stabilit să nu îl convoc de data aceasta. După meciurile intense din ultimele faze ale UEFA Champions League, David s-a plâns de probleme la aductori și a intrat în recuperare, în așa fel încât să fie în formă din toamnă. Sănătatea fotbaliștilor este principala noastră prioritate”, declara Foda înaintea meciului din 7 septembrie.

Acum, Alaba va face parte din lotul Austriei pentru meciul cu România, dar va fi disponibil și pentru amicalul jucat de austrieci în fața Greciei, care se va disputa pe 7 octombrie. David Alaba a fost nominalizat de UEFA pentru titlul de cel mai bun fundaș al anului 2020. Din lot va lipsi, în schimb, Marcel Sabitzer, legitimat la RB Leipzig.

ADVERTISEMENT

Cum arată lotul complet al austriecilor

Lotul Austriei pentru amicalul cu Grecia va fi același și pentru meciurile din UEFA Nations League cu Irlanda de Nord și România. Acesta a fost publicat pe site-ul federației austriece de fotbal.

Portari: Pavao PERVAN (VfL Wolfsburg), Alexander SCHLAGER (LASK), Cican STANKOVIC (FC Red Bull Salzburg)

ADVERTISEMENT

Fundași: Aleksandar DRAGOVIC (Bayer 04 Leverkusen), Marco FRIEDL (SV Werder Bremen), Martin HINTEREGGER (Eintracht Frankfurt), Stefan LAINER (Borussia Mönchengladbach), Philipp LIENHART (SC Freiburg), Stefan POSCH (TSG 1899 Hoffenheim), Christopher TRIMMEL (1. FC Union Berlin), Andreas ULMER (FC Red Bull Salzburg), David ALABA (FC Bayern Munchen)

Mijlocași: Julian BAUMGARTLINGER (Bayer 04 Leverkusen), Christoph BAUMGARTNER (TSG 1899 Hoffenheim), Florian GRILLITSCH (TSG 1899 Hoffenheim), Raphael HOLZHAUSER (Beerschot VA), Stefan ILSANKER (Eintracht Frankfurt), Karim ONISIWO (1. FSV Mainz 05), Reinhold RANFTL (LASK), Louis SCHAUB (FC Luzern), Xaver SCHLAGER (VfL Wolfsburg), Alessandro SCHÖPF (FC Schalke 04)

Atacanți: Adrian GRBIC (FC Lorient), Michael GREGORITSCH (FC Augsburg), Sasa KALAJDZIC (VfB Stuttgart), Christoph MONSCHEIN (FK Austria Viena)

În lotul lărgit: Martin FRAISL (SV Sandhausen), Heinz LINDNER (FC Basel), Jörg SIEBENHANDL (SK Sturm Graz); Gernot TRAUNER (LASK), Maximilian ULLMANN (SK Rapid Viena), Albert VALLCI (FC Red Bull Salzburg), Philipp WIESINGER (LASK), Maximilian WÖBER (FC Red Bull Salzburg) , Husein BALIC (LASK), Yusuf DEMIR (SK Rapid Viena), Mathias HONSAK (SV Darmstadt 98), Thomas MURG (SK Rapid Viena), Stefan SCHWAB (PAOK Saloniki), Patrick WIMMER (FK Austria Viena), Hannes WOLF (Borussia Mönchengladbach); Marko RAGUZ (LASK)

ADVERTISEMENT