Sport

Louis Munteanu a fost votat tricolorul lunii mai. Fotbalistul campioanei Farul i-a devansat pe Florinel Coman și Tudor Băluță

Louis Munteanu a fost ales tricolorul lunii mai de către fani. Fotbalistul din atacul Farului i-a depășit în clasament pe Florinel Coman și Tudor Băluță.
06.06.2023 | 11:28
Louis Munteanu a fost votat tricolorul lunii mai Fotbalistul campioanei Farul ia devansat pe Florinel Coman si Tudor Baluta
Louis Munteanu a fost votat tricolorul lunii mai. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Louis Munteanu a fost ales tricolorul lunii mai de către suporterii echipei naționale a României. Tânărul fotbalist împrumutat de Farul de la Fiorentina a adunat cele mai multe voturi și l-a depășit pe Florinel Coman de la FCSB, cât și pe coechipierul Tudor Băluță.

Louis Munteanu, votat tricolorul lunii mai

În perioada 1-5 iunie, fanii fotbalului din România au putut să voteze jucătorul român cu cel mai bun randament la echipa de club în luna mai. Câștig de cauză a avut Louis Munteanu, care a înscris golul decisiv al Farului în victoria cu FCSB, scor 3-2. Victoria „marinarilor” a echivalat cu câștigarea titlului în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Louis Munteanu s-a clasat pe prima poziție în topul suporterilor, cu 45,4%, la o distanță mică de locul 2 ocupat de Florinel Coman, cu 41,1%. „Șeptarul” a fost cel mai în formă fotbalist de la FCSB în finalul sezonului și a fost la un pas să câștige titlul alături de echipa roș-albastră.

Pe locul 3 s-a clasat Tudor Băluță. Mijlocașul celor de la Farul a strâns un procent de doar 13,5% departe de locurile câștigătoare. Răzvan Marin (ianuarie), Adrian Mazilu (februarie), Nicolae Stanciu (martie) și Florinel Coman (aprilie) sunt câștigătorii trofeului în lunile precedente.

ADVERTISEMENT

Louis Munteanu, Florinel Coman și Tudor Băluță, convocați de Edi Iordănescu pentru meciurile României cu Kosovo și Elveția

Cei trei fotbaliști nominalizați pentru a fi votați tricolorul lunii mai au fost convocați de Edi Iordănescu în lotul naționalei României pentru partidele cu Kosovo (16 iunie) și Elveția (19 iunie). FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că selecționerul României va apela la atacantul campioanei Farul pentru „dubla” cu Kosovo și Elveția.

Florinel Coman are 5 apariții până acum la echipa națională a României și nu a reușit, deocamdată, să își treacă în cont prima reușită. De cealaltă parte, Tudor Băluță a adunat 11 prezențe sub „tricolor”.

ADVERTISEMENT

De cealală parte, Louis Munteanu a fost în lotul României la debutul din martie în preliminariile Euro 2024, însă tânărul atacant nu a apucat să bifeze primele apariții în tricoul echipei naționale. Pe lângă Louis Munteanu, Edi Iordănescu i-a selecționat în zona de atac pe George Pușcaș și Denis Alibec.

„Nu știu ce aș alege dintre naționala mare și cea de tineret. Ambele dacă s-ar putea. Oriunde o să fiu chemat o să mă duc cu inima și o să ajut”, a declarat Louis Munteanu, într-un interviu acordat, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

România are maximum de puncte după primele două etape în urma victoriilor cu Andorra (2-0) și Belarus (2-1) din grupa I a preliminariilor pentru Euro 2024. Vlad Chiricheș, Răzvan Marin, Florin Tănase, Florin Niță sau Ionuț Radu sunt printre „tricolorii” care s-au accidentat și nu au putut lua parte la a doua acțiune a anului pentru România.

ADVERTISEMENT