Sport

Lovitură de peste 100 de milioane de euro dată de Liverpool! O parte din acțiunile clubului au fost cedate unor noi investitori

Liverpool a dat o lovitură de peste 100 de milioane de euro. Compania care deține clubul de pe Anfield a cedat o parte din acțiuni unor noi investitori.
29.09.2023 | 11:35
Lovitura de peste 100 de milioane de euro data de Liverpool O parte din actiunile clubului au fost cedate unor noi investitori
Liverpool a dat o lovitură de peste 100 de milioane de euro. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Liverpool a reușit o lovitură de peste 100 de milioane de euro. Fenway Sports Group, compania americană care deține clubul, a cedat o parte din acțiuni către investitorii americani Dynasty Equity, pentru o sumă cuprinsă între 100 și 200 de milioane de euro.

Lovitură de peste 100 de milioane de euro dată de Liverpool! O parte din acțiunile clubului au fost cedate unor noi investitori

Liverpool reprezintă unul dintre cluburile de tradiție din Premier League, însă patronii echipei de pe Anfield doresc să dezvolte și mai mult proiectul. Astfel, Fenway Sports Group, care deține pachetul majoritar de acțiuni, a vândut o mică parte din acțiuni unor noi investitori americani.

ADVERTISEMENT

Conform Daily Mail, suma tranzacției pachetului minoritar de acțiuni este cuprinsă între 100 și 200 de milioane de euro. Suma echivalează cu un procent cuprins între 1,9% și 3,8% din acțiuni, în condițiile în care, cota de piață a lui Liverpool este estimată la 5,3 miliarde de euro, potrivit Forbes.

Fenway Sports Group nu vrea să cedeze definitiv acțiunile clubului, ci doar să atragă noi investitori. „Vom fi în Anglia pentru totdeauna? Nu. Vom vinde Liverpool? Nu.

ADVERTISEMENT

Vorbim cu investitori care să vină la Liverpool? Da. Se va întâmpla ceva aici? Cred că da, dar nu va fi vorba despre vânzarea clubului”, declara John Henry, șeful FSG.

Noi investitori pentru Liverpool: „Suntem onorați”

Dynasty Equity, noua companie americană care investește la Liverpool, este fondată de Jonathan Nelson și Don Cornweel. Nelson, directorul executiv al companiei, a declarat că este încântat de noul parteneriat.

ADVERTISEMENT

“Suntem onorați să devenim parteneri cu Fenway Sports Group și să susținem moștenirea remarcabilă pe care o are Liverpool. Vom fi parteneri strategici și ne vom baza pe o colaborare respectuoasă”, a declarat Jonathan Nelson.

Fenway Sports Group a intrat în acționariatul lui Liverpool în 2010. Compania americană a cumpărat acțiunile clubului de pe Anfield de la George Gillett Jr. și Tom Hicks. Nu mai puțin de 6 trofee au cucerit „Cormoranii” sub comanda noilor patroni.

ADVERTISEMENT

FSG deține în paralel echipa de baseball Boston Red Sox și acțiuni în cadrul echipei Pittsburgh Penguins din NHL. De asemenea, stadionul Anfield a avut parte de investiții semnificative, după ce în 2017 s-au investit 110 milioane de lire sterline pentru noul Main Stand.

Totodată, patronii lui Liverpool au în derulare un nou proiect în valoare totală de 80 de milioane de lire sterline, care să mărească la 61.000 de locuri capacitatea stadionului.

ADVERTISEMENT