Sport

Un club de tradiție din Premier League a fost vândut. Care este suma tranzacției

Un club de tradiție din Premier League a fost vândut. Cine sunt noii proprietari și care este suma la care se ridică tranzacția.
15.09.2023 | 18:00
Un club de traditie din Premier League a fost vandut Care este suma tranzactiei
Un club de tradiție din Premier League și-a schimbat proprietarul. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Clubul de tradiție din Premier League, Everton, a anunțat că și-a schimbat proprietarul. La începutul anului, echipa „caramelelor” a fost pusă la vânzare. Formația din Liverpool a fost cumpărată de fondul de investiții 777 Partners pentru suma de 640 de milioane de euro.

Un club de tradiție din Premier League a fost vândut. Care este suma tranzacției

Everton și-a schimbat proprietarul în startul sezonului din Premier League. Firma din SUA cu capital privat 777 Partners i-a plătit nu mai puțin de 640 de milioane de euro lui Farhad Moshiri.

ADVERTISEMENT

Fostul patron britanico-iranian al lui Everton a fost de acord să cedeze cele 94,1% din acțiunile pe care le deținea în cadrul clubului. Aflat atât în criză financiară, dar și din cauza rezultatelor, Farhad Moshiri a fost nevoit să facă un pas în spate.

„Suntem încântaţi de oportunitatea de a deveni parte a familiei Everton, ca gestionari ai clubului şi considerăm un privilegiu să putem construi pe mândrele sale moşteniri şi valori.

ADVERTISEMENT

Ne angajăm să colaborăm cu comunitatea locală pe termen lung, lucrând la proiecte importante, cum ar fi dezvoltarea Bramley-Moore Dock ca un stadion de clasă mondială”,”, a precizat Josh Wander, fondatorul şi ”managing partner” la 777 Partners.

Everton se alătură pachetului deținut de noul proprietar

Fondul american de investiții 777 Partners are sub aripa sa mai multe cluburi din Europa, printre care Genoa (Italia) şi Standard Liege (Belgia). Mai mult decât atât, 777 Partners deține acțiuni și la Sevilla (Spania) sau Melbourne Victory (Australia).

ADVERTISEMENT

Deși Moshiri, fost acționar și la Arsenal, a investit aproximativ 750 de milioane de euro în transferuri la Everton, rezultatele sportive au întârziat să apară. În ultimele sezoane, gruparea din Liverpool s-a bătut la retrogradare, iar startul din acest sezon nu este deloc îmbucurător.

Everton ocupă locul 18 în Premier League, cu un singur punct adunat după patru meciuri. Steaua Roșie Belgrad (Serbia) și Hertha Berlin (Germania) sunt alte echipe deținute de firma americană cu capital privat, care și-a extins aria preluând clubul Everton.

ADVERTISEMENT

Farhad Moshiri, încântat de noii proprietari ai lui Everton

Căderea în plan economic a lui Farhad Moshiri la Everton a prins contur, după ce oligarhul rus Alisher Usmanov, partenerul său, a fost sancționat în urmă cu aproape un an și jumătate pentru prietenia cu Vladimir Putin.

„Prin discuțiile mele îndelungate cu 777 cred că sunt cei mai buni parteneri pentru a duce marele nostru club înainte, cu toate beneficiile modelului lor de investiții în mai multe cluburi. 

Astăzi este un următor pas important în dezvoltarea de succes a lui Everton și aștept cu nerăbdare să urmăresc îndeaproape pe măsură ce clubul nostru devine din ce în ce mai puternic”, a declarat Farhad Moshiri, citat de Reuters.

ADVERTISEMENT