News

Lovitură grea pentru viceprimarul Ana Maria Vintilă. Soţul său a murit la doar 48 de ani, în timp ce cuplul se afla în vacanţă

Viceprimarul din Bârlad, Ana Maria Vintilă, și-a pierdut soțul în vârstă de doar 48 de ani. Informația a fost confirmată de cumnatul Dorin Ionuț Vintilă.
20.02.2024 | 15:31
Lovitura grea pentru viceprimarul Ana Maria Vintila Sotul sau a murit la doar 48 de ani in timp ce cuplul se afla in vacanta
Lovitură grea pentru viceprimarul Ana Maria Vintilă. Soţul său a murit la doar 48 de ani, în timp ce cuplul se afla în vacanţă
ADVERTISEMENT

Manuel Rusu a murit în timp ce se afla în concediu la Sibiu alături de soția sa. Acestuia i s-a făcut rău dintr-o dată, astfel că medicii au hotărât să-l transfere pe acesta cu un elicopter la Târgu Mureș. Din păcate starea acestuia s-a agravat pe drum, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Viceprimarul din Bârlad, Ana Maria Vintilă și-a pierdut soțul

Conform Vremea Nouă, Manuel Rusu avea anumite probleme de sănătate, însă niciodată nu s-a pus problema ca viața bărbatului să fie pusă în pericol. Cumnatul Dorin Ionuț Vintilă, frate al viceprimarului Ana Maria Vintilă, spune că Manuel Rusu era IT-ist, avea propria sa firmă și era alături de soția sa din perioada liceului.

ADVERTISEMENT

“Suntem bulversați, nu ne așteptam nicidecum la așa ceva, mai ales că ei se aflau la Sibiu, în concediu. Totul s-a întâmplat foarte repede: i s-a făcut și a fost chemată o ambulanță, dar cadrele medicale au decis că trebuie să îl transfere de urgență, cu un elicopter, la Târgu Mureș. Însă pe drum s-a întâmplat tragedia.

Celălalt frate al nostru este alături de Ana Maria la Târgu Mureș, urmează să îl aducem pe cumnatul nostru la Bârlad, probabil că va fi depus la capela Bisericii Sf. Mina din oraș. Mâine voi ajunge și eu”, a declarat Dorin Ionuț Vintilă pentru sursa citată. Ana Maria Vintilă este viceprimar în Bârlad din 2021, din partea USR.

ADVERTISEMENT

De profesie biofizician, Ana Maria Vintilă a fost propunerea PNL-USR pentru funcția de viceprimar. Singurul contracandidat din acel moment al actualului viceprimar era consilierul local Vasile Ivan, din partea ALDE. Presa locală scrie că Ana Maria Vintilă a câștigat atunci cu 11 voturi dintr-un total de 14.

Cine este Ana Maria Vintilă, viceprimarul din Bârlad

Trebuie remarcat că cei șase consilieri PSD au părăsit sala înainte de alegerea viceprimarului, motivând că nu au vreme să discute această numire, pentru că primarul Dumitru Boroș l-a introdus prea târziu pe ordinea de zi a ședinței. În momentul în care a ajuns viceprimar, Ana Maria Vintilă a declarat că ”se va ocupa mai puțin de politică și mai mult de administrație”.

ADVERTISEMENT

Pe platforma oficială a USR, acolo unde și-a prezentat CV-ul și a vorbit despre planurile sale, Ana Maria Vintilă transmitea că este ”viceprimărița care are grijă de oamenii dintr-unul din cele mai sărace orașe din Europa”. Prioritățile viceprimarului au fost, încă din 2021, campaniile de mediu și de ecologizare.

Convinsă fiind că la baza unui oraș funcțional stau cetățeni sănătoși, Ana-Maria Vintilă și-a început mandatul cu campanii de depistare a cancerului de col uterin, a cancerului de sân și a virusului hepatic, realizate datorită unui parteneriat cu IRO Iași. Toate aceste boli pot fi depășite cu succes dacă sunt depistate din timp, însă în zonele mai puțin dezvoltate, oamenii tind să amâne astfel de analize de sănătate.

ADVERTISEMENT

Acum, datorită viceprimăriței, cetățenii din Bârlad au fost încurajați să se înscrie la testările gratuite”, se mai arată în descrierea programului său pentru Bârlad. Trebuie remarcat că sute de femei au beneficiat de investigații și teste ginecologice gratuite. Totodată, arătând că-i pasă de mediu, Ana Maria Vintilă a implementat începând cu 2023 un program prin care locuitorii din Bârlad pot arunca în siguranță medicamentele rămase într-un container amplasat la Centrul de Revitalizare Corporală din oraș.

ADVERTISEMENT
Tags: