News

Lovitură pentru 12.000 de angajați români. Firma la care lucrau intră în faliment

Tribunalul Bucureşti a pronunţat săptămâna aceasta intrarea în faliment a unui important angajator, aflat pe piaţă de aproape zece ani.
17.02.2024 | 16:37
Lovitura pentru 12000 de angajati romani Firma la care lucrau intra in faliment
Brokerul Poştei Române a intrat în faliment Foto: Poşta Română
ADVERTISEMENT

Poşta Română Broker de Asigurare (PRBA), broker-ul de asigurări al Poştei Române, intră în faliment prin procedură simplificată, compania înfiinţată în octombrie 2014 urmând să fie dizolvată în perioada următoare. Nu mai puţin de 12.000 de factori poştali lucrau ca agenţi de brokeraj pentru companie.

Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea companiei în faliment pe 15 februarie 2024

PRBA a intrat în insolvenţă în primăvara anului 2023, fiind admisă atunci o cerere depusă de firma Roel SRL Bucureşti, care solicita recuperarea unei creanţe în valoare de 77.671 lei. Decizia a fost atacată cu apel de broker, care este deţinut în totalitate de Poşta Română.

ADVERTISEMENT

Profit.ro, care transmite informaţia, a solicitat un punct de vedere de la Poşta Română, care a răspuns că a formulat cerere de repunere în termen, oar ulterior deciziei instanței va formula un punct de vedere legat de cererea de insolvență.

“În privința debitorului Poșta Română Broker de Asigurare, vă putem spune că problemele financiare ale acestuia nu sunt unele recente, ele trenând de mai mulți ani.

ADVERTISEMENT

Până în momentul de față, reactivarea entității Poșta Română Broker de Asigurare nu a reprezentat o prioritate pentru Compania Națională Poșta Română; aceasta poate fi reactivată în măsura în care va exista un interes din partea companiei în acest sens”, se arată în răspunsul Poştei Române pentru sursa citată.

La data de 15 februarie 2024, prin Hotărârea intermediară nr. 479/2024, instanța de judecată a dispus intrarea în faliment prin procedură simplificată a debitorului Poşta Română Broker de Asigurare (PRBA).

ADVERTISEMENT

Decizia luată de magistraţii de la Tribunalul Bucureşti este fără echivoc. “Se dispune intrarea în faliment prin procedura simplificată a debitorului Poşta Română Broker De Asigurare SRL. În temeiul art. 145 alin 2 Legea nr 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă ridică dreptul de administrare al debitorului şi dispune dizolvarea societăţii debitoare.

Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei şi trimiterea de notificări tribunalelor din alte judeţe în care debitorul are bunuri în vederea sigilării, în sarcina lichidatorului judiciar (…)

ADVERTISEMENT

Numeşte lichidator judiciar Aktiv Lex Insolvenţă SPRL care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din Legea nr. 85/2014, cu o remuneraţie de 4000 lei din averea debitorului”, se arată în soluţia instanţei.

Ca reacţie, Poșta Română susţine că procedura de insolvență a PRBA nu afectează în niciun fel activitatea Companiei Naționale Poșta Română SA şi nici pe cea a angajaților săi.

ADVERTISEMENT