News

Lovitură pentru mii de turiștii români care merg în Turcia. Vacanța li s-a transformat într-un coșmar

Emoții uriașe pentru mii de turiști. Vacanțele lor în Turcia sunt sub semnul întrebării. Află ce au pățit clienții unei agenții de turism.
21.07.2023 | 07:58
Lovitura pentru mii de turistii romani care merg in Turcia Vacanta li sa transformat intrun cosmar
Agenția de turism cu sejururi în Turcia solicită insolvența. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Mii de turiști se află acum într-o situație incertă, având în vedere că una dintre cele mai renumite agenții de turism specializate în sejururi în Turcia, cunoscută sub numele de Kusadasi, a solicitat oficial intrarea în procedura de insolvență la Tribunalul București. Anunțul făcut de reprezentanții agenției a stârnit îngrijorare printre mai mulți clienți. Oamenii se întreabă ce se va întâmpla cu sejururile lor pentru care au achitat sume impresionante de bani.

Vacanțele în Turcia, sub semnul întrebării pentru clienții unei agenții

Turiștii au dubii referitor la seriozitatea companiei și sunt înfricoșați de gândul că vor rămâne fără bani și fără experiențele pe litoralul turcesc.  Reprezentanții agenției turistice asigură că fiecare caz va fi tratat individual, existând posibilitatea ca unii turiști să poată să-și efectueze sejururile în funcție de plățile efectuate către furnizori și achitarea integrală din partea lor. Cu toate acestea, criteriile exacte după care se vor face selecțiile nu sunt încă cunoscute, lăsându-i pe turiști cu mai multe întrebări decât răspunsuri.

ADVERTISEMENT

“Suntem nevoiți să vă informăm că societatea Kusadasi se află în incapacitate de plată, drept pentru care am depus la Tribunalul București o cerere de deschidere a procedurii generale a insolvenței.

Situația fiecărui turist va fi tratată în mod individual, existând posibilitatea ca o parte dintre aceștia să-și poată efectua sejurile contractate, în funcție de avansurile plătite către furnizori și achitarea integrală din partea turistului”, au precizat reprezentanții agenției Kusadasi.

ADVERTISEMENT

Turiștii pot primi banii prin intermediul poliței de asigurare

Alin Burcea, CEO al agenției de turism, a menționat că, în cazul în care agenția nu va mai funcționa, turiștii pot primi banii înapoi prin intermediul poliței de asigurare pentru riscul de insolvență, valoarea acesteia fiind în jur de 300.000 de euro. Cu toate acestea, există îngrijorări că această sumă poate să nu fie suficientă pentru a acoperi toate despăgubirile solicitate.

“În acest moment, operează. Din punct de vedere al recuperărilor, polița e mare, deci în cazul în care nu vor mai opera, oamenii își vor recupera banii de la asigurare”, a declarat Alin Burcea, pentru observatornews.

ADVERTISEMENT

În trecut, unii turiști care au cumpărat vacanțe prin intermediul agenției Kusadasi au avut parte de experiențe neplăcute, fiindu-le anulate vacanțele cu puțin timp înainte de zbor din cauze tehnice. Cu toate acestea, clienții au primit banii înapoi relativ rapid în acele situații.

Pe data de 26 iulie, se va lua o decizie cu privire la acceptarea cererii de insolvență. Reprezentanții agenției îi sfătuiesc pe turiști să-i contacteze pentru a obține mai multe informații despre situația actuală a vacanțelor lor.

ADVERTISEMENT

În contextul acestor evenimente, există preocupări și cu privire la activitatea companiei aeriene Air Bucharest, care face parte din același grup cu agenția Kusadasi și oferă servicii de transport aerian de tip charter. În prezent, situația incertă a agenției de turism ar putea afecta și operațiunile acestei companii aeriene.

ADVERTISEMENT