News

Lovitură pentru Nicușor Dan. PNL a făcut anunțul: “Nu e o decizie ușoară”

Lovitură pentru Nicușor Dan. Anunțul PNL, în urma evenimentului organizat pentru evaluarea făcută privind mandatul edilului.
01.02.2024 | 21:49
Lovitura pentru Nicusor Dan PNL a facut anuntul Nu e o decizie usoara
Lovitură pentru Nicușor Dan. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Lovitură pentru Nicușor Dan, în urma evenimentului organizat pentru evaluarea făcută de liberali privind mandatul acestuia. Sebastian Burduja, liderul PNL București, a vorbit despre activitatea primarului Capitalei.

Lovitură pentru Nicușor Dan. Ce a arătat evaluarea făcută de liberali

Primarul general al Bucureștiului a fost criticat de Burjuda. Potrivit liderului formațiunii politice, o cercetare de opinie arată că aproape 73 la sută dintre locuitorii Capitalei consideră că Nicușor Dan nu ar merită să fie primar pentru încă un mandat.

ADVERTISEMENT

Burduja spune că echipa PNL trebuie să își asume acest lucru, „pentru că politica înseamnă, poate, în primul rând, asumare”. Liderul PNL București a precizat că 26.000 de bucureșteni au răspuns la întrebarea referitoare la activitatea actualului edil.

„Am împlinit astăzi un an de zile de când PNL i-a adresat primarului general în funcţie, domnul Nicuşor Dan, 10 solicitări, un decalog şi îl cunoaşteţi. Nu au fost lucruri foarte complicate, lucrurile de care bucureştenii au nevoie.

ADVERTISEMENT

Şi i-am întrebat chiar pe bucureşteni, am făcut acest exerciţiu democratic pe care cred că trebuie să-l facă şi e sănătos să-l facă orice partid, orice organizaţie politică: Ce părere aveţi, dragi bucureşteni, merită Nicuşor un al doilea mandat? Merită susţinerea PNL? Haideţi să vedem ce au spus bucureştenii! 72,63% au spus că domnul Nicuşor Dan nu merită un mandat în plus”, a transmis Sebastian Burduja, potrivit news.ro, la evenimentul organizat de partid sub sloganul ”A treia cale. Calea câştigătoare. Pentru Bucureştiul viitorului”.

Sebastian Burduja: „Proiectul Nicușor a eșuat”

Analiza făcută de PNL cu privire la activitatea lui Nicușor Dan a arătat că edilul nu a reușit să ducă la bun sfârșit niciunul dintre cele zece obiective. Burduja a descris mandatul primarului drept un „eșec pe toată linia”, punctând că „proiectul Nicușor a eșuat”.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Sebastian Burduja susține că PNL nu a greșit în 2020 când l-a susținut pe Nicușor Dan în cursa pentru alegerile din Capitală. El spune că „administrația Firea trebuia oprită”, iar hotărârea luată la vremea respectivă „a fost corectă”, dar a fost și „un sacrificiu”.

Însă, potrivit liderului PNL București, realitatea este că „Bucureștiul a câștigat un primar slab”, iar „societatea civilă a pierdut un activist bun”. De asemenea, Burduja a vorbit și despre mandatul Gabrielei Firea, spunând că a fost caracterizat de ”risipă şi cumetrii şi incompetenţă”.

ADVERTISEMENT

„E momentul să spun stop şi să venim cu soluţii. De aceea, dincolo de seara aceasta, când trebuie să luăm această decizie dificilă, de acum înainte vom vorbi despre soluţii şi despre calea liberală. Abia aştept să cucerim Capitala împreună cu dumneavoastră”, a adăugat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

 

ADVERTISEMENT