Sport

LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă: „Ar fi lipsă de respect pentru competiție!”

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a explicat de ce FCSB nu va putea primi trofeul și medaliile după derby-ul cu Rapid în cazul în care va fi matematic campioană.
18.04.2024 | 17:25
LPF explica de ce FCSB nu are voie sa petreaca Ar fi lipsa de respect pentru competitie
46.000 de spectatori vor fi prezenți la FCSB - Rapid, derby-ul care poate decide noua campioană a României. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

LPF a explicat de ce FCSB va primi titlul de campioană la ultimul meci de pe teren propriu din etapa a 9-a, împotriva lui CFR Cluj. FANATIK a stat de vorbă cu Justin Ștefan, Secretarul General al Ligii.

LPF a argumentat de ce FCSB nu va primi titlul de campioană până în etapa a 9-a a play-off-ului: „Nu e normal”

Justin Ștefan a lămurit subiectul după ce la FANATIK SUPERLIGA s-a dezvăluit că FCSB va putea declanșa fiesta doar la ultimul meci de pe teren propriu împotriva lui CFR Cluj: „În măsura în care matematic se va putea stabili că FCSB este campioană, festivitatea de premiere se va ține la meciul cu CFR Cluj din etapa a 9-a. Nu poți să decernezi titlul în mijlocul play-off-ului, ar fi lipsă de respect față de competiție. Nu e normal”.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, echipa lui Gigi Becali va sărbători cel mai probabil titlul sâmbătă, 11 mai: „În măsura în care FCSB va fi campioană matematic, ceremonia de decernare va avea loc la ultimul meci de pe teren propriu”.

Justin Ștefan a păstrat suspansul în privința modului în care se va desfășura ceremonia de decernare a trofeului: „La acest moment discutăm cu organizatorul meciului și cu sponsorul Superbet și vom vedea ce se va pregăti la festivitate”.

ADVERTISEMENT

Gino Iorgulescu, președintele LPF, va decerna trofeul?

Cel mai probabil, nici în acest an președintele Ligii nu va fi cel care va înmâna marele trofeu: „Vom vedea la momentul respectiv. Până acum trofeul a fost decernat de altcineva din cadrul LPF, nu de Gino Iorgulescu”, a mai spus Secretarul General al Ligii Profesioniste de Fotbal pentru site-ul nostru.

În cazul FCSB nu va pierde cu Rapid, liderul din SuperLiga devine matematic campioană, iar CFR Cluj și Universitatea Craiova vor pierde în această etapă la Farul, respectiv în deplasare cu Sepsi Sfântu Gheorghe, jucătorii lui Elias Charlambous pot fi declarația matematic campioni.

ADVERTISEMENT

„Haideți să vă mai dau o informație exclusivă, de ultim moment. Ca pâinea caldă, ca și gogoșile alea calde… Hotărâre oficială… LPF a hotărât că va premia FCSB la meciul de pe Arena Națională cu CFR Cluj, din etapa 9 a play-off-ului. Atunci vor primi medaliile de campioni băieții lui Charalambous și Pintilii.

Deci nu se întâmplă nimic sâmbătă, nu va fi nicio festivitate. FANATIK a aflat că LPF a hotărât clar, probabil se va pune și pe site oficial, medaliile de campion, festivitatea, artificiile, tot ce vreți, vor fi în etapa a 9-a, la meciul FCSB – CFR Cluj pe Arena Națională”, a dezvăluit Horia Ivanovici la FANATIK SUPERLIGA

ADVERTISEMENT

FCSB nu va putea oricum sărbători titlul de campioană cu un stadion plin în fața rivalei Rapid

FANATIK a aflat că biletele pentru derby-ul dintre FCSB și Rapid au fost epuizate cu nu mai puțin de trei zile înainte de meci. Din păcate pentru fani, aceștia nu îi vor putea vedea pe Florinel Coman &comp. cu trofeul deasupra capului chiar dacă vor reuși să câștige în fața Rapidului deoarece Universitatea Craiova și CFR Cluj vor juca la o zi distanță.

Astfel, suporterii FCSB-ului vor mai trebui să aștepte încă 21 de zile pentru a sărbători momentul mult așteptat de mai bine de nouă ani. În aceste condiții, e foarte probabil ca derby-ul dintre FCSB și CFR Cluj din etapa a 9-a play-off-ului să se joacă în fața unei Arene Naționale arhipline.

  • 46.000 de fani vor fi prezenți la FCSB – Rapid
ADVERTISEMENT
1.90 este cota BETANO pentru „1 solist” la derby-ul FCSB - Rapid