Sport

Cum poate deveni FCSB campioană matematic după derby-ul cu Rapid. Toate calculele de titlu în SuperLiga

După victoria din Gruia, FCSB s-a distanțat la 13 puncte față CFR Cluj și Universitatea Craiova, aflate la egalitate pe locul 2, și poate deveni campioană sâmbăta viitoare
14.04.2024 | 23:14
Cum poate deveni FCSB campioana matematic dupa derbyul cu Rapid Toate calculele de titlu in SuperLiga
După victoria din Gruia, FCSB s-a distanțat la 13 puncte față CFR Cluj și Universitatea Craiova, aflate la egalitate pe locul 2, și poate deveni campioană sâmbăta viitoare FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a învins CFR Cluj, scor 1-0, în deplasare duminică seară, prin reușita lui Florinel Coman, și s-a distanțat la 13 puncte de echipele situate pe locul 2, CFR Cluj și Universitatea Craiova. Trupa lui Elias Charalambous poate deveni campioană chiar etapa viitoare, după derby-ul cu Rapid, programat sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 20:30, pe Arena Națională.

FCSB poate deveni campioană matematic după derby-ul cu Rapid

Roș-albaștrii se pregătesc să ridice din nou deasupra capului trofeul de campioni, după o pauză de 9 ani. O pot face sâmbăta viitoare dacă Farul o încurcă vineri pe CFR Cluj, la Ovidiu, iar Universitatea Craiova nu bate la Sepsi. Dacă ardelenii și oltenii nu iau trei puncte, iar FCSB o învinge pe Rapid soarta titlului este pecetluită încă de la jumătatea play-off-ului.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă Rapid câștigă luni meciul cu Sepsi, în Giulești, cu 5 etape rămase din retur, FCSB ar avea 16 sau 15 puncte în fața urmăritoarelor și ar fi matematic campioană. Echipa de pe primul loc este singura care nu a beneficiat de rotunjirea punctelor la startul play-off-ului, ceea ce, prin absurd, ar ajuta-o în cazul în care ar pierde pe linie în retur și ar termina la egalitate cu CFR Cluj sau cu Universitatea Craiova.

Pentru FCSB ar fi primul titlu pentru echipa lui Gigi Becali de când campioana din SuperLiga se decide în sistem play-off.

ADVERTISEMENT

”Campionii, campionii”

FCSB a obținut patru victorii din patru meciuri în play-off, iar fanii roș-albaștrii au început deja să jubileze și au scandat ”Campionii, campionii” la finalul partidei cu CFR Cluj. FCSB a câștigat ultimul titlu în 2015, cu Costel Gâlcă antrenor, și cu patronul Gigi Becali după gratii.

„Nu știu dacă conduce tot (n.r. Gigi Becali) pentru că nu face antrenamente cu echipa, sunt multe lucruri. Ei se implică zi de zi (n.r. Mihai Pintilii și Elias Charalambous), ei fac antrenamentele și aduc echipa într-o formă optimă la meci.

ADVERTISEMENT

E și meritul lor. Nu știu cât e meritul lor, dar sunt jucători buni, toți din lot sunt foarte buni ca valoare. Trebuie să pui pe cei mai buni, pe cei mai în formă la momentul respectiv.“, a spus Costel Gâlcă la FANATIK SUPERLIGA.

„Să ne gândim că Olaru, are câțiva ani de experiență în prima ligă, Coman la fel. Sunt tineri ca Șut, care pentru mine e un viitor pentru echipa națională.

ADVERTISEMENT

Au format o echipa bună. Au fost mult mai buni, mult mai constanți decât adversarii și au șanse mari de a câștiga campionatul. În general, cam se știe cine joacă. Pe parcursul unui campionat joacă cam aceeași 14-15.“, a mai spus antrenorul.

Lista lui Gigi Becali pentru Champions League

Cu titlu deja în buzunar, Gigi Becali a început să caute fotbaliști pentru Liga Campionilor. Patronul FCSB a anunțat lista de cumpărături:

  • Denis Alibec (Muaither SC/Qatar)
  • Louis Munteanu (Farul)
  • Philip Otele (CFR Cluj)
  • Rafa Mujica (Arouca/Portugalia)

Dacă Alibec, Louis Munteanu și Otele sunt cunoscuți pe plan intern, Rafa Mujica este un atacant foarte interesant, cu un sezon excelent în Portugalia.

”Sincer, cred că este foarte dificil pentru FCSB să-l poată transfera pe Mujica. Sunt multe echipe interesate de serviciile lui. Este un atacant bun, mobil, foarte rapid și eficient în oportunitățile pe care le are”, a declarat antrenorul lusitan Joao Janeiro, pentru FANATIK.

Costel Gâlcă vorbește despre Gigi Becali

ADVERTISEMENT