Sport

LPF l-a suspendat pe observatorul Ion Craiu, anchetat în dosarul fișelor medicale false. ”Riscuri majore”

LPF a anunțat luni, 26 februarie, că l-a suspendat pe observatorul Ion Craiu până la finalizarea procesului penal în care este implicat
26.02.2024 | 15:15
LPF la suspendat pe observatorul Ion Craiu anchetat in dosarul fiselor medicale false Riscuri majore
LPF a anunțat luni, 26 februarie, că l-a suspendat pe observatorul Ion Craiu până la finalizarea procesului penal în care este implicat FOTO: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ion Craiu (55 de ani), fost campion al României cu Steaua în 1987, a fost plasat sub control judiciar la finalul săptămânii trecute și este anchetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București în dosarul fișelor medicale false pentru permise auto.

LPF l-a suspendat pe observatorul Ion Craiu: ”Riscuri majore asupra imaginii și reputației LPF”

Ion Craiu este acuzat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități în formă continuată.

ADVERTISEMENT

Forul condus de Gino Iorgulescu a remis luni următorul comunicat: ”Liga Profesionistă de Fotbal, în urma informațiilor apărute recent în spațiul public, cu privire la persoana domnului Ion Craiu, a decis, ca o consecință a unei atente analize a acestora, suspendarea acestuia de la delegări, ținându-se cont de riscurile majore asupra imaginii și reputației LPF.

Precizăm că domnul Ion Craiu, membru în cadrul Corpului de Observatori de joc din cadrul LPF, se va afla în stare de suspendare până în momentul finalizării procesului penal în care este implicat”.

ADVERTISEMENT

De ce este acuzat Ion Craiu

Ion Craiu, fost șef al Poliției de la Palatul Parlamentului, este acuzat că ar face parte dintr-o grupare destructurată pentru falsificarea fișelor medicale folosite la obținerea permisului de conducere. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul București, membrii grupului sunt acuzați că ”au organizat un amplu proces de falsificare a fișelor medicale, prin contrafacerea semnăturii medicilor de la specialitățile necesare procesului de examinare clinică, atestând în mod nereal că examinările medicale ar fi fost realizate de personal medical autorizat”.

”S-a reţinut că, în perioada 16.08.2023 – 18.01.2024, inculpaţii, cu  sprijinul funcţional  şi  material al  persoanei  juridice, prin intermediul căreia au creat aparenţa de legalitate a  activităţii desfăşurate, au constituit  un grup  organizat în scopul  săvârşirii  infracţiunilor  menţionate  anterior, în legătură cu procesul de eliberare a fişelor medicale grupa I şi II pentru persoane care solicitau obţinerea/reînnoirea permisului de conducere auto”, potrivit procurorilor.

ADVERTISEMENT

Observatorul LPF este anchetat împreună cu alte nouă persoane, după ce polițiștii au efectuat mai multe percheziții. Potrivit Știrilor ProTV, Ion Craiu este bănuit că ar fi fost intermediar și că ar fi obținut de la clinica din Sectorul 4 fișe medicale contrafăcute pentru cei care voiau să obțină permisul de conducere sau să obțină valabilitatea acestuia.

Sursa citată a mai menționat că Ion Craiu ar fi obținut în cadrul acestei anchete fișa medicală pentru o amică ce ar fi avut probleme neurologice grave și ar fi avut nevoie de un control medical amănunțit. Aceasta a reușit să obțină permisul de conducere în baza acelui document și nu este singura persoană care ar fi reușit acest lucru.

ADVERTISEMENT

Ion Craiu, fost atacant, a ajucat la Steaua, ASA Târgu Mureș, FC Olt, Rapid, Progresul București, FC Bihor Oradea, Jiul Petroșani, Gloria Bistrița, Oțelul Galați, FC Brașov.

Ion Craiu a fost anchetat și într-un dosar clasat de prostituție

Ion Craiu a mai fost anchetat penal în urmă cu șase ani.  Jurnalistul Cătălin Tolontan a dezvăluit în ianuarie 2018 că fostul fotbalist a fost implicat într-un dosar de prostituție, clasat. Ion Craiu a fost acuzat atunci că în calitate de subcomisar de „Ordine Publică” la Secția 11 București, le „ținea spatele” unor chinezi care conduceau o rețea de prostituție, în care erau implicate și minore. Din rețea au mai făcut parte magistrați și ofițeri.

ADVERTISEMENT
Tags: