Sport

Observatorul LPF Ion Craiu are noi probleme cu legea. Este anchetat în dosarul fișelor medicale false

Observatorul LPF Ion Craiu ar face parte dintr-o grupare destructurată pentru falsificarea fișelor medicale folosite la obținerea permisului de conducere
24.02.2024 | 00:25
Observatorul LPF Ion Craiu are noi probleme cu legea Este anchetat in dosarul fiselor medicale false
Observatorul LPF Ion Craiu are noi probleme cu legea
ADVERTISEMENT

Observatorul LPF Ion Craiu are din nou probleme cu legea. Fostul atacant, campion al României cu Steaua în 1987, Ion Craiu (55 de ani) a fost reținut pentru 24 de ore pentru complicitate la fals intelectual, dar a fost plasat ulterior sub control judiciar, informează Știrile ProTV.

Observatorul LPF Ion Craiu, acuzat în dosarul fișelor medicale false

Potrivit sursei citate, oficialul Ligii este acuzat în dosarul fișelor medicale false pentru permisele auto, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități în formă continuată.

ADVERTISEMENT

Ion Craiu este cercetat penal de Parchetul de pe lângă Tribunalul București împreună cu alte nouă persoane, după ce procurorii anticorupție au efectuat mai multe percheziții. Ion Craiu a fost șeful Poliției de la Palatul Parlamentului.

”Este bănuit că ar fi fost intermediar și că ar fi obținut de la clinica din Sectorul 4 fișe medicale contrafăcute pentru cei care voiau să obțină permisul de conducere sau să obțină valabilitatea acestuia.

ADVERTISEMENT

El ar fi obținut în cadrul acestei anchete fișa medicală pentru o amică ce ar fi avut probleme neurologice grave și ar fi avut nevoie de un control medical amănunțit. Aceasta a reușit să obțină permisul de conducere în baza acelui document și nu este singura persoană care ar fi reușit acest lucru”, sunt acuzațiile împotriva lui Craiu, potrivit Știrilor ProTV.

De ce îl acuză procurorii pe Ion Craiu

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul București, membrii grupului din care face parte și observatorul LPF Ion Craiu sunt acuzați că au organizat un amplu proces de falsificare a fișelor medicale, prin contrafacerea semnăturii medicilor de la specialitățile necesare procesului de examinare clinică, atestând în mod nereal că examinările medicale ar fi fost realizate de personal medical autorizat.

ADVERTISEMENT

”S-a reţinut că, în perioada 16.08.2023 – 18.01.2024, inculpaţii, cu  sprijinul funcţional  şi  material al  persoanei  juridice, prin intermediul căreia au creat aparenţa de legalitate a  activităţii desfăşurate, au constituit  un grup  organizat în scopul  săvârşirii  infracţiunilor  menţionate  anterior, în legătură cu procesul de eliberare a fişelor medicale grupa I şi II pentru persoane care solicitau obţinerea/reînnoirea permisului de conducere auto”, potrivit procurorilor.

Ion Craiu a fost implicat și într-un dosar de prostituție

Ion Craiu nu este la prima problemă majoră cu legea. Observatorul LPF a mai fost implicat într-un dosar de prostituție, clasat cu ani în urmă. Jurnalistul Cătălin Tolontan a dezvăluit în ianuarie 2018 că fostul jucător al Stelei și al AS Târgu Mureș a fost acuzat că în calitate de subcomisar de „Ordine Publică” la Secția 11 București, le „ținea spatele” unor chinezi care se ocupau cu o rețea de prostituție, în care erau implicate și minore. Din rețea au mai făcut parte magistrați și ofițeri.

ADVERTISEMENT