Fotbal intern

Lucian Rusandu, în centrul atenției la FC Botoșani – Gaz Metan. Acuzele oaspeților și reacția experților în arbitraj

15.02.2021 | 20:30
Lucian Rusandu in centrul atentiei la FC Botosani  Gaz Metan Acuzele oaspetilor si reactia expertilor in arbitraj
ADVERTISEMENT

Centralul partidei dintre FC Botoșani și Gaz Metan, Lucian Rusandu, a avut viață grea în nordul Moldovei. Ambele echipe au cerut lovituri de la 11 metri încă din prima repriză.

Prima fază controversată s-a petrecut în minutul 4, la o cădere a lui Deaconu în suprafața de pedeapsă a gazdelor. Rusandu a lăsat jocul să continue. Moldovenii au solicitat penalti în minutul 36 după un duel între Butean și Roman. Nici de această dată Rusandu nu a arătat punctul cu var, în schimb la avertizat pe Roman pentru proteste.

ADVERTISEMENT

„Cred că l-am atins pe Mihai Roman și mi s-a părut că a căutat penalty-ul și mi-a și recunoscut la final că a căutat să obțină penalty-ul. Acum nu e problema mea, nu sunt specialist dacă merita sau nu să se dea penalty”, a spus la finalul partidei fundașul medieșenilor, Mihai Butean.

Specialiștii se contrazic pe o fază din repriza a doua

Până la urmă, Lucian Rusandu a acordat lovitură de pedeapsă, pentru FC Botoșani, în minutul 48, după ce Velisar a fost lovit în mână de un balon șutat de Papa de la distanță. Aceasta a fost faza care i-a făcut pe specialiștii pe probleme de arbitraj să aibă păreri diferite.

ADVERTISEMENT

„Aici este un șut de la 20-30 de metri, este evident că brațele sunt depărtate de corp și mai mult decât atât, mingea e oprită de mână. Îmi pare rău pentru Mihai Teja, dar e un penalty corect acordat de arbitru”, a spus Constantin Zotta, la Telekom Sport.

„Nu ai cum să trimiți la un meci între două echipe care se bat la play-off un arbitru precum Rusandu. N-am nimic cu el, e un băiat admirabil, dar ca arbitru îți mai trebuie și alte lucruri. Eu zic că nu a fost penalty, a fost o poziție normală, o poziție firească”, a replicat Ion Crăciunescu, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Crăciunescu a vorbit și despre faza la care Mihai Roman a solicitat penalty. Deși Mihai Butean susține că adversarul său i-a transmis că a căutat faultul, Crăciunescu este de părere că trebuia acordată lovitură de pedeapsă: „Nu contează ce zice Mihai Roman, că a căutat penalty-ul. Vă zic eu că a fost penalty”, a mai spus fostul arbitru.

Teja ar fi preferat penalty în prima repriză: „Mai bine dădea acolo!”

Antrenorul ardelenilor, Mihai Teja a fost extrem de nemulțumit de maniera de arbitraj a lui Rusandu. Tehnicianul echipei din Mediaș este de părere că la duelul dintre Butean și Roman ar fi trebuit acordată lovitură de pedeapsă, și nu la faza din minutul 48.

ADVERTISEMENT

„Am vorbit cu arbitrul și i-am spus că nu e normal să rupă jocul mai ales pe niște condiții în care ne chinuim cu toții pe un teren greu. A tras la poartă de la 30 metri, îl atinge puțin în mână și dă penalty. Mai bine îl dădea pe primul. Ce, a vrut ăla (n.r. Velisar) să joace mingea cu mână? A încercat să se ferească”, a răbufnit Teja.

FC Botoșani a câștigat cu 2-1 întâlnirea cu Gaz Metan Mediaș și moldovenii au urcat, temporar, pe locul 4 al clasamentului, cu 36 de puncte, unul peste Sepsi care are, însă, un meci mai puțin disputat.

ADVERTISEMENT