Sport

Lucrări de modernizare la Cluj Arena. În jurul arenei se va construi un mall. Video

Cluj Arena va intra într-o fază de extindere și modernizare, Consiliul Județean aprobând construirea unui mall pe spațiile verzi din jurul stadionului.
19.04.2024 | 15:05
Lucrari de modernizare la Cluj Arena In jurul arenei se va construi un mall Video
Cluj Arena va intra într-o fază de extindere și modernizare, Consiliul Județean aprobând construirea unui mall pe spațiile verzi din jurul stadionului. Sursă foto: clujarena.ro
ADVERTISEMENT

Arena a fost construită în 2011, are 30.355 de locuri și a costat 44 de milioane de euro. Aici își joacă meciurile de pe teren propriu Universitatea Cluj, dar stadionul găzduiește și evenimente culturale, printre care și celebrul festival Untold.

Se modernizează Cluj Arena

Cu toate acestea, Cluj Arena nu este deloc profitabil fiind în fiecare an pe minus. Autoritățile au decis să ia măsuri pentru eficientizare și au gândit un proiect de modernizare prin care în locul spațiilor verzi din jurul stadionul vor construi un mall.

ADVERTISEMENT

”Proiect de extindere și modernizare la Cluj Arena. Aceasta va beneficia de spații comerciale, zonă de agrement, spații de servicii.  În urma unei analize efectuate asupra activităților desfășurate la stadionul Cluj Arena, aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a rezultat nevoia de a dezvolta serviciile oferite de stadionul-emblemă al județului.

Un alt aspect rezultat din multitudinea de evenimente pe care le găzduiește Arena se referă la nevoia de a avea și un spațiu de conferințe și evenimente, prin realizarea unui centru de conferințe modular”, se arată pe site-ul oficial al Consiliului Județean Cluj.

ADVERTISEMENT

Vestea schimbărilor de la Cluj Arena a fost primită cu multă reticență de o parte din locuitorii orașului. Nu puțini sunt cei care mergeau în complexul plin de verdeață pentru a face activități sportive.

Spații comerciale la parterul de la Cluj Arena

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit despre faptul că această schimbare vine pe fondul necesității de acumula bani pentru a susține sportul clujean fără a mări însă tarifele la închirierea Cluj Arena.

ADVERTISEMENT

”Deși încasările Cluj Arena au fost an de an în creștere, depășindu-le pe cele ale Arenei Naționale din București, nevoia de a susține activitățile sportive pentru cluburile din județ, prin păstrarea tarifelor la un nivel accesibil, ne pune în situația de a ne gândi la alte modalități de a obține bani suplimentari.

În acest sens, vom dezvolta un proiect care are în vedere reconfigurarea zonei de parter și transformarea într-un spațiu deschis desfășurării mai multor categorii de evenimente și funcțiuni conexe.

ADVERTISEMENT

În acest sens, parterul stadionului Cluj Arena va fi transformat într-o zonă cu spații comerciale, cu magazine, restaurante și zonă de agrement, mall sportiv și nu numai”, a declarat Alin Tișe.

ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va...
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va duce și la căderea lui Kovesi
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Staţiunea din România care încă de pe vremea romanilor este leac pentru corp...
Staţiunea din România care încă de pe vremea romanilor este leac pentru corp şi suflet pentru turişti: "E magic!"
Ce s-a aflat despre singura femeie care i-a fost soție lui Ion Țiriac....
Ce s-a aflat despre singura femeie care i-a fost soție lui Ion Țiriac. Căsnicia cu miliardarul român a rezistat doar doi ani!
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât...
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât de mult s-a schimbat Alexandra Mitruț, e de nerecunoscut
Se dau VOUCHERE de MII de LEI pentru ROMÂNIA! Care sunt condițiile pentru...
Se dau VOUCHERE de MII de LEI pentru ROMÂNIA! Care sunt condițiile pentru a beneficia
A murit Ștefan Birtalan, campion mondial cu România de două ori la handbal...
A murit Ștefan Birtalan, campion mondial cu România de două ori la handbal masculin. A fost cel mai bun handbalist din lume în trecut
Gogoșile pufoase cu măr ras sunt delicioase şi ieftine. În doar 15 minute...
Gogoșile pufoase cu măr ras sunt delicioase şi ieftine. În doar 15 minute desertul e gata să fie savurat
Doliu cutremurător în România! A murit luni dimineață, la ora 6.00!
Doliu cutremurător în România! A murit luni dimineață, la ora 6.00!
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu....
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu. Sponsori ai PSD, apropiați ai lui Sorin Oprescu și denunțătorul vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”