Sport

Lucrări de modernizare la Cluj Arena. În jurul arenei se va construi un mall. Video

Cluj Arena va intra într-o fază de extindere și modernizare, Consiliul Județean aprobând construirea unui mall pe spațiile verzi din jurul stadionului.
19.04.2024 | 15:05
Lucrari de modernizare la Cluj Arena In jurul arenei se va construi un mall Video
Cluj Arena va intra într-o fază de extindere și modernizare, Consiliul Județean aprobând construirea unui mall pe spațiile verzi din jurul stadionului. Sursă foto: clujarena.ro
ADVERTISEMENT

Arena a fost construită în 2011, are 30.355 de locuri și a costat 44 de milioane de euro. Aici își joacă meciurile de pe teren propriu Universitatea Cluj, dar stadionul găzduiește și evenimente culturale, printre care și celebrul festival Untold.

Se modernizează Cluj Arena

Cu toate acestea, Cluj Arena nu este deloc profitabil fiind în fiecare an pe minus. Autoritățile au decis să ia măsuri pentru eficientizare și au gândit un proiect de modernizare prin care în locul spațiilor verzi din jurul stadionul vor construi un mall.

ADVERTISEMENT

”Proiect de extindere și modernizare la Cluj Arena. Aceasta va beneficia de spații comerciale, zonă de agrement, spații de servicii.  În urma unei analize efectuate asupra activităților desfășurate la stadionul Cluj Arena, aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a rezultat nevoia de a dezvolta serviciile oferite de stadionul-emblemă al județului.

Un alt aspect rezultat din multitudinea de evenimente pe care le găzduiește Arena se referă la nevoia de a avea și un spațiu de conferințe și evenimente, prin realizarea unui centru de conferințe modular”, se arată pe site-ul oficial al Consiliului Județean Cluj.

ADVERTISEMENT

Vestea schimbărilor de la Cluj Arena a fost primită cu multă reticență de o parte din locuitorii orașului. Nu puțini sunt cei care mergeau în complexul plin de verdeață pentru a face activități sportive.

Spații comerciale la parterul de la Cluj Arena

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit despre faptul că această schimbare vine pe fondul necesității de acumula bani pentru a susține sportul clujean fără a mări însă tarifele la închirierea Cluj Arena.

ADVERTISEMENT

”Deși încasările Cluj Arena au fost an de an în creștere, depășindu-le pe cele ale Arenei Naționale din București, nevoia de a susține activitățile sportive pentru cluburile din județ, prin păstrarea tarifelor la un nivel accesibil, ne pune în situația de a ne gândi la alte modalități de a obține bani suplimentari.

În acest sens, vom dezvolta un proiect care are în vedere reconfigurarea zonei de parter și transformarea într-un spațiu deschis desfășurării mai multor categorii de evenimente și funcțiuni conexe.

ADVERTISEMENT

În acest sens, parterul stadionului Cluj Arena va fi transformat într-o zonă cu spații comerciale, cu magazine, restaurante și zonă de agrement, mall sportiv și nu numai”, a declarat Alin Tișe.

ADVERTISEMENT