News

Lucrări lăsate de izbelişte la şantierul gării care ar fi putut deservi Aeroportul Otopeni: o macara căzută, abandonată în câmp FOTO + VIDEO

03.03.2020 | 10:39
Lucrari lasate de izbeliste la santierul garii care ar fi putut deservi Aeroportul Otopeni o macara cazuta abandonata in camp FOTO  VIDEO
ADVERTISEMENT

Lucrările sunt în toi la Aeroportul Otopeni, acolo unde se încearcă din răsputeri ca gara să fie gata până la startul Euro 2020, când Arena Națională din București va găzdui patru meciuri în cadrul competiției continentale. În același timp ar fi trebuit să aibă loc lucrări și la mai puțin de un kilometru la gara care deservea până de curând Aeroportul „Henri Coandă”. Este vorba despre halta de la Balotești, cea la care mai treceau trenuri pentru pasagerii de pe aeroport și care putea fi o soluție pentru autorități, în vederea găzduirii competiției continentale.

Cum arată Gara Balotești care ar fi putut să deservească Aeroportul Otopeni

În urmă cu un an an și trei luni, FANATIK a mers la halta din Balotești, acolo unde puteai ajunge cu un maxi de la aeroport și de unde luai trenul care te ducea până la Gara de Nord, la un preț de 7,5 lei biletul. Interesant este că și la această gară ar fi trebuit să aibă loc lucrări de reabilitare, dar locul pare lăsat de izbelişte.

ADVERTISEMENT

Astfel, săptămâna trecută am primit din partea unui cititor un videoclip în care apărea o macara care a căzut de pe marginea terasamentului.

FANATIK a mers, luni, la locul lucrărilor și a descoperit macaraua care era acum scoasă din uz  şi abandonată în câmp.

ADVERTISEMENT

O macara a căzut în timpul construcțiilor la Gara Balotești

O macara a căzut în timpul construcțiilor la Gara Balotești
Cum arată acum macaraua care a căzut

Nu am putut primi însă prea multe detalii despre stadiul lucrărilor de la fața locului. Acolo exista doar un muncitor care folosea un excavator, dar și paznicul Institutului de Zootehnie din zonă, care ne-a spus că a auzit că au schimbat șinele de tren și vor să consolideze terasamentul pe care treceau trenurile pentru a evita căderile de teren. De asemenea, nici autoritățile nu ne-au răspuns la solicitări.

O macara a căzut în timpul construcțiilor la Gara Balotești
Un singur muncitor trăgea din zor de un excavator

Cum stau lucrările de la noua gară a Aeroportului Otopeni

Şi microbuzele care în trecut făceau legătură dintre Aeroport și Gara Balotești sunt parcate acum lângă haltă, fiind nemișcate de mai multe zile.

ADVERTISEMENT
O macara a căzut în timpul construcțiilor la Gara Balotești
Maxiurile care asigurau legătura între Aeroportul Otopeni și Gara Balotești

Între timp, lucrările continuă la gara de la Aeroport. CNAIR a anunțat chiar luni faptul că breteaua de acces spre „Henri Coandă” va fi interzisă total, pentru a termina lucrările la sensul giratoriu unde va fi construită noua gară.

Comunicat de presă02.03.2020Trafic deviat la intrarea în Aeroportul Internațional Henri CoandăÎncepând cu data de 3…

Posted by Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere on Monday, March 2, 2020

Cu toate acestea, specialiștii sunt sceptici că gara va fi gata până la startul Euro 2020: „Deja sunt în întârziere și față de august. Nu o să fie gata în niciun caz în iunie. Sunt povești, aceleași promisiuni pe care le aveau și predecesorii”, povestea pentru FANATIK în urmă cu o lună Ionuț Ciurea, de la Asociația Pro Infrastructura

ADVERTISEMENT

Așadar nu putem să nu ne gândim ce ar fi fost dacă Gara din Balotești era dezvoltată pentru a fi folosită mai eficient pentru Aeroportul Otopeni, fără să fie nevoie de două gări pe mai puțin de doi kilometri.

ADVERTISEMENT
Tags: