News

Ludovic Orban, critici dure la adresa alianței cu PSD: „Nu va rămâne nimic nici din Iohannis, nici din PNL”

Fostul președinte al PNL Ludovic Orban susține că alierea partiului cu PSD va aduce prejudicii majore liberalilor, el acuzându-l pe Klaus Iohannis de plănuirea acestei alianțe.
20.11.2021 | 16:37
Ludovic Orban critici dure la adresa aliantei cu PSD Nu va ramane nimic nici din Iohannis nici din PNL
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a afirmat, într-o emisiune la Digi24, că alianța dintre liberali și social-democrați este rezultatul planului președintelui Klaus Iohannis de a deveni prim-ministru în 2024.

Fostul premier crede însă că o coalizare cu PSD va pune capăt carierei politice a actualului șef al statului, iar din PNL „nu va rămâne nimic.

ADVERTISEMENT

În ce-l privește pe Florin Cîțu, Orban susține că acesta deja nu mai este un actor politic important, chiar dacă deține președinția PNL.

„Iohannis este principalul vinovat”

Ludovic Orban crede că președintele Klaus Iohannis nu vrea să se pensioneze după ce își va încheia al doilea mandat și că intenționează să obțină șefia Guvernului după alegerile din 2024, motiv pentru care a dispus alierea PNL cu social-democrații.

ADVERTISEMENT

Singura lui problemă este că nu va rămâne nimic nici din el şi nici din Partidul Naţional Liberal”, a declarat Ludovic Orban, citat de News.ro.

Fostul prim-ministru crede că Iohannis este principalul vinovat pentru această criză politică ce ar putea duce la blocarea oricărei reforme dacă deznodământul va fi un  guvern PNL-PSD.

ADVERTISEMENT

Iohannis este primul şi cel mai important, şi el este principalul vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat în România, pentru criza politică catastrofală, pentru prăbuşirea PNL, pentru distrugerea coaliţiei de centru-dreapta şi pentru distrugerea oricărei perspective de modernizare a României”, a spus Ludovic Orban.

Acesta susține că schimbarea sa de la conducerea PNL era primul pas dintr-un plan deliberat la președintelui de formare a unei largi coaliții între liberali și social-democrați, întrucât Klaus Iohannis știa că Orban nu ar fi acceptat niciodată un astfel de plan.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu ar fi fost doar instrument folosit de Iohannis în punerea în executare a acestui plan. „Domnul Cîţu nu mai e nimic. De altfel şi în timpul campaniei, cei care l-au susţinut pe Cîţu nu dădeau doi bani pe el”, a spus fostul președintele PNL.

PNL, „o copie nereușită a PSD”

Orban crede că electoratul liberal nu poate accepta distrugerea unei coaliții de centru-dreapta care avea premisele să funcționeze patru ani pentru un proiectul politic comun cu PSD

De ce să distrugi o coaliţie de centru dreapta, de ce să aduci PSD la Putere? Puţină lume poate să înţeleagă. Eu am dat o explicaţie, şi cred că asta este. Iohannis nu vrea să se pensioneze şi vrea după 2024 să fie premier, exact cum a fost în 2009, şi şi-a ales ca partener PSD-ul”, a susține Orban.

Acesta crede că actualul PNL a devenit „o copie nereușită a PSD”. „La ora actuală nu e nicio diferenţă între conducerea PNL şi PSD, decât mai degrabă în rău”, a comentat Orban.

În aceste condiții, Ludovic Orban este hotărât să plece din PNL dacă se va forma un guvern comun cu social-democrații. „Am anunţat de două luni, dacă PNL face guvern cu PSD, voi pleca din Partidul Naţional Liberal”, a conchis Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT