News

Ludovic Orban îi răspunde premierului Cîțu: ”Nu am spus că acum se renunță la gratuitatea vaccinului”

Ludovic Orban i-a dat replica lui Florin Cîțu în chestiunea privind gratuitatea vaccinului anti-Covid în România.
25.05.2021 | 15:02
Ludovic Orban ii raspunde premierului Citu Nu am spus ca acum se renunta la gratuitatea vaccinului
ADVERTISEMENT

Liderul liberal Ludovic Orban a făcut precizări, după Biroul Executiv al PNL de marți, cu privire la declarația sa potrivit căreia românii ar putea plăti pentru vaccinul anti-Covid.

La o zi după ce premierul Florin Cîțu l-a contrazis, asigurând populația că vaccinul va rămâne gratuit în această perioadă, Orban a venit cu o replică și a vrut să clarifice cele spuse cu o zi în urmă.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban, replică pentru Florin Cîțu în chestiunea vaccinării

Președintele PNL a declarat, într-o conferință de presă, că renunțarea la gratuitatea vaccinului anti-Covid ar putea intra în discuție numai atunci când ”virusul va deveni banal, cum e virusul de gripă”.

”Eu am spus că la un moment dat se va ajunge la o situație normală, ca de vaccinare gratuită să beneficieze persoanele vulnerabile iar persoane cu venituri să plătească pentru a se vaccina.

ADVERTISEMENT

Când se va ajunge la nivelul respectiv, nu în perioadă de pandemie, nu până când nu se va ajunge la o imunizare colectivă”, a explicat Ludovic Orban.

În urmă cu o zi, Orban a inflamat spiritele în spațiul public, dar și în PNL, după ce a spus că românii ar putea plăti pentru vaccinul anti-Covid ”într-un viitor oarecare”. Premierul Florin Cîțu l-a contrazis imediat, spunând că vaccinul va rămâne gratuit în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Orban anunță că a discutat cu premierul Cîțu pe această temă

Întrebat dacă a avut vreo discuție cu premierul Cîțu despre declarațiile cu privire la plata vaccinului, liderul PNL a răspuns afirmativ și a adăugat că nu e vorba neapărat de o contradicție.

”Sigur că am discutat cu premierul, am văzut și declarația lui, am comunicat pe toată perioada asta. Nu e neapărat o contradicție. Am spus că la un moment dat se va ajunge la asta, când nu va mai reprezenta un pericol.

ADVERTISEMENT

Eu nu am spus că acum se va renunța la gratuitatea vaccinului. Se va ajunge la un anumit moment, când va deveni un virus banal, să se folosească mecanismul obișnuit de vaccinare”, a adăugat Ludovic Orban.

Luni, 24 mai, Orban a anunțat că românii ar putea plăti pentru vaccinul anti-Covid 19 la un moment dat, pe modelul vaccinului antigripal.

Fostul premier a precizat că statul va mai demara vaccinarea gratuită ”o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup”.

ADVERTISEMENT