ADVERTISEMENT
News

Ludovic Orban îi răspunde premierului Cîțu: ”Nu am spus că acum se renunță la gratuitatea vaccinului”

Ludovic Orban i-a dat replica lui Florin Cîțu în chestiunea privind gratuitatea vaccinului anti-Covid în România.
Autor: Adrian Baciu | 25.05.2021 | 15:02
Ludovic Orban îi răspunde premierului Cîțu: ”Nu am spus că acum se renunță la gratuitatea vaccinului”
Alocaţiile pentru copii nu se mai măresc. Cîţu: ”Am discutat despre o singură creștere, la începutul anului”. Sursa foto: hepta.ro

Liderul liberal Ludovic Orban a făcut precizări, după Biroul Executiv al PNL de marți, cu privire la declarația sa potrivit căreia românii ar putea plăti pentru vaccinul anti-Covid.

ADVERTISEMENT

La o zi după ce premierul Florin Cîțu l-a contrazis, asigurând populația că vaccinul va rămâne gratuit în această perioadă, Orban a venit cu o replică și a vrut să clarifice cele spuse cu o zi în urmă.

Ludovic Orban, replică pentru Florin Cîțu în chestiunea vaccinării

Președintele PNL a declarat, într-o conferință de presă, că renunțarea la gratuitatea vaccinului anti-Covid ar putea intra în discuție numai atunci când ”virusul va deveni banal, cum e virusul de gripă”.

”Eu am spus că la un moment dat se va ajunge la o situație normală, ca de vaccinare gratuită să beneficieze persoanele vulnerabile iar persoane cu venituri să plătească pentru a se vaccina.

ADVERTISEMENT

Când se va ajunge la nivelul respectiv, nu în perioadă de pandemie, nu până când nu se va ajunge la o imunizare colectivă”, a explicat Ludovic Orban.

În urmă cu o zi, Orban a inflamat spiritele în spațiul public, dar și în PNL, după ce a spus că românii ar putea plăti pentru vaccinul anti-Covid ”într-un viitor oarecare”. Premierul Florin Cîțu l-a contrazis imediat, spunând că vaccinul va rămâne gratuit în această perioadă.

Orban anunță că a discutat cu premierul Cîțu pe această temă

Întrebat dacă a avut vreo discuție cu premierul Cîțu despre declarațiile cu privire la plata vaccinului, liderul PNL a răspuns afirmativ și a adăugat că nu e vorba neapărat de o contradicție.

ADVERTISEMENT

”Sigur că am discutat cu premierul, am văzut și declarația lui, am comunicat pe toată perioada asta. Nu e neapărat o contradicție. Am spus că la un moment dat se va ajunge la asta, când nu va mai reprezenta un pericol.

Eu nu am spus că acum se va renunța la gratuitatea vaccinului. Se va ajunge la un anumit moment, când va deveni un virus banal, să se folosească mecanismul obișnuit de vaccinare”, a adăugat Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Luni, 24 mai, Orban a anunțat că românii ar putea plăti pentru vaccinul anti-Covid 19 la un moment dat, pe modelul vaccinului antigripal.

Fostul premier a precizat că statul va mai demara vaccinarea gratuită ”o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!