Sport

Ludovic Orban se compară cu Cristiano Ronaldo! Răspunsul ironic al lui Florin Cîțu

Starul portughez Cristiano Ronaldo este un model nu doar pentru milioane de copii și tineri fotbaliști. Și politicienii din România l-au inclus în strategiile lor electorale. Ultimul pe listă este Ludovic Orban.
04.07.2021 | 17:09
Ludovic Orban se compara cu Cristiano Ronaldo Raspunsul ironic al lui Florin Citu
ADVERTISEMENT
04-07-2021
14:10

Florin Cîțu i-a dat replica lui Ludovic Orban

Premierul Florin Cîțu i-a dat o replică ironică lui Ludovic Orban, după ce fostul prim-ministru s-a comparat cu fotbalistul Cristiano Ronaldo.

”Astăzi, despre Euro 2020! Portugalia a plecat acasă. Păcat. A fost 4 ani campioană europeană! A venit momentul să înțeleagă toată lumea că lucrurile în fotbal s-au schimbat. Nu se mai construiesc echipe în jurul unui singur jucător.

Fotbalul este despre ECHIPĂ. Este important ca până și jucătorii în jurul cărora s-au construit echipe să facă un pas în spate și să conștientizeze că echipa e cea mai importantă dacă vrei să ai rezultate. La fel este și în viață. Eu sunt Florin și pentru mine contează ECHIPA!”, a scris Florin Cîţu pe rețelele de socializare.

Există vreo legătură între căpitanul și golgheterul naționalei Portugaliei, Cristiano Ronaldo, și clasa politică a României? Aparent niciuna.

Și totuși, pentru a fi în ton cu perioada pe care trăim, Campionatul European de fotbal este în plină desfășurare, iar Cristiano Ronaldo este, chiar și după eliminarea Portugaliei, unul dintre favoriții la câștigarea titlului de golgheter, fostul premier al României, Ludovic Orban, s-a comparat cu atacantul lui Juventus.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban cere electoratului PNL să nu facă aceeași greșeală ca Real Madrid

Președintele PNL, Ludovic Orban a găsit de cuviință să se compare cu legendarul atacant portughez în contextul campaniei electorale premergătoare Congresului Partidului Național Liberal, care va avea loc pe 25 septembrie.

La data amintită 5.000 de PNL-iști ce vor fi prezenți la Congres, își vor alege noul lider, dar și noua conducere a partidului.

ADVERTISEMENT

Președintele în exercițiu al liberalilor, Ludovic Orban, va candida pentru un nou mandat și, ca să fie cât se poate de convingător că el trebuie să fie alesul, s-a comparat tocmai cu golgheterul all time al Portugaliei.

”Îl știți pe Ronaldo, da? Ronaldo a jucat la Real Madrid. Cu Ronaldo, Real Madrid a câștigat 3 Champions League.

ADVERTISEMENT

Real Madrid a decis să renunțe la Ronaldo, iar de când a făcut-o, nu a mai câștigat niciun Champions League și a avut probleme în campionatul intern”, a decretat Ludovic Orban, într-o alocuțiune rostită la Conferința Județeană a filialei PNL Neamț.

Cine este Cristiano Ronaldo, muza lui Ludovic Orban

La 36 de ani Cristiano Ronaldo este încă unul dintre cei mai de succes fotbaliști din toate timpurile. Un singur trofeu îi lipsește din palmares, Cupa Mondială, în rest a cucerit tot ce se putea, atât individual, cât și cu echipele de club pentru care a evoluat și cu echipa națională a Portugaliei.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 30 de trofee a câștigat CR7 cu Sporting Lisabona, Manchester United, Real Madrid, Juventus Torino și naționala Portugaliei.

Nici la capitolul premii individuale lusitanul nu prea mai are loc în vitrină să afișeze toate distincțiile cu care a fost onorat de-a lungul anilor, între altele și cinci trofee ”Balon d’Or” – ”Balonul de aur”, decernat celui mai bun fotbalist al lumii.

Ca să ne raportăm la momentul actual, trebuie amintit că atacantul portughez a stabilit câteva recorduri și la actualul Turneu Final al Campionatului European.

Cu cele două goluri marcate în meciul Franța – Portugalia 2-2, a egalat recordul de goluri în tricoul unei echipe naționale deținut de iranianul Ali Daei (109 reușite).

Cristiano Ronaldo este singurul jucător din istorie care a evoluat în carieră la cinci turnee finale consecutive și a reușit să înscrie de peste 20 de ori.

ADVERTISEMENT