Sport

Lui Niță și Niculae li s-a făcut dor de cantonamentele de iarnă. „Marian Rada era om de zăpadă”

Robert Niță și Daniel Niculae sunt nostalgici față de cantonamentele de iarnă din trecut, din perioada în care ei erau jucători.
03.01.2024 | 19:12
Lui Nita si Niculae li sa facut dor de cantonamentele de iarna Marian Rada era om de zapada
Robert Niță și Daniel Niculae nostalgici după cantonamentele de iarnă. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Daniel Niculae a fost invitatul lui Robert Niță și Lucian Ionescu la “Suflet de rapidist“. Aceștia au vorbit despre cantonamentele din trecut, care erau mult mai intense.

Nostalgii din cantonamentele de iarnă

Robert Niță l-a întrebat pe Daniel Niculae dacă nu este nostalgic față de cantonamentele de iarnă din trecut, din perioada Hizo. El spune că pe atunci totul era mult mai greu și crede că nici la cluburile din afară nu se făceau cantonamente atât de grele.

ADVERTISEMENT

Nico, îți aduci aminte, prindeam cantonamentele alea cu Hizo, pe la Poiana Brașov, prin Cipru mai mergeam. Eu cred că în ziua de azi, un cantonament la munte, cu antrenorii din vremea respectivă și făcute la fel, cred că ai da peste cap multe echipe.

Nico, în străinătate, câte antrenante așa cum făceam cu nea Vio sau cu Rednic?”, a spus Robert Niță.

ADVERTISEMENT

Nico a spus că nu își amintește să fi făcut antrenamente atât de grele în afară, dar spune că toate erau adaptate la cerințele și nevoile echipei: ”De iarnă, nu, dar făceam pe teren, erau adaptate la cerințe”.

Robert Niță și-a amintit apoi cât de grele erau cantonamentele de iarnă, spunând că erau puși să alerge prin zăpadă, la șase dimineața, iar Marian Rada, cel ce îi aștepta la finalul traseului, era înzăpezit ca un om de zăpadă.

ADVERTISEMENT

Nu alergai după urs, la șapte dimineața, pe zăpadă, pe Marian Rada când îl găseam zici că era om de zăpadă”, a spus Robert Niță.

Daniel Niculae spune că atunci cantonamentele erau grele deoarece pregătirea de iarnă trebuia să fie mai intensă pentru că jucătorii aveau o vacanță lunga și pierdeau pregătirea fizică din timpul sezonului.

ADVERTISEMENT

Noi când începeam pregătirea, o începeam la mijlocul lui ianuarie, campionatul începea în martie. Aveam perioada de vacanță destul de mare, pierdeai tot. Pierdeai și basic-ul, nu mai vorbim de condiții de meci.

O luai de la 0, de aceea erau și aceste alergări de lungă durată. Câteodată ți se face dor de un cantonament de iarnă”, a explicat Daniel Niculae.

Emisiunea „Suflet de rapidist”, dedicată sufletelor boeme, este live pe FANATIK.RO în fiecare zi de marți, de la ora 13:30 și în reluare, pe Facebook și Youtube, de la ora 17:30, joi.

Cum se făceau cantonamentele de iarnă înainte?

ADVERTISEMENT