Sport

Luis Rubiales, arestat direct de pe aeroport. A dat declarații, apoi a fost eliberat. Update Video

Luis Rubiales a fost arestat la sosirea pe aeroportul Barajas-Adolfo Suarez din Madrid. Fostul șef al Federației Spaniole a fost urcat în dubă și dus de poliție la audieri
03.04.2024 | 14:52
Luis Rubiales arestat direct de pe aeroport A dat declaratii apoi a fost eliberat Update Video
Luis Rubiales, arestat direct de pe aeroport. Ce pedeapsă riscă fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal. FOTO: Twitter Alexis Rodriguez
ADVERTISEMENT
03-04-2024
11:55

Luis Rubiales, eliberat!

Luis Rubiales a dat declarații în fața organelor de anchetă, apoi a fost pus în libertate. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în perioada următoare cu fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal.

În dimineața zilei de miercuri, 3 aprilie, Luis Rubiales a fost ridicat de Poliție de pe aeroportul Barajas-Adolfo Suarez din Madrid.  Fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal, care se întorcea din Republica Dominicană, de la Santo Domingo, este anchetat într-un dosar de spălare de bani. 

Luis Rubiales, arestat de pe aeroport. Fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal riscă să fie reținut pentru 72 de ore

După ce a fost săltat de polițiști, Rubiales a fost urcat într-o dubă neagră și dus la Tribunalul Majadahonda pentru declarații. El riscă să fie reținut timp de 72 de ore, în timp ce Federația Spaniolă de Fotbal este investigată pentru niște contracte făcute ilegal în ultimii cinci ani, precum mutarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită, când președinte era Rubiales.

ADVERTISEMENT

Revenirea în ţară a fostului preşedinte al Federaţiei era programată iniţial sâmbătă, 6 aprilie, astfel că sosirea sa prematură în Spania a generat un interes enorm din partea jurnalistilor şi o mobilizare impresionantă a forţelor de securitate.

Luis Rubiales și-a petrecut ultimele două luni în Republica Dominicană, acolo unde se ocupa de o afacere cu imobiliare. Garda Civilă a făcut percheziții în locuințele, birourile și sedile corporative ale persoanelor și firmelor anchetate, iar acestea s-au soldat cu reținerea unei cantități uriașe de bunuri materiale și bani.

ADVERTISEMENT

Unul dintre inculpați este Nene, partenerul lui Luis Rubiales din Republica Dominicană. Unitatea Central Operativă a Gărzii Civile (UCO), care, în colaborare cu autoritățile din Republica Dominicană, a cerut repatrierea lui Rubiales, a găsit peste 320.000 de euro cash în timpul perchezițiilor făcute la domiciliul lui Nene și la hotelul Urban Dream.

Acasă, partenerul lui Rubiales avea 5.000 de euro în bancnote de 20 de euro ținute într-o cutie de pantofi și 318.500 de euro care se aflau în seiful din biroul hotelului.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte al Federației Spaniole la Fotbal poate ajunge la închisoare și pentru că a sărutat-o pe Jenni Hermoso

Acest dosar de corupție și spălare de bani se desfăşoară în afara anchetei privind infracţiunile de agresiune sexuală şi constrângere care i se aduc lui Luis Rubiales. Fostul președinte al Federației Spaniole a sărutat-o cu forţa pe gură pe fotbalista Jenni Hermoso după finala Cupei Mondiale de la Sydney, fără consimțământul jucătoarei.

Gestul său a dus ulterior la suspendarea din fotbal și la demisia sa din funcție. Justiţia spaniolă solicită în acest caz o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare pentru Luis Rubiales.

ADVERTISEMENT

În plus, procurorul cere să-i fie interzis să lucreze în domeniul sportului pe durata pedepsei, să fie pus în libertate supravegheată timp de doi ani şi să i se interzică să comunice cu jucătoarea sau să se apropie de ea pe o distanţă de 200 de metri timp de patru ani.

ADVERTISEMENT