Sport

Fostul președinte al Federației Spaniole poate ajunge la închisoare. Ce pedeapsă cere procurorul în cazul sărutului forțat

Luis Rubiales, fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare în cazul sărutului forțat pe care i l-a dat jucătoarei Jenni Hermoso.
28.03.2024 | 07:00
Fostul presedinte al Federatiei Spaniole poate ajunge la inchisoare Ce pedeapsa cere procurorul in cazul sarutului fortat
Luis Rubiales, fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare în cazul sărutului forțat pe care i l-a dat jucătoarei Jenni Hermoso. Sursă foto. Twitter
ADVERTISEMENT

În vara anului trecut, după ce naționala de fotbal feminin a Spaniei a câștigat titlul mondial, șeful fotbalului iberic a sărutat-o pe gură pe Jenni Hermoso la festivitatea de premiere.

Parchetul cere închisoare fermă pentru fostul președinte al Federației Spaniole

Jucătoarea a depus plângere împotriva fostului președinte al Federației Spaniole, iar la 7 luni de la incident Parchetul spaniol a solicitat o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare pentru agresor.

ADVERTISEMENT

Conform publicației El Pais, Luis Rubiales este acuzat pentru infracțiunile de agresiune sexuală și constrângere în cazul sărutului forțat dat jucătoarei Jenni Hermoso, după finala Cupei Mondiale de la Sydney.

Parchetul a trimis concluziile provizorii la Tribunalul Național. În rechizitoriu se solicită un an de închisoare pentru infracțiunea de agresiune sexuală și încă un an și jumătate de închisoare pentru infracțiunea de constrângere.

ADVERTISEMENT

În plus, procurorul a cerut o pedeapsă de un an și jumătate de închisoare pentru infracțiunea de constrângere pentru fostul antrenor al echipei naționale feminine Jorge Vilda, pentru fostul director de marketing al Federației, Ruben Rivera, și pentru directorul echipei naționale masculine, Albert Luque.

Procurorul cere ca inculpații să nu aibă dreptul să se apropie de Hermoso

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, procurorul a mai cerut ca cei 4 inculpați să fie privați în mod special de dreptul de a lucra în domeniul sportiv pe durata pedepsei și să fie puși sub supraveghere timp de 2 ani.

ADVERTISEMENT

De asemenea, procurorul a cerut ca celor 4 să li se interzică să comunice cu Jenni Hermoso și să se apropie de ea pe o rază de 200 de metri. Această ultimă măsură ar fi aplicată timp de 4 ani pentru Vilda, Rivera și Luque și timp de 7 ani și 6 puni pentru Rubiales.

Acest caz, care a fost anchetat de un judecător al Audiencia Nacional, are loc în afara anchetei privind diverse contracte din cadrul Federației Spaniole, cum ar fi transferul Supercupei în Arabia Saudită, în care Luis Rubiales este de asemenea anchetat.

ADVERTISEMENT

Poliția spaniolă a făcut percheziții în birourile Federației Spaniole de Fotbal și în casa fostului președinte. Nu mai puțin de 7 persoane au fost reținute, fiind bănuite de corupție și spălare de bani.

ADVERTISEMENT