ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Lukasz Gikiewicz a câştigat definitiv la FIFA litigiul cu FCSB, iar Becali e obligat să-i plătească 93.500 de euro! Riscă interdicţie la transferuri

Autori: Alex Bradescu, Razvan Nicolae | 25.03.2020 | 20:52
Lukasz Gikiewicz a câştigat definitiv la FIFA litigiul cu FCSB, iar Becali e obligat să-i plătească 93.500 de euro! Riscă interdicţie la transferuri
Lukasz Gikiewicz a câştigat procesul cu FCSB, iar clubul trebuie să-i plătească 93.500 de euro. Aici, polonezul în momentul semnării contractului

UPDATE, 25 martie, 20:50 / FCSB a pierdut definitiv litigiul cu Lukasz Gikiewicz. Gazeta Sporturilor a anunţat că FIFA, prin Camera de Soluţionare a Litigiilor, a decis ca vicecampioana României să-i plătească 93.500 de euro atacantului polonez. Dacă suma nu va fi plătită, formaţia roş-albastră riscă să primească o interdicţie la transferuri pentru trei perioade: vara lui 2020, iarna lui 2021 şi vara lui 2021.

ADVERTISEMENT

ŞTIRE INIŢIALĂ – 28 ianuarie

Telenovela Lukasz Gikiewicz s-a încheiat marţi, 28 ianuarie, într-un mod nu prea fericit pentru FCSB: astfel, FIFA i-a dat dreptate fotbalistului în litigiul pe care acesta îl avea cu formaţia roş-albastră şi a decis că polonezul trebuie să îşi primească toate drepturile contractuale, adică 93.500 de euro!

Lukasz Gikiewicz a reclamat FCSB la FIFA şi a câştigat. Becali e bun de plată

Lukasz Gikiewicz a fost încă de la început văzut drept un transfer greu de înţeles la FCSB. Venise de la o echipă care tocmai retrogradase în Liga a treia din Arabia Saudită, iar contractul pe care l-a semnat a fost pe un an de zile, şi încă pe o sumă destul de bună pentru campionatul României, 8.500 de euro lunar.

ADVERTISEMENT

Interesant este şi felul în care polonezul fusese recomandat: Florin Motroc, antrenor cu ştate vechi în zona Golfului, i l-a adus în atenţie lui Becali la o mănăstire unde aceştia s-au întâlnit! Patronul FCSB a văzut în acest lucru un semn divin şi a decis să-l transfere imediat.

Cum răbdarea nu-i stă însă în caracter, Becali l-a văzut în câteva meciuri şi a decis să-l trimită la echipa a doua. Numai că, la un moment dat, polonezul a dispărut! A plecat pur şi simplu şi s-a dus direct în Croaţia, pe Coasta Dalmată, acolo unde deţine un hotel. 

ADVERTISEMENT

Roş-albaştrii spun că au continuat să-l plătească, iar cele două părţi s-au reclamat reciproc la FIFA. Atacantul de 31 de ani şi-a găsit între timp echipă, semnând cu o formaţie din Arabia Saudită

Marţi însă, a venit şi vestea proastă pentru cei de la FCSB: FIFA i-a dat dreptate jucătorului în litigiul cu vicecampioana României, iar Becali e obligat să-i plătească toată valoarea contractului, care era scadent în vară.

ADVERTISEMENT

Suma totală pe care o mai are de încasat Gikiewicz este de 93.500 de euro, conform gsp.ro.

“Și-a terminat contractul încă din 20 septembrie și am făcut deja o plângere la FIFA în 30 septembrie. În plângere, cerem toți banii până la finalul contractului și o interdicție de a mai face transferuri pentru FCSB.

ADVERTISEMENT

Ei voiau să-i facă o acțiune disciplinară, dar după ce i-am notificat despre rezilierea contractului nu au mai răspuns nimic”, spunea impresarul jucătorului în toamnă.

  • 200 de mii de euro este valoarea pe pe transfermarkt a lui Lukasz Gikiewicz
  • 2 pase de gol a reuşit în patru meciuri jucate polonezul pentru FCSB
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!