News

Lupta pentru locale a început violent. Paznicul unei primării din Mehedinți, bătut de edil pentru că nu vrea să-l voteze la alegeri

Scandal într-o primărie din Mehedinți pe tema alegerilor. Primarul l-a bătut pe paznic pentru că acesta nu vrea să-l mai voteze
15.03.2024 | 14:56
Lupta pentru locale a inceput violent Paznicul unei primarii din Mehedinti batut de edil pentru ca nu vrea sal voteze la alegeri
Paznicul unei primării din Mehedinți a fost bătut de primar pentru că nu vrea să-l mai voteze pe acesta. Sursa foto: Colaj foto / actualmehedinti.ro / TikTok / alin.ghiciulescu
ADVERTISEMENT

Un incident grav a avut loc în comuna Prunisor din Mehedinți, unde un primar este acuzat de agresiune asupra paznicului primăriei. Victima a suferit răni și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, depunând ulterior o plângere.

Paznic bătut de primar

Potrivit martorilor, edilul ar fi consumat alcool înainte de incident. Se pare că totul s-a întâmplat în jurul orei douăsprezece noaptea. Conform actualmehedinti.ro, primarul a participat la o petrecere, după inaugurarea noului sediu al partidului, unde s-a consumat alcool.

ADVERTISEMENT

Ulterior, s-a deplasat la primărie, unde paznicul, în vârstă de 62 de ani, își desfășura serviciul. Scandalul ar fi izbucnit din motive politice, în momentul în care paznicul a refuzat să-l voteze pe primar.

Acesta din urmă a reacționat violent, agresându-l pe paznic care a depus plângere la Poliție și s-a prezentat la Medicina Legală pentru a fi evaluat de către medici..

ADVERTISEMENT

Cum s-a produs incidentul

Paznicul a relatat evenimentele pentru actualmehedinti.ro, explicând că primarul l-a lovit după ce a refuzat să-l voteze la alegerile din iunie, subliniind că aceasta nu este prima dată când primarul se manifestă agresiv în comunitate. Paznicul, care mai are doi ani până la pensie, este binecunoscut în comunitate, iar familia sa deține un bar în centrul localității.

„Aseară, eram de serviciu la primărie (de pază). A venit o mașină. Era mașina domnului viceprimar. Mașina a intrat în curtea primăriei, coborând domnul primar. L-am întrebat ce e cu dumnealui la acea oră târzie la primărie. Era foarte băut. Nu l-am mai văzut în halul acela. Mi-a zis că a venit să mă verifice, apoi, m-a întrebat de ce fac vize de flotant pentru alegeri.

ADVERTISEMENT

Mi-a zis că el e primarul meu și eu votez pe altul. I-am zis că e dreptul meu să votez pe altcineva, că el nu a făcut nimic în patru ani, în comună. Apoi, m-a lovit cu pumnul în frunte și l-am luat în brațe, de frică, crezând că sare iar să mă lovească. Nu e prima dată când e agresiv cu oamenii din comună. Apoi, am căzut amândoi. Viceprimarul l-a luat de acolo și i-a zis să stea cuminte. Viceprimarul nu m-a atins. Soția mea a sunat la ambulanță.

După incident, nu m-a căutat nimeni. Nu a venit nici la primărie. Bine, el vine o dată pe săptămână la primărie. Eu sunt singurul angajat al primăriei care nu îl votează, pentru că nu a mișcat un deget pentru comună. De patru ani îmi e teamă că mă dă afară, mă tot amenință”, a spus pentru sursa citată Sorin Brujan, victima.

ADVERTISEMENT

În urma incidentului, paznicul și-a exprimat temerile cu privire la posibilele repercusiuni asupra locului său de muncă. În ciuda acestor aspecte, primarul nu a fost găsit la sediul primăriei, iar familia victimei a afirmat că acesta a fost ajutat să părăsească locul scenei de către viceprimar, în stare de ebrietate.

Poliția a deschis un dosar penal

Între timp, poliția a început o anchetă și a deschis un dosar penal pentru agresiune. Presa locală a încercat să-l contacteze pe primarul comunei Prunisor, Emilian Vilcu, dar fără succes, deoarece acesta nu era prezent la primărie și nu a răspuns la telefon.

„La data de 14 martie a.c., ora 23.41, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Şimian au fost sesizaţi de un bărbat de 61 ani, din comuna Prunişor, despre faptul că ar fi fost agresat de un alt bărbat. Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că la data de 14 martie a.c., ora 23.35, apelantul, in timp ce asigura paza unei unităţi administrativ-teritoriale ar fi fost agresat fizic de un bărbat de 49 ani”, a transmis IPJ Mehedinţi.

ADVERTISEMENT