Sport

Luton Town, start furibund în meciul cu Brighton. La 17 secunde de un record istoric în Premier League

Chiar dacă se afla pe loc de retrogradare în Premier League, Luton Town a trecut foarte aproape de un record uluitor la întâlnirea cu Brighton.
30.01.2024 | 23:08
Luton Town start furibund in meciul cu Brighton La 17 secunde de un record istoric in Premier League
Chiar dacă se afla pe loc de retrogradare în Premier League, Luton Town a trecut foarte aproape de un record uluitor la întâlnirea cu Brighton. Sursă foto: bbc.com
ADVERTISEMENT

Înaintea startului etapei cu numărul 22 din campionatul Angliei, ”pălărierii” se aflau pe locul 18, retrogradabil, cu 16 puncte. Însă, micuța formație din apropiere de Londra nu a depus armele și trage tare pentru salvare.

Luton Town, aproape de un record fabulos al Premier League la partida cu Brighton

Cu speranța că și în sezonul următor își va putea măsura forțele cu cele mai puternice echipe din Premier League, Luton Town a început ca din pușcă meciul cu Brighton și a fost foarte aproape de a stabili un record neverosimil.

ADVERTISEMENT

Formația pregătită de galezul Rob Edwards și-a năucit adversarul și după doar 2 minute și 17 secunde conducea deja cu 2-0. Era secunda 18 când Elijah Adebayo deschidea scorul după un presing fantastic al gazdelor imediat ce Brighton a avut lovitura de începere.

Doar 2 minute mai târziu, Luton Town a profitat de apărarea avansată a oaspeților și a punctat din nou prin Chiedozie Ogbene. Acesta a trecut în viteză pe lângă portarul Jason Steele, ieșit neinspirat dintre buturi, și a înscris în poarta goală.

ADVERTISEMENT

Micuței echipe din Luton i-au lipsit doar 17 secunde pentru a scrie istorie în Premier League. O singură dată o formație a marcat mai repede două goluri într-o partidă. Se întâmpla în aprilie 1988, atunci când Leicester City făcea 2-0 cu Derby County după fix 2 minute.

Luton Town, minunea din fotbalul englez

Luton Town a promovată în vară în Premier League după ce a câștigat dramatic finala barajului de pe Wembley împotriva lui Coventry City. După 1-1 în timpul regulamentar, s-a trecut la loviturile de departajare unde Luton s-a impus cu 6-5.

ADVERTISEMENT

Este cea mai surprinzătoare prezență în Premier League din ultimii ani, în condițiile în care Luton Town evolua în 2014 în a cincea ligă din Marea Britanie, dar formația lui Rob Edwards a reușit minuni în ultimele sezoane.

Luton Town a promovat în al treilea eșalon britanic în sezonul 2018-2019, iar un sezon mai târziu a reușit promovarea în Championship. ”Pălărierii” au avut evoluții din ce în ce mai bune și în vară au fost răsplătiți cu urcarea în Premier League.

ADVERTISEMENT

Luton este un orășel de 200.000 de oameni aflat la 50 de kilometri de Londra. Echipa nu a evoluat niciodată în primul eșalon britanic de când se numește Premier League, ultima prezență în liga de elită fiind sezonul 1991-1992.

ADVERTISEMENT