Sport

Luton Town, minunea din Premier League! În urmă cu câțiva ani era în liga a cincea și are un stadion de 10.000 de locuri. Foto

Luton Town este ultima echipă promovată în Premier League. Echipa evolua în liga a cincea în 2014, iar gazdele îi vor primi pe Salah și Haaland pe un stadion de 10.000 de locuri.
28.05.2023 | 15:07
Luton Town minunea din Premier League In urma cu cativa ani era in liga a cincea si are un stadion de 10000 de locuri Foto
Luton Town, minunea din Premier League! În urmă cu câțiva ani era în liga a cincea și are un stadion de 10.000 de locuri. Foto și video
ADVERTISEMENT

Luton Town este ultima formație promovată în Premier League după ce a câștigat dramatic finala barajului de pe Wembley împotriva lui Coventry City. După 1-1 în timpul regulamentar, s-a trecut la loviturile de departajare unde Luton Town s-a impus cu 6-5.

Luton Town, minunea din Premier League!

Este cea mai surprinzătoare prezență în Premier League din ultimii ani, în condițiile în care Luton Town evolua în 2014 în a cincea ligă din Marea Britanie, dar formația lui Rob Edwards a reușit minuni în ultimele sezoane.

ADVERTISEMENT

Luton Town a promovat în al treilea eșalon britanic în sezonul 2018-2019, iar un sezon mai târziu a reușit promovarea în Championship. Cei porecliți “The Hatters” au avut evoluții din ce în ce mai bune și în acest sezon au promovat în Premier League.

Accesul în tribune la Luton Town
Accesul în tribune la Luton Town

Echipa joacă pe stadionul Kenilworth Road, o arenă atipică pentru Premier League. Are o capacitate de doar 10.000 de locuri, iar prezența în tribune se face prin curțile oamenilor.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

Luton Town va investi 10 milioane de lire în stadion!

Luton Town va fi nevoită să investească aproximativ 10 milioane de lire sterline pentru ca stadionul să facă față rigorilor Premier League, dar cu siguranță în noul sezon “pălărierii” vor fi o prezență surpriză în primul eșalon britanic.

În urma acestei promovări, cei de la Luton Town vor încasa aproximativ 200 de milioane de lire sterline. Au mai promovat în Premier League în acest sezon Burnley și Sheffield United.

ADVERTISEMENT

Luton este un orășel de 200.000 de oameni aflat la 50 de kilometri de Londra. Echipa nu a evoluat niciodată în primul eșalon britanic de când se numește Premier League, ultima prezență în liga de elită fiind sezonul 1991-1992.

Everton, Leicester și Leeds, în luptă pentru rămânerea în Premier League!

Din Premier League a retrogradat sigur Southampton. Ultimele două formații se vor stabili după disputarea ultimei etape. Everton, Leicester și Leeds sunt despărțite de două puncte. Două dintre ele vor cădea.

ADVERTISEMENT

Manchester City a câștigat încă un titlu în Premier League, iar în Champions League s-au mai calificat Arsenal, Manchester United și Newcastle. Liverpool și Brighton vor evolua în Europa League, iar Aston Villa și Tottenham se luptă pentru locul în Conference League.


  • 1,91 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „PSFX” la meciul Brentford – Manchester City

ADVERTISEMENT