Sport

Macedonia de Nord – România, preliminarii CM Qatar 2022. Ianis Hagi vine în România cu o aeronavă privată

FANATIK.RO vă oferă informații despre partida Macedonia de Nord - România, care va avea loc la Skopje miercuri, 8 septembrie, de la ora 21:45 în grupa J a preliminariilor CM 2022, zona europeană
Macedonia de Nord  Romania preliminarii CM Qatar 2022 Ianis Hagi vine in Romania cu o aeronava privata
Ianis Hagi. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
08-09-2021
16:38

Ianis Hagi vine în România cu o aeronavă privată

FRF a obținut acordul autorităților din Macedonia ca Ianis Hagi să se poată întoarce în țară și să nu fie obligat să efectueze 10 zile de carantină la Skopje,

„În urma acordului autorităților nord-macedonene și cu avizul autorităților române, tricolorul Ianis Hagi va ajunge în această zi în România în regim de izolare și respectând procedurile sanitare, cu o aeronavă privată. Va fi preluat de pe aeroportul Henri Coandă direct de pe pistă și va rămâne în izolare la domiciliu.

Multă sănătate, Ianis!”, se arată într-un comunicat al FRF.

08-09-2021
11:27

Doar 6.000 de fani vor fi în tribune la partida Macedonia de Nord - România

La ședința tehnică de dinaintea meciului Macedonia de Nord – România s-a anunțat că în tribune vor putea asista maximum 6.000 de spectatori. Trebuie precizat faptul că în Macedonia de Nord au acces pe stadion doar persoanele vaccinate, un test negativ nefiind suficient pentru prezența la evenimente sportive.

Totodată, s-au stabilit și echipamentele în care vor evolua cele două formații în meciul de diseară. Gazdele vor juca în roșu, în timp ce selecționata noastră va îmbrăca tricouri de culoare albastră.

08-09-2021
09:41

”Tricolorii” au exersat controlul balonului și finalizarea, la antrenamentul oficial

Ultimul antrenament al ”tricolorilor” înaintea duelului cu Macedonia de Nord s-a desfășurat în efectiv redus. Doar 17 jucători a avut la dispoziție Mirel Rădoi la acțiunea de marți seara.

Selecționerul le-a cerut jucătorilor să exerseze controlul balonului, dar și finalizarea, în centrul atenției fiind Nicolae Stanciu, omul de la care se așteaptă noi execuții care să mențină România în cursa de calificare la turneul final al Cupei Mondiale de anul viitor.

08-09-2021
08:20

Ianis Hagi s-a infectat cu COVID, scoțienii știu când s-a întâmplat asta

Ianis Hagi a ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus și va rata partida naționalei României din Macedonia de Nord, din preliminariile CM Qatar 2022.

În urma acestui anunț, presa scoțiană a dezvăluit faptul că jucătorul lui Rangers ar fi contractat virusul la echipa de club, înaintea unui meci din cupele europene, când mai mulți coechipieri au ieșit pozitiv.

„O nouă lovitură pentru Rangers, starul Ianis Hagi a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Federația Română de Fotbal a confirmat informația. Este cel mai recent membru al clubului Rangers care se infectează cu COVID-19, după numărul mare de cazuri din ultimele zile. Totul a pornit înaintea meciului retur cu Alashkert, când au apărut primele cazuri”, scriu jurnaliștii de la Scotish Sun.

Deși în mod normal Ianis Hagi ar trebui să râmână în izolare în Macedonia încă 10 zile, se pare că se va face o excepție în cazul său, fiind vorba de un sportiv, și i se va permite să părăsească țara cu un zbor privat.

08-09-2021
07:12

Vot de încredere cu repetiție. Florin Niță, ales de suporteri ”Tricolorul lunii”

Florin Niță a primit cele mai multe voturi din partea suporterilor și a fost desemnat pentru a patra oară ”Tricolorul lunii”. Portarul echipei naționale a fost desemnat cel mai bun fotbalist al naționalei, în luna august, adunând 33,07% din voturile exprimate pe platforma peluzatricolora.ro.

Niță a fost urmat în opțiunile fanilor echipei naționale de Alexandru Cicâldău, cu 22,14% din voturi și Cristian Manea (14,63% din voturi).

Pentru portarul ”tricolor” acesta este al treilea trofeu consecutiv, după ce în luna martie tot el a fost votat cel mai bun jucător al naționalei. Denis Man, Ianis Hagi, de două ori, și Răzvan Marin au mai câștigat trofeul ”Tricolorul lunii”.   

07-09-2021
19:27

Primim vești bune! Au venit rezultatele testelor PCR

România primește vești bune după rezultatele testelor PCR, iar Răzvan Marin, Dragoș Nedelcu și Alex Cicâldău vor fi apți pentru partida cu Macedonia de Nord.

Din păcate, rezultatele testelor lui Ianis Hagi au fost pozitive, iar mijlocașul nu va putea juca împotriva macedonenilor. Totuși, privind partea pozitivă, Mirel Rădoi poate gândi mai limpede echipa care se va duela cu Macedonia de Nord, având și niște soluții pe banca de rezervă.

07-09-2021
18:52

Antrenament oficial cu doar 17 jucători

România a efectuat antrenamentul oficial înainte de duelul cu Macedonia de Nord, însă din lotul de 26 de jucători convocați inițial de Mirel Rădoi pentru meciurile cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord, au rămas doar 17 apți.

În afară de jucătorii indisponibili, la antrenament nu s-a prezentat nici Ianis Hagi, depistat pozitiv cu COVID-19, dar nici Răzvan Marin, Dragoș Nedelcu sau Alex Cicâldău, toți fiind contacți cu mijlocașul lui Rangers.

Florin Tănase, Denis Alibec, Denis Drăguș și Marian Aioani s-au accidentat și nu mai pot fi folosiți de Mirel Rădoi pentru meciul cu Macedonia de Nord, iar Dorin Rotariu a fost primul fotbalist al naționalei, care a fost depistat cu COVID-19.

07-09-2021
14:51

Ianis Hagi nu va juca la Skopje. A fost depistat pozitiv cu Covid

Pierdere importantă pentru echipa națională a României. Ianis Hagi a fost depistat pozitiv cu Covid-19, în urma testării efectuate marți după amiaza. Fotbalistul a acuzat dureri de cap în cantonamentul naționalei de la Skopje.

A fost supus unui test rapid de staff-ului medical al naționalei iar rezultatul este pozitiv. Hagi a intrat imediat în izolare. Răzvan Marin, Alexandru Cicâldău și Dragoș Nedelcu, care au luat masa alături de Ianis Hagi, au fost și ei testați, iar rezultatul este negativ pentru toți trei, anunță site-ul oficial al Federației Române de Fotbal. 

Din motive de precauție, potrivit normelor din Macedonia de Nord, în astfel de situații fiind necesar un rezultat negativ la o testare PCR, cei trei nu vor putea participa la antrenamentul oficial din această seară. Ei au efectuat și o testare PCR, rezultatul urmând să sosească până la ora jocului.

Acesta este al doilea caz de infectare cu virusul Sars-Cov-2 în ultimele 4 zile, în lotul echipei naționale a României, după cel al portarului Mihai Aioani.

UEFA discută în aceste momente soarta partidei de la Skopje. Există trei variante: meciul să se joace la data stabilită, miercuri, 8 septembrie, să se amâne, sau cel mai rău scenariu pentru „tricolori”, ca aceștia să piardă la „masa verde”.

Totul depinde în mare măsură de rezultatul testării PCR efectuate de Marin, Cicâldău și Nedelcu. Dacă cei trei vor fi negativi înaintea meciului de la Skopje, vor putea chiar juca împotriva reprezentativei țării gazdelor. Dacă rezultatul va fi pozitiv pentru cei trei, UEFA poate lua în considerare chiar ca „tricolorii” să piardă meciul cu 0-3.

06-09-2021
15:57

Marian Aioani ratează meciul cu Macedonia de Nord

Mirel Rădoi primește încă o veste proastă înaintea duelului de la Skopje. Portarul Marian Aioani a suferit o entorsă glezna dreaptă în timpul antrenamentului și a părăsit cantonamentul României, devenind astfel cel de-al cincilea jucător care ratează meciul de miercuri, după Florin Tănase, Denis Alibec, Denis Drăguș (accidentați) și Dorin Rotariu (diagnosticat cu COVID-19).

Astăzi, portarul Marian Aioani, convocat în premieră la nivelul primei reprezentative, părăsește cantonamentul, nefăcând parte din lotul pentru Macedonia de Nord.

Marian a suferit o accidentare în pregătire, entorsă la glezna dreaptă, iar investigațiile coordonate de staff-ul medical al naționalei, efectuate în această dimineață, au dus la concluzia că acesta nu este disponibil pentru meciul de miercuri. Multă sănătate și recuperare rapidă, Marian!”, se arată în comunicatul transmis de FRF.

România a strâns 6 puncte din primele două partide programate în calupul lunii septembrie în preliminariile CM 2022, grupa J a zonei europene. Am învins la Reykjavik Islanda cu 2-0 și cu același scor am depășit acasă Liechtenstein. Aceste rezultate ne-au readus serios în lupta pentru locul 2, care asigură participarea la baraj, pentru că e greu de crezut că marea favorită Germania nu va câștiga grupa.

România, poziție foarte bună în cursa pentru locul de baraj

Cum și naționala Macedoniei de Nord și-a făcut pe jumătate harakiri în Islanda, insularii reușind să egaleze de la 0-2 în ultimele zece minute poziția tricolorilor devine una tot mai avantajoasă, pentru că în afară de deplasarea, cel mai probabil prohibită, din Germania, mai avem de jucat la Skopje, cu Macedonia de Nord, în Liechtenstein și acasă cu Armenia și Islanda.

ADVERTISEMENT

În acest nou context, care plasează România într-o postură nesperat de avantajoasă pentru locul 2 este obligatoriu ca în meciul de miercuri, 8 septembrie, de la Skopje, în primul rând să nu pierdem în fața Macedoniei de Nord și idealul ar fi să repetăm victoria din tur, de la București.

Macedonia pierde greu acasă, cu un public fanatic alături

Ușor nu va fi, pentru că acasă Macedonia de Nord are un public fanatic, care o susține extraordinar și pentru că nu mai vorbim de nivelul acelei reprezentative a Macedoniei de Nord din anii 90 ai secolului trecut, când câștigam cu Generația de Aur fără drept de apel la Skopje, ci de nivelul unei echipe naționale care a fost prezentă la turneul final al EURO 2020, jucând chiar la București și care a detonat bomba grupei J din preliminariile CM câștigând pe terenul Germaniei.

ADVERTISEMENT

Să bați Germania la ea acasă este într-adevăr o imensă surpriză, mai ales că a fost prima înfrângere a panzerelor pe teren propriu în preliminarii de CM sau de CE după 33 de ani și orice selecționer e pus în gardă asupra faptului că îl așteaptâ un meci greu, cum sigur va fi miercuri, la Skopje.

Cine va fi folosit pe post de vârf în echipa noastră?

Însă, cu o organizare bună și cu răbdare, pentru a prinde echipa adversă descoperită pe contraatac tricolorii pot spera îndreptățit la obținerea unui rezultat pozitiv. Macedonia de Nord și-a pierdut simbolul, veteranul Goran Pandev retrăgându-se de la echipa națională după EURO 2020.

ADVERTISEMENT

Marea problemă a lui Mirel Rădoipentru acest meci este necunoacuta privind omul care va fi folosit ca vârf de atac. Parcă un blestem a lovit naționala României la acest capitol, în sensul în care nu au putut răspunde convocărilor George Pușcaș, suspendat, Florinel Coman și Florin Tănase, ambii de la FCSB, accidentați, Andrei Ivan de la Craiova, accidentat, Claudiu Keșeru, abia acum transferat de FCSB, fără prezențe la Ludogoreț în acest sezon și Florin Andone, revenit după o grea accidentare și recent transferat în La Liga, la Cadiz.

Jovan Markovic nu e momentan o soluție

Pe lângă această listă lungă cu jucători în imposibilitate de a răspunde prezent au apărut alte două necazuri. Dennis Alibec a făcut ruptură musculară în meciul din Islanda și va sta cel puțin două luni out iar Dennis Drăguș s-a accidentat la un antrenament înainte de Islanda și a părăsit și el cantonamentul. Plus că mijlocașul ofensiv Dorin Rotariu a fost găsit pozitiv la testul de coronavirus și acum e în izolare.

ADVERTISEMENT

Cu Liechtenstein a jucat număr 9 tânărul Jovan Markovic de la Craiova, dar s-a văzut clar că e prea mare războiul pentru el și nu este o soluție viabilă. Iar alt jucător Rădoi nu a mai vrut să cheme, de teamă să nu vină cu COVID la lot și preferă să meargă la Skopje cu lotul actual.

De ce sunt îngrijorați tricolorii la Skopje

Ar fi posibil să încerce o variantă cu trei oameni foarte rapizi și tehnici în avanposturi, de genul Man – Ianis Hagi, un fals număr 9 – Sorescu, iar în spatele lor să fie Stanciu si Cicâldău, cu Nedelcu sau Răzvan Marin la închidere. Singurul post unde știe sigur titularul este poarta, cu Florin Niță senator de drept.

Un motiv de îngrijorare pentru jucătorii lui Mirel Rădoi îl reprezintă starea gazonului de pe stadionul Toshe Proeski din Skopje mai ales că prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 8 septembrie, nu exclude posibilitatea unor precipitații, cerul urmând să fie mai mult noros.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,13 este cota pentru „2 solist” la meciul Macedonia de Nord – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT