Life

Mădălin Ionescu, tranșant după alegerile de ieri: „Suntem și noi, românii, în pragul unei revoluții”

07.12.2020 | 14:17
Madalin Ionescu transant dupa alegerile de ieri Suntem si noi romanii in pragul unei revolutii
ADVERTISEMENT

Mădălin Ionescu a făcut o analiză destul de dură a alegerilor de ieri. Faptul că s-a înregistrat cea mai mică prezență la vot din istoria țării ridică mari semne de întrebare pentru jurnalist, căci acesta susține că suntem în pragul unei revolte uriașe, dacă nu chiar o Revoluție.

Realizatorul tv spune că românii au dat o palmă teribilă actualului sistem politic prin faptul că 70% dintre alegătorii cu drept de vot nici măcar nu au vrut să audă de alegeri sau politică.

ADVERTISEMENT

Mădălin Ionescu susține că nu este în regulă să fie criticați acum românii care nu au votat ieri, ci să se găsească mai adânc adevăratele cauze ale acestei lehamite împotriva politicii, o lehamite ce s-ar putea transforma oricând în altceva.

Mădălin Ionescu spune că politicienii stau pe un butoi de pulbere

„Suntem după 9 luni de erori, de decizii controversate, neplăcute, de situații care ne-au bulversate. Suntem și noi, românii, prin această neparticipare în pragul unei revoluții. Eu m-am dus la vot, de exemplu”, a declarat Mădălin Ionescu într-un videoclip postat pe Facebook.

ADVERTISEMENT

„70% din oamenii pot constitui grupul unor revolte masive în viitor dacă clasa politică nu va face urgent ceva. E nevoie de o reformă în profunzime. Politicienii stau pe un butoi de pulbere și oricât ar încerca Serviciile Secrete să mai introducă un pion în scenă, nu mai merge”, a mai spus Mădălin Ionescu.

PNL depinde foarte mult de PMP

Jurnalistul spune că neprezența reprezintă nu doar frica de infectare, ci o uriașă respingere a clasei politice. Fostul realizator al emisiunii „Miezul problemei” difuzată în trecut de Național TV a vorbit și despre șansele ca PNL să formeze viitorul guvernului.

ADVERTISEMENT

Acesta a spus că dacă PMP nu intră în Parlament, pentru PNL va fi dificil să formeze viitorul guvern, însă, așa cum știe toată lumea, acest pericol începe să dispară căci cifrele apărute astăzi, în urma numărării voturilor, arată că partidul lui Traian Băsescu intră în noul legislativ, cu chiu, cu vai.