Sporturi

Madrid Open, în pericol din cauza coronavirusului. Turneul Challenger din capitala Spaniei a fost amânat

06.03.2020 | 12:02
Madrid Open in pericol din cauza coronavirusului Turneul Challenger din capitala Spaniei a fost amanat
ADVERTISEMENT

Turneul de tenis de la Madrid, patronat de Ion Țiriac, s-ar putea anula din cauza numeroaselor cazuri de cetățeni spanioli infectați cu coronavirus înregistrate în Spania. Recent, în Capitala iberică s-a amânat turneul Challenger din circuitul masculin, programat în ultima săptămână din martie.

Turneul de la Madrid s-ar putea anula

Virusul corona, răspândit din China la începutul acestui an, a ajuns și în Europa și a provocat daune importante în sport. După ce mai multe meciuri de fotbal au fost amânate sau au fost jucate fără spectatori, virusul afectează și tenisul.

ADVERTISEMENT

Turneul ATP Challenger de la Madrid, ce trebuia să înceapă pe 23 martie, a fost amânat pentru luna octombrie, în speranța că situația se va îmbunătăți până în toamnă, iar un semn de întrebare a fost ridicat și în cazul competiției de tenis patronate de Ion Țiriac.

Organizatorii turneului Challenger și-au motivat decizia, explicând faptul că situația are șanse infime să se îmbunătățească în următoarele trei săptămâni.

ADVERTISEMENT

Coronavirusul nu va dispărea în trei săptămâni. Din păcate, această problemă nu se rezolva peste noapte”, au declarat organizatorii.

Madrid Open, turneul Premier Mandatory în circuitul feminin și ATP Masters 1000, ar putea fi anulat sau amânat din cauza problemelor provocate de Coronavirus în Spania, unde au fost înregistrate 282 de cazuri, iar trei cetățeni au decedat.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, finală la Madrid în 2019

Simona Halep a ajuns în finala ediției trecute de la Madrid în 2019. Sportiva din România a trecut, fără set pierdut, de Margarita Gasparyan, Johanna Konta, Viktoria Kuzmova și Ashleigh Barty, în timp ce în semifinale a avut nevoie de set decisiv pentru a o învinge pe Belinda Bencic, 6-2, 6-7 (2), 6-0.

În finală, Halep a cedat în fața lui Kiki Bertens, în minimum de seturi, 4-6, 4-6.

Tabloul masculin al ediției trecute a turneului de la Madrid a fost câștigat de Novak Djokovic, 6-3, 6-4 în finala cu Stefanos Tsitsipas.

ADVERTISEMENT