News

Magia Crăciunului surprinsă într-o singură fotografie. Povestea impresionantă a celor doi pinguini văduvi

26.12.2020 | 21:53
Magia Craciunului surprinsa intro singura fotografie Povestea impresionanta a celor doi pinguini vaduvi
ADVERTISEMENT

O fotografie face cât o mie de cuvinte, iar cea surprinsă de Tobias Baumgaertner cuprinde toată magia Crăciunului. 

Fotograful de origine germană trăiește în Melbourne, Australia. Acesta a reușit să găsească o poveste emoționantă ascunsă în spatele gălăgiei și aglomerației urbane.

ADVERTISEMENT

De multe ori esența vieții ne scapă printre degete, dar imaginea celor doi pinguini văduvi care se îmbrățișează aproape în fiecare seară, admirând de la distanță orașul, nu face decât să dovedească din nou că frumusețea acestei vieți haotice este pretutideni. Trebuie doar să deschidem ochii și să o găsim, așa cum a făcut și fotograful german.

O fotografie cu doi pinguini surprinde magia Crăciunului. Povestea este și mai emoționantă

Cei doi pinguini și-au pierdut partenerii de viață și se văd seară de seară, consolându-se pe marginea râului Yarra din Melbourne.

ADVERTISEMENT
Foto: Instagram

„Unul dintre voluntari m-a contactat și mi-a spus că pinguinul alb este o femelă în vârstă care și-a pierdut partenerul și se pare că la fel s-a întâmplat și în cazul masculului. De atunci, cei doi pinguini se întâlnesc aproape în fiecare zi, stau îmbrățișați și privesc ore în șir luminile și agitația orașului”, a spus fotograful Tobias Baumgaertner pe pagina sa de Instagram.

Fotografului nu i-a fost deloc ușor să surprindă momentul care a devenit viral pe internet. Timp de 3 nopți, Tobias i-a urmărit în liniște pe pinguini până a reușit să facă poza perfectă.

Chintesența Sărbătorilor capturată într-o fotografie

„A fost într-adevăr greu să surprind momentul. Pe lângă faptul că nu aveam voie ca în cadrul competiției să folosesc lumină artificială, cei doi pinguini se mișcau în continuu, se mângâiau pe spate și se spălau reciproc. Cu toate astea, am fost suficient de norocos să surprind un moment superb”, a declarat Tobias.

ADVERTISEMENT

Magia Crăciunului într-o fotografie cu doi pinguini: ”Stau îmbrățișați ore în șir”

https://www.youtube.com/watch?v=Iqml7lkcPBs

Fotografia a fost aleasă câștigătoare în cadrul concursului Ocean Photography Awards 2020, conform BBC. Cei doi pinguini sensibili fac parte din colonia St. Kilda Pier din Melbourne, o colonie care cuprinde alți 1.400 de pinguini de talie mică. Având maxim 33 de cm, aceasta este este cea mai mică talie de pinguin. Colonia este monitorizată de voluntari.

Povestea aceasta are și un mesaj. Deschide ochii și privește cu atenție în jurul tău! Tu ce ai văzut frumos astăzi?

ADVERTISEMENT
Tags: