Sport

Mai multe clădiri și stadioane din Germania, luminate în culorile curcubeului, în semn de solidaritate cu comunitatea LGBTQ+

După ce UEFA a interzis nemților să lumineze Allianz Arena în culorile curcubeului, mai multe clădiri din Germania au decis să facă acest lucru, în semn de solidaritate cu comunitatea LGBTQ+.
23.06.2021 | 22:12
Mai multe cladiri si stadioane din Germania luminate in culorile curcubeului in semn de solidaritate cu comunitatea LGBTQ
ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile, Ungaria a adoptat o nouă lege împotriva “propagandei LGBTQ+”, prin care devine ilegală prezentarea de ”conținut care afișează sau care promovează homosexualitatea sau schimbarea de sex” către minori.

Manuel Neuer, căpitanul naționalei Germaniei, a purtat o banderolă în culorile curcubeului în timpul meciului cu Franța, iar UEFA a deschis o anchetă în această privință, decizia fiind de a nu-l amenda pe jucător.

ADVERTISEMENT

Clădiri și stadioane din Germania au fost luminate în culorile curcubeului, în semn de solidaritate cu comunitatea LGBTQ+

Stadionul din München, Allianz Arena, nu va fi luminat în culorile curcubeului în timpul meciului de la Campionatul European dintre Germania și Ungaria.

UEFA a respins cererea venită din partea Consiliului Municipal din München care voia să transmită un semnal de solidaritate pentru diversitate și moduri de viață determinate de orientarea sexuală, conform Der Spiegel.

ADVERTISEMENT

În semn de protest față de această decizie și pentru a promova toleranța și diversitatea indiferent de orientarea sexuală a persoanelor, mai multe clădiri și arene sportive vor fi luminate în miercuri seara în timpul partidei dintre Germania și Ungaria, în culorile simbol ale comunității LGBTQ+.

Stadionul celor de la VfB Stuttgart, Mercedes Benz Arena, a anunțat printr-o rețea de interacțiune socială că la ora 21.00 (ora locală) va fi luminat în culorile curcubeului.

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mercedes Platz (@mercedesplatz)

Primăria din München a arborat miercuri mai multe panglici în culorile curcubeului, făcând un apel la toleranță și diversitate:

“Astăzi, în timpul celui de-al treilea meci, clădirea primăriei orașului este împodobită cu steaguri în culorile curcubeului: un simbol al toleranței și cosmopolitismului. Turnul Olimpic va străluci și el în culorile curcubeului în seara aceasta – München este colorat!”, a fost mesajul postat de către portalul oficial al orașului.

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by München (@muenchen)

Mai multe stadioane din Germania vor fi luminate în culorile curcubeului, chiar dacă nu și cel unde se va desfășura meciul naționalei.

“Suntem bucuroși să facem un apel pentru toleranță și drepturile omului”, a declarat Christoph Meyer, purtător de cuvânt al Olympiastadion GmbH, pentru Berliner Zeitung, citat de Süddeutsche Zeitung.

De asemenea, arenele din Frankfurt pe Main, Köln și celălalt stadion din Berlin, pe care FC Union Berlin își desfășoară partidele “acasă”, vor fi și ele solidare cu această acțiune.

Mai mult decât atât, sala de spectacole din Reutlingen, oraș din sud-vestul Germaniei (aflat la câțiva kilometri de Stuttgart) va fi luminată multicolor, tot la ora 21.00, odată cu startul partidei dintre băieții lui Joachim Löw și naționala Ungariei.

Pe lângă tensiunea diplomatică apărută în urma inițiativei legislative din parlamentul ungar, regimul de la Budapesta a ales să facă o declarație politică foarte fermă în timpul acestui campionat european.

Meciurile s-au desfășurat la Budapesta cu peste 60.000 de fani, fără a fi respectate reguli de protecție a răspândirii pandemiei, asta în timp ce în alte orașe unde se desfășoară competiția, spectatorii pot ocupa doar o cincime sau un sfert din arenă.

ADVERTISEMENT