News

Mai multe persoane care aveau certificate de vaccinare false, internate la Timișoara. Acestea au forme severe de COVID-19

Mai multe persoane care aveau certificate de vaccinare false sunt în stare gravă la spital, în Timișoara
25.08.2021 | 18:57
Mai multe persoane care aveau certificate de vaccinare false internate la Timisoara Acestea au forme severe de COVID19
ADVERTISEMENT

Oamenii au mers la spital, simțindu-se rău și având simptomele specifice de coronavirus. Medicii care i-au preluat au aflat că aceștia au certificate de vaccinare.

Oamenii aveau certificate că s-au vaccinat, dar acestea erau false

Totuși, văzând că ei sunt într-o stare atât de gravă, și-au pus întrebări în ceea ce privește validitatea acelor documente, pentru că persoanele vaccinate ar trebui să facă forme mai ușoare ale virusului, dacă este cazul.

ADVERTISEMENT

De aceea, doctorii au făcut demersuri pentru a afla dacă persoanele sosite la spital erau, într-adevăr, vaccinate, iar acest lucru s-a dovedit a fi unul fals.

Tocmai de aceea, specialiștii au transmis un mesaj prin care le cer oamenilor să nu mai recurgă la astfel de proceduri doar pentru a avea beneficiul de a putea călători liber.

ADVERTISEMENT

Aceștia pot să se îmbolnăvească grav și pot chiar fi sancționați pentru gestul lor, conform legislației în vigoare.

Avertismentul medicilor, după ce mai mulți oameni au ajuns la spital, deși se presupunea că sunt vaccinați

De asemenea, apelul făcut de medici este și pentru cei din același domeniu de muncă, pentru că cei care au dat certificatele false de vaccinare sunt tot niște doctori.

ADVERTISEMENT

Medicii trebuie să se gândească și la faptul că acest lucru este ilegal și pot fi trași la răspundere pentru fapta lor.

„Rugăm responsabilitate, oamenii să nu obțină acel certificat degeaba, să nu dea bani pe acel certificat și rugăm medicii de familie să nu se compromită la aceste acte.

ADVERTISEMENT

Ei vin la spital cu forme foarte severe de boală și se declară vaccinați și noi ne punem întrebări cât de „vaccinat” este pacientul respectiv și dacă vaccinul mai are vreun efect sau nu.

Este un act ilegal să dai o adeverință de vaccinat la o persoană care nu s-a vaccinat doar că să circule liber”,  a declarat medicul Cristian Oancea, la Antena 3. 

Se pare că prețul pentru eliberarea unui astfel de certificat este între 100 și 300 de euro, preț pe care oamenii îl plătesc pentru a avea beneficiile vaccinări, chiar dacă ei nu s-au imunizat.

De asemenea, asemenea situații au fost semnalate în mai multe zone ale țării, acest caz din Timișoara nefiind unul singular. Polițiștii le investighează și pe acestea.

ADVERTISEMENT