News

Maia Morgenstern, amendată în trafic de un polițist care nu purta mască: ”Nu sunt obligat, sunt în aer liber”

10.08.2020 | 17:10
Maia Morgenstern amendata in trafic de un politist care nu purta masca Nu sunt obligat sunt in aer liber
ADVERTISEMENT

Maia Morgenstern a fost amendată duminică seara de către un polițist de circulație. Actrița s-a declarat ”mânioasă” nu pentru că ar contesta justețea amenzii, ci pentru faptul că polițistul nu și-a pus masca cât a vorbit cu ea și a refuzat să o facă și atunci când i s-a atras atenția.

Mașina ei  a fost oprită de către poliție pe Calea Victoriei, la intersecția cu Bulevardul Elisabeta. După ce a fost trasă pe  dreapta, Maia Morgenstern și-a pus masca atunci când agenul de poliție a venit să vorbească cu ea.

ADVERTISEMENT

Agentul s-a apropiat. Fără mască. „Actele!” Am prezentat actele imediat și fără să întreb nimic… Nu mă știam vinovată cu nimic. Nu aveam chef de discuții cu un necunoscut care nu poartă mască. M-a întrebat „De ce ați așteptat la semafor? Era deja verde. Ați ezitat să porniți.” Am explicat că în drum era o femeie cu un bebeluș în brațe”, a relatat actrița.

”Domnule agent, nu purtați mască”

În timp ce oferea aceste explicații, polițistul fără mască se apropia din ce în ce mai mult, probabil din cauză că nu auzea bine cuvintele șoferiței.

ADVERTISEMENT

Subliniez, aveam mască și vorbirea îmi era îngreunată. Se înțelegea, probabil, mai greu ce spuneam. Domnul agent, fără mască, fără să respecte niciun fel de distanțare, se apropia din ce în mai mult. A constatat că nu aveam ITP-ul făcut. Mi-a dat amendă. „Aveți ceva de adăugat la procesul verbal de constatare?” „Da. Dumneavoastră, domnule agent, nu purtați mască…” „Nu sunt obligat. Sunt în aer liber. Am vrut să vă pun etilotestul… Puteți plăti amenda…” Foarte bine. Voi plăti amenda”, a scris Maia  Morgenstern pe Facebook.

Actrița a spus că nu contestă justețea amenzii pentru că, într-adevăr, ITP-ul său expirase, dar s-a arătat  deranjată de atitudinea polițistului care, prin refuzul de a purta masca de protecție, periclitează sănătatea celor cu care intră în contact.

ADVERTISEMENT

Dacă greșești, plătești. Fără ironie.  În rest… prevenție, prudență, omenie… hai! Stăm cu mască”,  a conchis Maia Morgenstern.