News

Maia Sandu, mesaj către românii care contestă sprijinul pentru Ucraina: ”Să-și imagineze unde ar fi fost azi dacă nu ar fi fost în UE și în NATO”

Președinta Republicii Moldova a îndemnat românii să se gândească la situația țării sale atunci când sunt tentați să conteste necesitatea sprijinului pentru Ucraina.
06.03.2024 | 22:19
Maia Sandu mesaj catre romanii care contesta sprijinul pentru Ucraina Sasi imagineze unde ar fi fost azi daca nu ar fi fost in UE si in NATO
Maia Sandu a participat la Congresul PPE de la București Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Maia Sandu a declarat că Ucraina și rezistența acestei țări este un scut pentru Republica Moldova în calea armatelor Federației Ruse și că este necesar ca Ucraina să continue să fie sprijinită.

Maia Sandu, mesaj către românii care contestă sprijinul pentru Ucraina

Președinta Republicii Moldova spune că Rusia nu are cum să-i invadeze țara deoarece ar trebui să treacă mai întâi de Ucraina, dar face tot posibilul ca să destabilizeze țara.

ADVERTISEMENT

”Rusia nu are cum să ajungă la noi. Ucraina e scutul nostru și avem prieteni buni. Dar Moscova face totul ca să destabilizeze țara și să exploateze fricile moldovenilor.

Noi vrem ca cetățenii noștri să aleagă ce e mai bine pentru ei fără aceste frici”, a declarat Maia Sandu la Digi24.

ADVERTISEMENT

Liderul de la Chișinău a mai precizat că Moscova încearcă să destabilizeze Republica Moldova mai ales printr-un război informatic sau prin cumpărarea de politicieni și voturi. ”Kremlinul nu are cum să ne dea nouă lecții de democrație”, a mai declarat ea.

Maia Sandu a subliniat necesitatea continuării sprijinului pentru Ucraina pentru ca Kievul să poată câștiga acest război și a se evita astăzi și mai multe pierderi de vieți umane.

ADVERTISEMENT

E foarte important ca Ucraina să câștige războiul și e important ca toată lumea să înțeleagă și să susțină Ucraina. Toate țările care vor ca hotarele lor să fie respectate trebuie să susțină Ucraina.

Românilor care contestă acest sprijin, îi îndemn să privească la situația Republicii Moldova și să își imagineze unde ar fi fost azi dacă nu ar fi fost în UE și în NATO.

ADVERTISEMENT

Pe lângă aspectul securității, altfel vin și investitorii în astfel de state. Kremlinul este agresor, iar o astfel de discuție nu ar trebui să aibă loc”, a mai spus președinta Republicii Moldova.

ADVERTISEMENT