News

”Mâine, PNL iese de la guvernare”. Un cunoscut lider politic aruncă bomba

Sunt momente tensionate în coaliția de guvernare, iar zilele acestea s-ar putea decide viitorul acesteia.
19.11.2023 | 14:39
Maine PNL iese de la guvernare Un cunoscut lider politic arunca bomba
Liderii PNL, precum Nicolae Ciucă sau Lucian Bode, ar putea tranșa zilele acestea situația coaliției / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Coaliția formată din PSD și PNL stă pe un adevărat butoi de pulbere. Liderii celor două partide se înțeleg tot mai greu în legătură cu deciziile care trebuie luate de Executiv, iar atacurile și înțepăturile reciproce au devenit fățișe.

George Simion anunță sfârșitul coaliției PSD – PNL

În acest context tensionat, un important lider politic al unui partid parlamentar aruncă bomba. George Simion, șeful AUR, susține că are informații clare referitoare la ruperea coaliției.

ADVERTISEMENT

Acesta spune că PNL va rupe înțelegerea cu social-democrații, scenariu în care, cel mai probabil, ar putea părăsi și guvernarea. Acest lucru s-ar întâmpla chiar luni, potrivit lui George Simion.

”Mâine, PNL va anunța că părăsește coaliția și merge la groapa de gunoi a istoriei. Noi nu intrăm cu niciunii la guvernare, vrem alegeri cât mai repede și cerem ca românii să decidă”, a scris George Simion pe contul lui de Facebook.

ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan a anunțat că vrea o alianță de dreapta

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor nu aduce nicio dovadă în sprijinul afirmațiilor sale, iar până în acest moment nu există indicii clare că o astfel de mișcare s-ar putea produce atât de curând.

Singura excepție o reprezintă ieșirea de la începutul săptămânii a europarlamentarului PNL Rareș Bogdan, care a declarat că ar prefera să vadă o coaliție de dreapta și că a inițiat deja unele discuții cu alte partide din același spectru politic.

ADVERTISEMENT

“Nu se rupe nicio coaliție, nu cade niciun guvern”, a reacționat premierul Marcel Ciolacu, care l-a acuzat pe Rareș Bogdan că dinamitează coaliția cu știri false pentru a acoperi gafa de a se lăsa filmat la piață, cu un ceas de 30.000 de euro.

USL a rezistat doi ani

Ultima alianță dintre PSD și PNL a rezistat doi ani (2012 – 2014) și s-a încheiat prin ieșirea liberalilor conduși de Crin Antonescu, de la guvernare.

ADVERTISEMENT

Motivele invocate la acea vreme au fost legate de intenția guvernului Ponta de a impozita suplimentar salariile de 1.000 de euro, precum și refuzul PNL de a permite confiscarea averilor ilicite. USL a câștigat alegerile legislative din decembrie 2012 cu 58.6% la Camera Deputaților și 60,3% la Senat, în contextul unei prezențe foarte slabe la vot, de doar 36,54%.

ADVERTISEMENT