Sport

Malcom Edjouma a vorbit despre visul câştigării campionatului cu FCSB: „Contează foarte mult pentru club!” Ce spune despre plecare. Video

Malcom Edjouma a fost transferat în această iarnă la FCSB de la FC Botoşani. Mijlocaşul a dat un interviu celor de la CFOOT Camerun, în care a vorbit despre cariera sa în România.
30.04.2022 | 16:13
Malcom Edjouma a vorbit despre visul castigarii campionatului cu FCSB Conteaza foarte mult pentru club Ce spune despre plecare Video
Malcom Edjouma, bucurie alături de colegi după marcarea unui gol. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Mijlocaşul defensiv Malcom Edjouma a fost transferat de Gigi Becali de la FC Botoşani în începutul lunii februarie, pentru 330.000 de euro. Francezul de origine cameruneză speră să obţină şi primul său titlu de campion al României, alături de roş-albaştrii.

Malcom Edjouma, despre venirea în România: „Interesul lui Gheorghe Hagi m-a făcut să mă simt flatat”

Malcom Edjouma a dat un interviu pentru revista cameruneză CFOOT în care a vorbit despre cariera sa de fotbalist în România, visul de a câştiga titlul alături de FCSB şi un posibil transfer în străinătate:

ADVERTISEMENT

“Sunt născut în Toulouse, Franța, sunt marocan, camerunez, m-am antrenat la Châteauroux ca mijlocaș defensiv. Am semnat ca profesionist la 21 de ani la Lorient. Ulterior, am fost împrumutat în Ligue 2 la Red Star și când m-am întors la Lorient mi s-a oferit un alt loc de muncă. Am avut oportunități. Aș fi putut fi împrumutat la divizia a 2-a spaniolă, dar am ales să plec în România pentru că agentul meu a vorbit cu mine.

Interesul lui Gheorghe Hagi m-a făcut să mă simt flatat și am știut foarte bine că mergând la echipa lui o să învăț multe lucruri pentru că a fost un jucător mare, care a jucat la echipe grozave. Este cel mai mare jucător român și unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului.

ADVERTISEMENT

Deci, pe de altă parte, nu am avut norocul să stau acolo mult timp, am plecat șase luni mai târziu. A fost prima mea experiență în străinătate, eram tânăr, mi-a fost greu. Voiam sa merg acasă şi poate nu eram încă pregătit psihic. Când m-am intors, eram fără club”, a povestit Edjouma.

VEZI VIDEO INTERVIUL CU EDJOUMA: 

“Aici am simțit că am nevoie o provocare și până la urmă m-am întors la FC Botoșani”

După experienţa Viitorul, Edjouma a semnat cu Roeselare, dar nu avea să fie o experienţă fericită. Rămas liber de contract, fotbalistul a hotărât să revină în România, fiind adus de impresarul Mihai Joiţa la FC Botoşani, cel care a intermediat apoi şi transferul la FCSB:

ADVERTISEMENT

“Și iată-mă, că mi-am propus să mă întorc în România și în capul meu, m-am gândit și am spus: “Da, eu trebuie să plec, trebuie să clarific lucrurile”. Trebuie să ies pe ușa din față. 

Aici am simțit că am nevoie o provocare și până la urmă m-am întors la FC Botoșani. În 6 luni, aveam 4 goluri și eram în play-off. Ne-am calificat în play-off și am ajuns în echipa sezonului dinaintea play-off-ului și prin urmare am atras interesul celor de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Am fost transferat de FCSB în februarie, înainte de sfârșitul perioadei de transferuri. Acum sunt aici să lupt pentru titlu, pentru campionat”.

Despre visul câştigării titlului cu FCSB: “Suntem mai aproape decât în anii anteriori”

Mijlocaşul susţine că visul lui este să câştige campionatul cu roş-albaştrii, obiectivul fiind foarte important pentru echipă, care nu a mai câştigat de mult timp trofeul:

“Suntem pe locul doi, la două puncte distanță de prima poziție și mai sunt patru meciuri. Primul loc este un obiectiv pe care îl avem cu toții în cap și pe care nu îl ascundem. Trebuie să câștigăm campionatul și suntem foarte aproape, suntem mai aproape decât în anii anteriori așa că trebuie să rămân concentrat până în ultima zi. 

Întotdeauna vreau să câștig, nu mă interesează să am un meci bun, să marchez un gol sau o pasă de gol, toate calitățile mele contează pentru jocul colectiv. Nu-mi place să pierd așa că nu voi fi fericit cu asta.

“Au trecut mulţi ani de la ultimul titlu câștigat de FCSB, iar primul loc va juca în calificările pentru Champions League”

Posibilul triumf în campionat îmi oferă încredere și ar fi un lucru extraordinar, pentru că acest sezon a fost unul bun pentru mine și echipa mea. Au trecut mulţi ani de la ultimul titlu câștigat de FCSB, iar primul loc va juca în calificările pentru Champions League, sunt lucruri care contează foarte mult pentru  club și suporteri.

Mi-aș dori să realizez aceste lucruri pentru finalul sezonului, iar apoi vom vedea. Rămân concentrat pentru că acest an calendaristic va fi unul foarte important pentru mine. Rămân concentrat și îmi continui dezvoltarea în clubul meu, apoi vom vedea mai târziu”, a spus Edjouma.

Vrea să joace pentru Camerun: “Voi alege cu siguranță să joc pentru Camerun, este țara mea și sunt foarte flatat de interesul lor”

Fotbalistul a spus şi ce naţională de fotbal va alege dacă va fi cazul să fie convocat. Aceasta va fi Camerun, Malcom având o relaţie foarte strânsă cu familia sa, însă deocamdată nu a bifat nicio prezenţă:

“Tatăl meu este camerunez și am o relație foarte strânsă cu familia mea din Camerun, deoarece bunica a venit aproape tot timpul. Voi alege cu siguranță să joc pentru Camerun, este țara mea și sunt foarte flatat de interesul lor pentru mine.

Sunt onorat să am șansa să reprezint aceasta mare națiune. Nu am avut contact cu selecționata după ce am plecat de la antrenorul Gheorghe Hagi, care se cunoaște cu tehnicianul Camerunului”, a conchis fotbalistul în interviul acordat pentru CFOOT.

În vârstă de 25 de ani, Malcom Edjouma are contract cu FCSB până în vara anului 2026. Cota de piaţă a mijlocaşului este de 700.000 de euro, el reuşind să bifeze 11 prezenţe în tricoul roş-albaştrilor până acum.

  • 330.000 de euro a plătit Becali pentru Edjouma
  • 2 goluri a marcat mijlocaşul pentru FCSB

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Argeş: 4,75 este cota pentru „X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT