Sport

Cum i s-a schimbat cariera lui Malcom Edjouma, noul star de la FCSB. De ce era să fie dat afară de la Botoșani. Exclusiv

FANATIK a aflat în exclusivitate că FC Botoșani a vrut să renunțe la Malcom Edjouma după doar câteva antrenamente, însă Marius Croitoru i-a acordat în cele din urmă încredere.
13.02.2022 | 10:03
Cum i sa schimbat cariera lui Malcom Edjouma noul star de la FCSB De ce era sa fie dat afara de la Botosani Exclusiv
Malcom Sylas Laouari Edjouma are o clauză de reziliere de 5 milioane de euro la FCSB. Sursă foto: sporpictures.eu
ADVERTISEMENT

Mijlocașul central de 25 de ani este primul transfer al FCSB din această iarnă, facilitat de împrumutul lui Denis Haruț la FC Botoșani, anunțat în exclusivitate de FANATIK.

Fundașul central al FCSB i-a dat câteva sfaturi lui Malcom Edjouma într-un interviu pentru FANATIK și care să îl ajute în relația cu Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Patronul FCSB l-a lăudat pe marocan cum rar a făcut-o cu un jucător și a declarat victorios că a căutat un astfel de fotbalist de când a intrat în fotbal. Însă cariera lui Malcom Edjouma putea să aibă un destin diferit și să o traiectorie cu totul și cu totul diferită.

Marius Croitoru a vrut să renunțe la Malcom Edjouma după doar două antrenamente

Adus în Casa Pariurilor Liga 1 de Gică Hagi din Franța de la Lorient în iarna lui 2020, mijlocașul a rezistat doar opt luni la Ovidiu și pleca în Belgia liber de contract la KSV Roeselare, în liga a treia.

ADVERTISEMENT

Edjouma rămâne din nou fără echipă la doar o lună după ce semnează în Belgia, deoarece clubul intră în faliment. Ajunge la FC Botoșani după mai bine de un an în care nu a jucat, iar FANATIK a aflat în exclusivitate că Marius Croitoru nu a fost deloc impresionat de jucător la primele antrenamente.

Acest lucru este confirmat și de impresarul Florin Manea, apropiat al lui FC Botoșani și al lui Marius Croitoru: „Da, așa e. Pe Edjouma a vrut să îl dea afară Croitoru după două antrenamente. L-a enervat pe el. I-am zis să se calmeze că e jucător bun. El îl luase pe Martin Remacle de la Voluntari. Și i-am zis că e de cinci ori mai bun decât Remacle.

ADVERTISEMENT

M-a ascultat și uite-l pe Edjouma. Noi ne completăm, dar vedem fotbalul la fel. E chimie între noi, chiar dacă Marius e mai impulsiv. Asta e povestea cu Edjouma”, a declarat Florin Manea în exclusivitate pentru FANATIK.

Mihai Joița, impresarul lui Malcom Edjouma: „Marius Croitoru i-a schimbat viața lui și familiei”

Contactat de FANATIK, impresarul noului jucător al FCSB a oferit o declarație pe această temă: „Astea sunt chestii de tancioc, de piață. E ca într-o familie. De câte ori te cerți cu nevasta ai vrea să divorțezi și apoi te împaci și o scoți la restaurant. Ceea ce e clar, e că Marius Croitoru i-a schimbat viața lui și familiei. Malcom nu mai jucase de un an și ceva! Dar în același timp și lumea vorbește de Croitoru datorită jucătorilor pe care îi are.

ADVERTISEMENT

Ăsta e marele merit al lui Croitoru și asta ar trebui scos în evidență. Nu că s-a certat sau s-a împăcat cu Malcom. Se ceartă și se împacă de trei ori pe zi. Omul are 30 de jucători de gestionat, 10 membrii din staff, fiecare cu ego-ul lui, cu caracterul lui, cultura și tabieturile lui, cu religii diferite. Nu e deloc simplu”, a declarat impresarul în exclusivitate pentru FANATIK.

Malcom Edjouma, deturnat în ultima clipă de FCSB de la Universitatea Craiova

FANATIK a aflat în exclusivitate că Malcom Edjouma a fost foarte aproape să semneze cu Universitatea Craiova, iar Laurențiu Reghecampf pur și simplu a luat foc!

Universitatea Craiova se înțelesese cu FC Botoșani cu privire la suma cerută de Valeriu Iftime, singura problemă erau procentele dintr-un viitor transfer, iar acest detaliu mai avea nevoie de aprobarea lui Mihai Rotaru.

Până să primească „undă verde”, Gigi Becali bătuse deja palma pentru transferul lui Edjouma. Mijlocașul la închidere putea ajunge în Bănie pentru doar 250.000 de euro, cu 80.000 de euro mai puțin decât au primit moldovenii de la FCSB.

Suma putea crește cu bonusuri în funcție de numărul de meciuri jucate, iar Botoșaniul ar fi primit și un procent dintr-un transfer ulterior. Vestea că mutarea a căzut l-a enervat la culme pe Reghe, care se bucura deja că va primi întăriri: „Era coadă la Edjouma din România, iar noi nu am stat la rând, de-asta aveam emoții. Gigi când dorește ceva știe să ajungă la tejghea înaintea celorlalți”, declara Mihai Stoica la Telekom Sport în momentul în care jucătorul a semnat cu FCSB.

Malcom Edjouma nu se teme de Gigi Becali: „Eu sunt sigur pe calitățile mele și pot face față presiunii care se va pune”

Malcom Edjouma nu este speriat de criticile lui Gigi Becali și a ținut să îi mulțumească pentru încrederea pe care momentan i-o acordă: „Știu ce se poate întâmpla la FCSB, e presiune mare, pentru că e un club mare, eu sunt sigur pe calitățile mele și pot face față presiunii care se va pune. Sunt calm, sunt foarte concentrat pe obiectivul meu și nu o să-mi fac multe griji, victoriile sunt importante pentru mine. Personal… sunt cum sunt, e foarte frumos ce a spus patronul despre mine și eu vreau să joc cât mai bine”.

Jucătorul a recunoscut că a fost dorit și de CFR Cluj și a fost aproape să semneze și el în campionatul Poloniei: „Mihai Joița a vorbit și cu CFR, dar, probabil s-a întâmplat ceva, poate nu a fost așa serios, dar, sincer, eu nu m-am ocupat deloc de toate lucrurile astea. E adevărat, am fost aproape să ajung în Polonia, dar FCSB s-a mișcat cel mai repede și nu am mai avut timp să mă gândesc la echipa din Polonia. Nu pot să spun ce echipă m-a vrut”.

Edjouma îl apreciază foarte mult pe Darius Olaru de la FCSB și consideră că amândoi au calități asemănătoare: „Știu numele echipei, e FCSB, Steaua București. Aici este o mentalitate de câștigători, am vrut să merg la o astfel de echipă. Toți jucătorii au calități, dar de la FCSB îmi place Darius Olaru, numărul 27 e bun la ei.

Am jucat împotriva lui și se lupta pentru minge, iar mie asta îmi place, îmi place că poate să evolueze în defensivă și în ofensivă, cum fac și eu. Eu sunt mai bun în apărare decât în atac, dar pot să joc în ambele părți, a declarat Edjouma după ce a semnat cu FCSB.

  • 330.000 de euro a plătit FCSB căte Botoșani pentru transferul lui Malcom Edjouma
  • 14.000 de euro e salariul mijlocașului la FCSB, iar jucătorul a semnat un contract pe 4 ani
  • 5.000.000 de euro e clauza de reziliere din contractul marocanului
  • 500.000 de euro e cota lui Edjouma conform Transfermarkt
  • 8 transferuri s-au realizat pe axa FCSB – Botoșani

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Chindia Târgoviște: 3,90 este cota pentru „X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT