Stiri sportive

România, eșec cu Georgia în Rugby Europe Championship / Un român a semnat cu PSV Eindhoven

Echipa națională de rugby a României a pierdut meciul cu Georgia, cu scorul de 17-28, asta deși georgienii au jucat în inferioritate numerică timp de o oră.
28.03.2021 | 17:04
Romania esec cu Georgia in Rugby Europe Championship  Un roman a semnat cu PSV Eindhoven
Rugbiștii de la naționala României au pierdut în fața georgienilor. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un LIVE BLOG cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și cel mondial. Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând LIVE BLOG-ul cu informații de ultimă oră.

În superioritate o oră, România a pierdut cu Georgia

UPDATE, 28 martie, ora 17:06 / Reprezentativa de rugby a României a fost învinsă, la Tbilisi, scor 17-28, de selecţionata Georgiei, într-un meci din etapa a patra a Rugby Europe Championship.

ADVERTISEMENT

Meciul s-a disputat cu public, iar georgienii au jucat în inferioritate sin minutul 21, după ce talonerul Shalva Mamukashvili a văzut direct cartonașul roșu pentru un atac întârziat la gât.

În primele etape ale Rugby Europe Championship, România a fost învinsă de Rusia, scor 18-13, şi s-a impus în faţa Portugaliei (28-27) şi Spaniei (22-16). Pentru ”stejari” urmează confruntarea din 3 sau 4 iulie cu câştigătoarea play-off-ului dintre Belgia şi Olanda, programat la 29 mai.

ADVERTISEMENT


Denis Crișan a semnat cu PSV Eindhoven

UPDATE, 28 martie, ora 16:25 / Un român în vârstă de 14 ani are șansa de a le călca pe urme lui Gică Popescu și Ovidiu Stângă. Denis Crișan a semnat cu Academia PSV Eindhoven. În 2019, Crișan a fost premiat de Carles Puyol, legendarul fost căpitan al Barcelonei. Tânărul fotbalist român a fost atunci desemnat „Jucătorul turneului” la Cupa Danone, varianta spaniolă. „Jucătorii români sunt foarte talentați. Noi a trebuit să lucrăm cu Denis pe partea mentală, pentru a-l ajuta să atingă nivelul la care se află acum. E un copil muncitor și dedicat, care poate ajunge departe”, a spus unul dintre antrenorii de la Academia PSV pentru Soccer Agency, compania care a intermediat transferul.


Francis Ngannou e noul campion UFC heavyweight! KO devastator în meciul cu Stipe Miocic

UPDATE, 28 martie, ora 11:30 / Francis Ngannou (34 de ani) este noul rege al diviziei heavyweight din UFC. Camerunezul l-a făcut KO pe Stipe Miocic (38), la show-ul UFC 260.

ADVERTISEMENT

Ngannou s-a răzbunat astfel, după ce americanul îl învinsese fără probleme în urmă cu trei ani. De această dată, Miocic a rezistat mai puțin de două runde în fața lui Ngannou. La scurt timp după ce a început repriza a doua, Miocic a fost trimis la podea de luptătorul camerunez. Americanul s-a ridicat, dar imediat a fost doborât din nou de „The Predator”, care a executat un croșeu devastator.

Ngannou s-a aruncat asupra adversarului cu lovituri, arbitrul a intervenit și a pus capăt meciului.

ADVERTISEMENT


Rivalitatea FCSB – Dinamo se lasă cu victime

UPDATE, 28 martie, ora 11:08 / Fostul antrenor al echipei Minerul Cavnic, Nicolae Rai, a bătut un puști de 15 ani din cauza rivalității dintre formațiile FCSB și Dinamo.

Conform site-ului vasiledale.ro, adolescentul, fan FCSB, l-a provocat pe fostul tehnician înjurând-o pe Dinamo, echipa de suflet a lui Rai. Tânărul a depus plângere la poliție, iar organele de ordine au început o anchetă în acest caz.

”Eu de 48 de ani țin cu Dinamo București. Cu acest copil am mai avut probleme. El m-a provocat. Striga după mine pe stradă m…e Dinamo, mă înjura de mamă. Eu am mai avut un conflict cu el, dar nu mi-am pus mintea atunci.

Toată lumea mă cunoaște ce fel de om sunt. Acum l-am lovit părintește, dar până atunci m-a înjurat ca la ușa cortului. Am martori. Totul s-a întâmplat în afara stadionului. Am să merg la poliție”, a declarat Nicolae Rai.

”Pe stadionul de fotbal din orașul Cavnic, domnul Rai Nicolae a bătut un copil cu pumnii și picioarele. Rog autoritățile competente sa se autosesizeze de urgență și să dispună măsurile legale. Se pare că în ultima perioadă mai mulți copii au fost victima acestui individ!”, a spus primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț.


Minaur Baia Mare, eliminare surprinzătoare în EHF European Cup

UPDATE, 28 martie, ora 10:55 / Echipa de handbal masculin Minaur Baia Mare a învins, în deplasare, formaţia cipriotă Anorthosis Famagusta, scor 23-18, în manşa retur din sferturile de finală ale EHF European Cup, însă a ratat calificarea în Final Four-ul competiţiei.

În tur, Minaur Baia Mare a pierdut pe teren propriu, cu scorul de 22-27, astfel că la general, scorul este egal, 45-45, însă Anorthosis s-a calificat în semifinalele competiţiei datorită golurilor mai multe înscrise în deplasare.


Max Verstappen, pole-position la MP al Bahrainului

UPDATE, 27 martie, ora 18:07 / Pilotul olandez al echipei Red Bull Racing, Max Verstappen, va porni de pe prima poziţie a grilei în Marele Premiu al Bahrainului, prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Pentru Verstappen este al patrulea pole position din carieră. El va fi urmat de britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), iar al treilea a fost finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes). În top 10 s-au mai clasat  Charles Leclerc (Ferrari), Pierre Gasly (AlphaTauri), Daniel Ricciardo (McLaren), Lando Norris (McLaren), Carlos Sainz (Ferrari), Fernando Alonso (Alpine), Lance Stroll (Aston Martin).


Luni are loc tragerea la sorţi a programului play-off-ului și play-out-ului din Liga 2

UPDATE, 27 martie, ora 17:29 / Luni, 29 martie, în sala ”Nicolae Dobrin” de la Casa Fotbalului, cu începere de la ora 11:00, va avea loc tragerea la sorţi în urma căreia se va stabili programul play-off-ului şi play-out-ului din Liga 2.

Primele şase clasate în sezonul regulat își vor disputa locurile de promovare într-un play-off în care partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1.

Echipele din play-out-ul ediției 2020-2021 a Ligii 2 vor fi împărțite în două grupe a câte şapte echipe. În cadrul play-out-ului, în fiecare grupă se va disputa un singur joc între participante, rezultând astfel şase meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-out-ului, vor retrograda locurile 6 și 7, iar cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj în dublă manşă pentru menținerea în Liga 2.

Atât în play-off, cât şi în play-out, echipele vor intra cu punctajul acumulat la finalul sezonului regulat.


Carmencita Constantin, în funcţia de preşedinte al FR Gimnastică până în 2025

UPDATE, 27 martie, ora 14:51 / Preşedintele FR Gimnastică, Carmencita Constantin, a fost ales în funcţie până în 2025, la alegerile forului de la Ploieşti. Ea a condus federaţia interimar în ultimele opt luni.

Constantin a fost aleasă în funcţie cu unanimitate de voturi (48). Până în 2025, în organigrama FRG se mai regăsesc: Maria Fumea şi Ioan Suciu – vicepreşedinţi, Ingrid Istrate – secretar general.

Antrenorii federali sunt Corina Moroşanu – gimnastică feminină, George Predescu – gimnastică masculină, Alina Grigore – gimnastică aerobică şi Marian Drăgulescu – reprezentant al sportivilor. De asemenea, noii membri ai Biroului Executiv sunt: Angela Gabriela Cacoveanu, Ionuţ Corlaci, Gina Gogean, Adrian Durlă, Cristiana Spînu, Liliana Cosma și Ciprian Tiberiu Hegyi.


Ivan Mamut, ”dublă” pentru U Craiova într-un amical

UPDATE, 27 martie, ora 14:05 / Echipa Universitatea Craiova a învins Farul Constanța, scor 2-0, într-un meci amical disputat în perioada de întrerupere a Ligii 1 datorată partidelor naționalelor.

Golurile oltenilor au fost marcate de Ivan Mamut (55, 68). În prima repriză, portarul Mirko Pigliacelli a apărat o lovitură de la 11 metri.


Președintele lui Lazio, suspendat 7 luni

UPDATE, 27 martie, ora 13:00 / Clubul Lazio a fost sancţionat pentru încălcarea normelor sanitare, fiind amendat cu 150.000 de euro.

Conform site-ului lalaziosiamonoi.it, preşedintele clubului, Claudio Lotito, a fost suspendat din funcţie pentru şapte luni, iar medicii Ivo Pulcini et Fabio Rodia, au fost suspendaţi timp de 12 luni.

Conducătorii de la Lazio au fost acuzaţi la mijlocul lunii februarie pentru că nu au alertat autorităţile locale după opt teste pozitive ale ”membrilor” clubului.


9.000 de spectatori la finala Champions League

UPDATE, 27 martie, ora 11:08 / UEFA lucrează la un plan pentru ca fanii celor două echipe care vor ajunge în finala Champions League să poată fi prezenți pe stadionul Olimpic Ataturk din Istanbul.

Conform Daily Mail, forul european își dorește ca cel puțin 9.000 de suporteri să fie prezenți în tribune la marea finală și a conceput un sistem de acces inteligent care implică vânzarea de bilete netransferabile către fani prin intermediul telefoanelor mobile, despre care se speră că va limita riscul răspândirii Covid-19.


Vitali Klitschko, membru Elite al DDB!

UPDATE, 26 martie, ora 23:40 / Fostul campion mondial WBC la categoria grea, Vitali Klitschko, a devenit membru Elite în programul DDB! În prezent primar al orașului Kiev, fostul mare pugilist va fi prezent la amicalul pe care „câinii” îl vor juca sâmbătă contra echipei lui Mircea Lucescu. „Şi-a anunţat sosirea, chiar i-am pregătit tricoul special. Poate să facă şi un show la echipă”, a declarat Marius Nicolae, managerul sportiv al lui Dinamo. 1.948 de euro trebuie să plătească pe an cine vrea să fie membru Elite al programului DDB.


Măsură drastică luată de Thierry Henry: „Dispar din social media!”

UPDATE, 26 martie, ora 20:40 / Fostul mare atacant francez, Thierry Henry, a decis să protesteze ca urmare a incapacității celor care controlează rețelele de socializare să controleze atacurile rasiste și bullying-ul. „Salut, prieteni! De mâine dimineață, voi dispărea din social media până când oamenii care dețin puterea vor fi capabili să își controleze platformele cu aceeași rigoare în cazuri de rasism, bullying sau tortură psihică, cum o fac în cazurile de încălcare a drepturilor de autor. Trebuie să existe o modalitate prin care oamenii care fac rău să poată fi trași la răspundere. E mult prea ușor să îți faci un cont, să îl folosești pentru a ataca și hărțui în mod anonim, fără consecințe. Până când acest lucru nu se schimba, conturile mele de pe toate rețelele sociale vor fi dezactivate. Sper că totul se va rezolva în curând”, a anunțat legenda lui Arsenal.

Hi Guys

From tomorrow morning I will be removing myself from social media until the people in power are able to…

Publicată de Thierry Henry pe Vineri, 26 martie 2021

 


Aubameyang intră în istoria tunsorilor ciudate din fotbal

UPDATE, 26 martie, ora 19:20 / Pierre-Emerick Aubameyang se află în Gabon, țara sa natală, pentru meciurile pe care selecționata tatălui său le dispută în calificările pentru Cupa Africii pe Națiuni. Fratele său a postat pe contul de Instagram noua tunsoare a lui „Aubame”, care se înscrie cu ușurință în toul celor mai ciudate tunsori din istoria fotbalului.

Căpitanul lui Arsenal a înscris în ultimul meci contra selecționatei din Republica Democrată Congo, 3-0, iar naționala Gabonului se află pe primul loc în grupă, cu 10 puncte, la egalitate cu Gambia, formație de pe locul secund.


FCSB II, victorie clară cu satelitul Rapidului

UPDATE, 26 martie, ora 18:25 / Echipa a doua a liderului Ligii 1 a învins-o cu 3-0 pe Rapid II. Au marcat tânărul Niță, în minutul 4 și Buziuc, care a reușit o dublă în minutele 78 și 90+3. În acest moment, roș-albaștrii „mici” sunt lideri în seria a 4-a a Ligii 3. Pe locul 2 este Steaua, care va juca sâmbătă contra lui Dinamo B. Misiunea elevilor lui Daniel Oprița ar trebui să fie una facilă, mai ales că mulți dintre „câinii mici” sunt la Kiev, cu echipa mare, pentru amicalul contra trupei lui Mircea Lucescu. Diferența dintre FCSB II și Steaua este de un punct.


Intervenție a elicopterului SMURD, după un accident grav la Raliul Brașovului

UPDATE, 26 martie, ora 17:10 / Mașina condusă de bulgarii Nikola Mishev și Yanaki Yanakiev a ieșit în decor și a lovit un cap de pod la Raliul Brașovului. A fost nevoie de intervenția medicilor SMURD, deoarece Yanaki Yanakiev, copilot, a avut nevoie de descarcerare, informează Brasov.net. Totodata, pilotul Nikola Mishev a acuzat dureri la nivelul picioarelor, însă nimic foarte graf. El a putut ieși fără probleme din mașină.

„În cadrul Raliului Braşov la proba care se desfasoară pe zona Făgăraş, a fost anunţată producerea unui accident un autoturism a intrat într-un cap de pod. În urma accidentului, copilotul a rămas încarcerat. S-au deplasat la faţa locului o autospecială cu apă şi spumă cu modul de descarcerare şi un echipaj SMURD. Totodata a fost solicitat să intervină şi un elicopter SMURD. Victima a fost descarcerată, este conştientă şi prezintă fracturi la ambele membre inferioare”, a transmis ISU Braşov.

„Pe DJ104J, sens de deplasare Șoarș către Rotbav, a avut loc un eveniment rutier, în care a fost implicat un autovehicul, ce participa în cadrul Tess Rally Brașov 2021. În urma producerii evenimentului rutier a rezultat o victimă, care primește îngrijiri medicale la fața locului. Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările producerii evenimentului rutier”, a fost și comunicatul emis de IPJ Braşov.


Manchester United, o ofertă concretă pentru Marcos Llorente de la Atletico Madrid

UPDATE, 26 martie, ora 16:47 / Marcos Llorente, de la Atletico Madrid, este principala țintă a ”diavolilor” de pe Old Trafford, în campania de transferuri din această vară. Managerul lui United, Ole Gunnar Solskjær, a înaintat o ofertă concretă, în valoare de 80 de milioane de euro, pentru mijlocașul lui Diego Simeone.

Fotbalistul format la academia celor de la Real Madrid are o cotă de piață de 70 de milioane de euro și un contract valabil până în 2024 cu gruparea de pe Wanda Metropolitano. AS notează că Atletico nu ar vrea să renunțe la fotbalistul de 26 de ani, dar oferta lui United este mai mult decât interesantă, iar acest lucru ar putea cântări decisiv.

Llorente nu este titular în echipa lui Simeone, acesta fiind un alt aspect care ar putea duce la finalizarea tranzacției. Mijlocașul, care a bifat și 3 apariții în naționala iberică, evoluează la Atletico din 2019 și are, numai în La Liga, 57 de partide și 12 goluri marcate.


Portughezul Andre Silva este dorit de Barcelona

UPDATE, 26 martie, ora 13:41 / Al doilea golgheter din Bundesliga, portughezul Andre Silva este pe lista de achiziții a Barcelonei. Fotbalistul de 25 de ani este într-o formă excelentă, trecându-și în cont 21 de goluri în 25 de meciuri jucate în acest sezon în tricoul lui Eintracht Frankfurt.

Totuși, colegul lui Cristiano Ronaldo din atacul naționalei Portugaliei este una dintre opțiunile de rezervă ale șefilor de pe Camp Nou, ținta principală fiind norvegianul Erling Haaland, dorit, între altele, și de marea rivală Real Madrid.

Andre Silva a crescut la Academia celor de la FC Porto și a fost transferat de AC Milan, în 2017, pentru 38 de milioane de euro. A mai evoluat în carieră la FC Sevilla, sub formă de împrumut, iar în 2020 Frankfurt a plătit 9 milioane de euro pentru transferul definitiv al portughezului.


Svetlana Drăgușin s-a înscris în cursa pentru președinția Federației Române de Baschet

UPDATE, 26 martie, ora 09:58 / Svetlana Drăgușin, mama fotbalistului Radu Drăgușin, legitimat la Juventus Torino, și-a anunțat candidatura la șefia Federației Române de Baschet. Svetlana Drăgușin a fost multiplă campioană a României  în anii ’90 cu Universitatea Cluj.

”Dragi prieteni, mi-am depus candidatura pentru postul de președinte al Federației Române de Baschet. Sunt convinsă că nu va fi ușor, dar am încredere în puterea NOASTRA de a face lucrurile bine, de a (re)aduce baschetul acolo unde merită! Suntem țară membru fondator FIBA și merităm să fim printre cei mai buni! Iubesc baschetul românesc!”, a fost mesajul Svetlanei Drăgușin, postat pe pagina personală de Facebook.

Dragi prieteni, astazi mi-am depus candidatura pentru postul de presedinte al Federatiei Romane de Baschet. Sunt…

Publicată de Svetlana Dragusin pe Joi, 25 martie 2021

Candidatura fostei baschetbaliste a fost a cincea înregistrată, după cele ale lui Cătălin Burlacu, Ștefan Săndulache, Virgil Stănescu și Adrian Voinescu. Ulterior, și Carmen Tocală și-a depus candidatura la funcția supremă în baschetul românesc.


Paulo Dybala scos la vânzare de Juventus

UPDATE, 26 martie, ora 09:44 / Oficialii campioanei Italiei, Juventus Torino, au anunțat că internaționalul argentinian Paulo Dybala este transferabil. Deși mai are contract până în vara anului viitor, atacantul a intrat într-un con de umbră din cauza deselor accidentări și Juventus încearcă să-i găsească o nouă echipă.

”La Juventus evaluăm fiecare oportunitate de transfer. Ne e dor de Paulo, ne-ar fi garantat variante ofensive și goluri”, a spus vicepreședintele ”Bătrânei Doamne”, Pavel Nedved, pentru corrieredellosport, confirmând intenția clubului de a renunța la serviciile argentinianului.

Platforma sport.es anunță că atacantul de 27 de ani se află pe lista de achiziții a lui Arsenal Londra, grupare care are un sezon modest în Premier League și este în acest moment în afara pozițiilor care permit participarea în viitoarea ediție a cupelor europene. Paulo Dybala a jucat ultima oară pentru Juventus în eșecul lui Juve, 1-2, la Porto, în optimile Ligii Campionilor.


CSM Oradea s-a calificat la turneul Final Four al FIBA Europe Cup

UPDATE, 26 martie, ora 09:34 / Echipa masculină de baschet CSM Oradea a câștigat meciul cu UnaHotels Reggio Emilia, scor 71-64, din sferturile de finală a FIBA Europe Cup și s-a calificat în Final Four-ul competiției europene intercluburi.

Trupa lui Cristi Achim a controla disputa cu formația italiană reușind să-și adjudece, nu fără emoții totuși, trei din cele patru secvențe de joc (21-18, 16-16, 15-12, 19-18). Cei mai importanți jucători ai fostei campioane a României au fost Green, autor a 15 puncte, Holt (12), Zekovic (11) și Broussard cu 9 puncte marcate.

Ultima oară când o echipă din România s-a calificat la un turneul final într-o competiție europeană intercluburi s-a petrecut în urmă cu șase ani (în 2015), când Energia Târgu Jiu a obținut un loc în Final Four-ul EuroChallenge, denumirea anterioară a FIBA Europe Cup.

ADVERTISEMENT