Sport

“Mâna de fier” a Emmei! Ion Răducanu, fire “disciplinată şi puternică”. Primele cuvinte pentru presa din România. Exclusiv

Ion Răducanu rămâne o prezenţă foarte discretă şi după ce fiica lui, Emma, a reuşit să câştige US Open şi să devină un star mondial. Tatăl campioanei a spus şi primele cuvinte pentru presa din România.
28.10.2021 | 21:55
Mana de fier a Emmei Ion Raducanu fire disciplinata si puternica Primele cuvinte pentru presa din Romania Exclusiv
Ion Răducanu şi Emma Răducanu
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu este noul star din tenisul feminin mondial. Jucătoarea în vârstă de 18 ani a avut o ascensiune meteorică în 2021 când a reuşit să câştige primul ei turneu de Grand Slam, deşi până în acel moment nu avea nicio victorie în circuitul WTA.

“Mâna de fier” a Emmei! Ion Răducanu, fire “disciplinată şi puternică”

După succesul de la US Open, viaţa Emmei Răducanu s-a schimbat. Tânăra de 18 ani este în lumina reflectoarelor şi a devenit ţinta marilor companii, dispuse să plătească oricât este nevoie pentru a încheia un contract de sponsorizare cu noul superstar din tenis.

ADVERTISEMENT

Ion Răducanu, cunoscut în Marea Britanie ca Ian, este un român stabilit în UK şi care i-a ghidat primii paşi în tenis. A fost o prezenţă discretă şi când Emma Răducanu evolua în turneele de juniori şi nu s-a schimbat nici când fiica sa a atins celebritatea, la o vârstă fragedă.

Ion şi Emma Răducanu
Ion şi Emma Răducanu

Ion Răducanu, caracterizat drept fire “disciplinată şi puternică”

Tatăl Emmei Răducanu nu a dat niciun interviu şi nicio declaraţie după succesul fiicei sale la US Open. Jurnaliştii britanici au încercat să afle cât mai multe despre Ian, pe care îl caracterizează ca fiind o fire “disciplinată şi puternică”.

ADVERTISEMENT

Britanicii spun despre el că este un părinte blând şi în acelaşi timp exigent, care s-a preocupat foarte mult de cariera în tenis a Emmei Răducanu. A angajat mai mulţi antrenori, ca fiecare să lucreze la un capitol din tehnica tinerei jucătoare.

Chiar dacă în perioada junioratului, Ion Răducanu i-a ghidat paşii în tenis Emmei, el nu este un obişnuit al deplasărilor la turnee, alături de fiica lui. Seniorul Răducanu nu a fost nici la US Open, turneul în care fiica a lor a urcat pe Everestul tenisului, la doar 18 ani.

ADVERTISEMENT
Ion Răducanu, un părinte fericit după ce Emma a câştigat la US Open
Ion Răducanu, un părinte fericit după ce Emma a câştigat la US Open

Alături de Emma la Transylvania Open! Urmăreşte meciurile din tribune, nu de lângă teren

În schimb, s-a întors în ţara natală pentru a fi alături de Emma Răducanu la Transylvania Open. Marea majoritate a antrenorilor şi persoanelor care îi însoţesc pe jucători se aşează pe scaunele de la marginea terenului, pentru a fi cât mai aproape de ei.

Nu este şi cazul lui Ion Răducanu, care stă în tribunele de la BT Arena. Îşi încurajează fata la fiecare minge prin aplauze, iar în momentele importante, privirea Emmei fuge undeva sus, pentru a-l vedea pe tatăl ei în înaltul tribunei. “Ian” a avut acelaşi obicei şi la Wimbledon. Nu a stat în loja dedicată jucătorilor, ci a preferat să stea în tribune, alături de Renee, mama Emmei.

ADVERTISEMENT
Emma şi tatăl ei, în tribune la Transylvania Open
Emma şi tatăl ei, în tribune la Transylvania Open

Ion Răducanu a explicat pentru FANATIK de ce nu dă interviuri: “Încă este prea devreme!”

La finalul meciului dintre Emma Răducanu şi Polona Hercog, reporterii FANATIK l-au abordat pe Ion Răducanu pentru o discuţie. Ne-a salutat respectuos şi ne-a explicat că nu este omul interviurilor şi ne-a dat şi un motiv:

“Vă respect, dar aş vrea să ştiţi că nu vreau să dau declaraţii. Nu sunt omul declaraţiilor, al interviurilor. Şi dacă ar fi să vorbesc, încă este prea devreme. Vă mulţumesc”, a fost declaraţia lui Ion Răducanu pentru reporterii FANATIK.

Emma Răducanu, fericită că îl are alături pe tatăl ei la turneu: “Mă bucur să îl am alături, mă încurajează în tribune şi asta înseamnă mult pentru mine”

Emma Răducanu s-a declarat foarte fericită că îl are pe tatăl ei alături de ea, în tribune, mai ales că sunt o raritate turneele în care este însoţită de părinţi:

“Înseamnă mult. Nu prea vine alături de mine în turneee, însă fiind vorba de România, ţara sa natală, a venit. Mă bucur să îl am alături, mă încurajează în tribune şi asta înseamnă mult pentru mine. Îmi place foarte mult aici şi sper să pot rămâne pentru cât mai mult timp în turneu”, a spus Emma Răducanu despre prezenţa la turneu alături de tatăl ei.

Emma Răducanu la interviuri
Emma Răducanu la interviuri

Seriozitatea la antrenamente şi maturitatea, moştenite de la mama chinezoaică!

Mama Emmei Răducanu este chinezoaică. Renne este cea care i-a insuflat seriozitatea în antrenamente şi maturitatea remarcabilă la această vârstă fragedă. Jucătoarea de tenis a declarat într-un interviu pentru Vogue, că una dintre caracteristicile poporului chinez este încrederea în forţele proprii, spunând că respectă foarte mult acest aspect pe care încearcă să şi-l însuşească.

Chiar dacă a plecat peste hotare de mult timp, un merit important pentru venirea în România a Emmei Răducanu îl are tatăl ei, care a rămas foarte legat de ţara noastră. Familia Răducanu o vizita regulat pe bunica Emmei, mama lui Ion, care locuieşte în Bucureşti.

Renee Răducanu
Renee Răducanu, mama Emmei

Emma Răducanu, în vizită la “mamaie” după doi ani şi jumătate

Pandemia a întrerupt acest obicei, iar Emma nu a mai văzut-o pe “mamaie” de doi ani şi jumătate. În schimb, o sună de două ori pe săptămână. Este persoana alături de care jucătoarea de tenis îşi exersează limba română şi a recunoscut că de la ea a învăţat să vorbească româneşte, având şansa la Cluj să se perfecţioneze.

Emma Răducanu nu se va întoarce în Regatul Unit la finalul turneului, ci mai are câteva obiective turistice de vizitat din România, înainte să o revadă pe bunica ei, Niculina, pe care nu a mai vizitat-o dinainte de pandemie.

Niculina Răducanu, bunica Emmei Răducanu
Niculina Răducanu, bunica Emmei Răducanu

“Părinţii mei au fost exigenţi cu mine. Doi perfecţionişti. Şi nu doar în privinţa tenisului. Datorită lor, am dezvoltat această mentalitate de învingător”, Emma Răducanu

  • 18 ani are Emma Răducanu
  • 23 WTA este locul ocupat de Emma Răducanu

 

ADVERTISEMENT