News

Mâncare stricată dată celor carantinați pe litoral. Au fost date amenzi în valoare de 13.000 de lei

15.04.2020 | 17:53
Mancare stricata data celor carantinati pe litoral Au fost date amenzi in valoare de 13000 de lei
ADVERTISEMENT

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor din Constanţa a anunțat că a găsit nereguli grave la firma care prepară mâncarea pentru persoanele carantinate pe litoral.

Mâncare stricată dată celor carantinați pe litoral

Conform news.ro, în urma controlului efectuat la agentul economic S.C. Black Wave Center SRL, care se ocupă cu alimentația persoanelor carantinate pe litoral, la Hotelul Flora din Mamaia, s-au găsit mai multe nereguli, printre acestea și mâncare stricată.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au descoperit alimente expirate, produse ţinute în condiţii improprii, alimente cărora le-a fost schimbată starea termică, mobilier cu rugină şi mucegai în blocul alimentar, ustensile şi vase neprofesionale şi deteriorate.

Comisarii CJPC au găsit în urma acţiunii de control produse ca mozzarella, bacon afumat, şuncă ţărănească, cotlet de porc, file butterfish, carne de porc tocată, mici, muşchi vită, cu data limită de consum depăşită.

ADVERTISEMENT

Preparatele culinare nu sunt transportate în condiţii corespunzătoare

De asemenea, au fost găsite materii prime, printre care cotlet de porc, peşte şi file de peşte, carne de porc tocată, carne de pui, burgeri, perişoare fierte, cremvurşti fierţi, resturi de ceafă preparată, cărora le-a fost schimbată starea termică, din produs refrigerat şi din produs fiert în produs congelat.

Echipele de control au mai descoperit produse alimentare ṣi preparate culinare fără informaţii privind încadrarea în termenul de valabilitate/data limită de consum. De asemenea nu exista o evidenţă privind trasabilitatea produselor.

ADVERTISEMENT

Mai mult, preparatele culinare nu sunt transportate în condiţii corespunzătoare, care să asigure păstrarea unei temperaturi conforme fiecărui tip de preparat alimentar, până la servirea către consumatorul final, aceste preparate fiind transportate în navete din plastic.

Pentru abaterile de la legislaţia specifică protecţiei consumatorilor constatate, au fost aplicate trei amenzi în valoare de 13.000 de lei, dispunându-se și măsura opririi definitive de la comercializare pentru o cantitate de 27 de kilograme de materii prime şi preparate culinare.

ADVERTISEMENT

Totodată, CJPC a mai solicitat remedierea deficienţelor constatate şi achiziţionarea echipamente termoizolante, în vederea transportării preparatelor culinare către consumatori.

ADVERTISEMENT