Life

Mâncarea banală care te poate costa și o sută de euro la restaurante de fițe. Se face cu ouă și resturi de prin frigider

Preparatul culinar simplu, dar extrem de costisitor la restaurantele de lux. Se pregătește din ouă și alte produse din frigider.
03.11.2022 | 14:58
Mancarea banala care te poate costa si o suta de euro la restaurante de fite Se face cu oua si resturi de prin frigider
Preparatul culinar simplu, dar extrem de costisitor la restaurantele de lux. Se pregătește din ouă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Mâncarea banală care te poate costa şi o sută de euro la restaurante de fiţe. Se face cu ouă şi resturi de prin frigider, secretele fiind dezvăluite de un bucătar de top, localul deținut de acesta având 3 stele Michelin.

Preparatul culinar simplu, dar extrem de costisitor la restaurantele de lux. Se pregătește din ouă

Pierre Koffmann, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari internaționali, a spus care este preparatul culinar simplu, dar extrem de costisitor la restaurantele de lux. Cheful a mărturisit că este vorba de omletă.

ADVERTISEMENT

O porție bună pentru un mic-dejun sănătos și echilibrat se realizează din 3 ouă proaspete. Cel mai important lucru atunci când te apuci de gătit este să ții cont de asezonare.

Conform exquis.ro, diferența dintre un preparat culinar delicios și unul care lasă de dorit este întotdeauna făcută de un simplu praf de sare.

ADVERTISEMENT

Omleta se poate face simplă sau cu alte produse pe care le găsești deja prin frigider: salam, șuncă, roșii, brânza, cașcaval etc.

Cum se face cea mai bună omletă. Pașii de urmat:

Chef Pierre Koffmann are o rețetă proprie când vine vorba de pregătirea unei omlete. Cea mai bună începe prin a bate ouăle, în castron putându-se adăuga puțin lapte sau smântână.

ADVERTISEMENT

Se pune tigaia pe foc și se adaugă unt din belșug. Se lasă la topit, însă trebuie avută mare grijă să nu se ardă. Când untul ajunge să fie lichid și începe să facă bule mici, atunci se toarnă ouăle și se amestecă mereu.

De asemenea, în tigaie pot fi puse și alte produse, printre care se numără: condimente, ierburi aromatice, brânzeturi, carne sau tot felul de legume. Unele gospodine folosesc din belșug piper și sare.

ADVERTISEMENT

Se folosește o spatulă dacă dorești ca la final să te bucuri de o omletă pufoasă. Când e aproape gata se mai adaugă puțin unt și se împăturește. Omleta se servește caldă.

ADVERTISEMENT