News

“Mâncătorul de femei” din Rădăuţi, condamnat chiar şi în spatele gratiilor. Vasile Lavric, vinovat şi de alte infracţiuni pe lângă crimă

Vasile Lavric, bărbatul cunoscut drept "Mâncătorul de femei", a primit o nouă sentinţă, peste cei 30 de ani de puşcărie la care fusese condamnat deja.
17.02.2024 | 15:25
Mancatorul de femei din Radauti condamnat chiar si in spatele gratiilor Vasile Lavric vinovat si de alte infractiuni pe langa crima
Pedeapsa cu închisoarea a lui Vasile Lavric a crescut la 32 de ani Foto: botosaneanul.ro
ADVERTISEMENT

Vasile Lavric, criminalul cunoscut drept “mâncătorul de femei” după ce a fost găsit vinovat de crimă şi a primit o sentinţă de 30 de ani de închisoare, s-a ales vineri cu o nouă condamnare, care sporeşte la 32 numărul anilor pe care îi va sta după gratii.

Femeile dispărute subit din viaţa lui Vasile Lavric

Dosarul lui Lavric a fost judecat de Tribunalul Suceava, care l-a condamnat săptămâna aceasta la trei ani de închisoare pentru acces ilegal la un sistem informatic și tot la trei ani pentru comiterea infracțiunii de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, el folosind practic un card bancar care nu-i aparţinea pentru a scoate bani de la bancomat.

ADVERTISEMENT

Cum bărbatul din Rădăuţi mai primise o sentinţă de 30 de ani pentru uciderea ultimei sale soţii, judecătorii au descontopit pedeapsa și au adăugat câte o treime din fiecare condamnare recentă, astfel că “mâncătorul de femei” are acum de ispăşit 32 de ani de închisoare.

Pe lângă această sentinţă, Tribunalul Suceava a mai decis să-i confiște lui Vasile Lavric suma de 33.900 de lei, dobândită prin săvârșirea celor 25 de acte materiale ale infracţiunii de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

ADVERTISEMENT

Vasile Lavric este un personaj extrem de controversat, a cărui activitate infracţională pare să fi început în 1995, anchetatorii bănuind că ar avea legătură cu dispariţia la acea vreme a Iulianei Iordache, în vârstă de 16 ani.

După zece ani, în aprilie 2005, a dispărut misterios şi Nicoleta Lavric (31 ani, fostă Iordache), sora Iulianei, iar două luni mai târziu, în iunie, a dispărut fără urmă şi a treia soră Iordache, Ramona (18 ani).

ADVERTISEMENT

Se pare că el ar fi avut relaţii cu toate trei, ştiut fiind faptul că în timp ce ra căsători cu Nicolaeta el i-ar fi făcut Ramonei un copil, pe când aceasta era minoră.

Dispariţia Auricăi i-a adus condamnarea de 30 de ani

De asemenea, alte două femei cu care Vasile Lavric ar fi avut relaţii în tinereţe au murit suspect, una într-un accident de maşină, iar alta fiind găsită fără suflare în pat, la doar 21 de ani.

ADVERTISEMENT

Cazul care i-a adus condamnarea pentru omor este însă legat de uciderea ultimei sale soţii, Aurica, în iunie 2020. Cei doi erau căsătoriţi din 2015 şi aveau împreună trei copii. Vasile a început să devină gelos când a văzut că soţia sa stă tot mai mult cu telefonul în mână şi, mai ales, după ce unul dintre copii i-ar fi spus că aceasta stă pe facebook şi vorbeşte cu bărbaţi cărora le dă “inimioare”.

Vasile Lavric a ascuns cadavrul Auricăi şi le-a spus rudelor că aceasta a plecat în Italia, însă judecătorii au considerat această dispariţie drept omor şi l-au condamnat la 30 de ani de închisoare.

ADVERTISEMENT
Tags: