Sport

Pep Guardiola şi-a găsit atacant! Cine este starul din Liga Campionilor dorit de Manchester City

După ce l-a ratat în vară, la mustață, pe Ronaldo, Manchester City s-a reorientat. Pep Guardiola a pus ochii pe atacantul care a dat deja recital pe Etihad, în Liga Campionilor, francezul Christopher Nkunku.
11.11.2021 | 11:21
Pep Guardiola sia gasit atacant Cine este starul din Liga Campionilor dorit de Manchester City
ADVERTISEMENT

Pep Guardiola și-a dorit încă din vară un nou vârf de atac. Manchester City a renunțat la Sergio Aguero și principala țintă a fost Harry Kane. S-a tratat luni de zile însă, în cele din urmă, atacantul naționalei Angliei a rămas la Tottenham.

Ulterior, City și l-a dorit pe Cristiano Ronaldo. L-a pierdut însă, în numai câteva ceasuri, în fața rivalei din oraș, Manchester United.  Și cum fereastra de transferuri se încheia, Pep Guardiola a decis să nu se pripească şi să amâne pentru perioada de mercato din iarnă o posibilă achiziție.

ADVERTISEMENT

Manchester City caută tot un ”9 fals”

Decizia tehnicianului avea acoperire. Perioada de toamnă este o sită bună pentru a cerne o listă mai lungă de opțiuni. Căci competițiile europene, iar în situația acestui an, și jocurile din preliminariile Cupei Mondiale, pot reprezenta un indicator pentru forma jucătorilor.

În plus, și cluburile de care aparțin jucătorii vizați își revizuiesc poziția privind viitorul jucătorilor. În funcție de perspectivele oferite, din punct de vedere sportiv și financiar, de rezultatele obținute.

ADVERTISEMENT

Un lucru era cert. Tehnicianul lui Manchester City caută tot un ”9 fals”. În ton cu partitura echipei. O poziție pe care îi are deja pe Raheem Sterling și Phil Foden. Și pe care l-a folosit, în ultima vreme, și pe Bernardo Silva.

Și, încă de la primul meci pe Etihad din Champions League, a avut deja o țintă. Francezul Christopher Nkunku. Fostul internațional U21 a reușit o triplă în acel Manchester City – RB Leipzig 6-3 din 15 septembrie.

ADVERTISEMENT

”Are acțiuni ofensive grozave și este o încântare să-l vezi. Important este să fie constant și îi doresc să poată continua să joace la același nivel în următoarele săptămâni și luni”, a declarat Guardiola pentru Bild.

Nkunku Manchester City
Pep Guardiola ar vrea să-l aducă la Manchester City pe Christopher Nkunku, vârful care a marcat de trei ori pe Etihad. Credit foto: hepta.ro

Cursă complicată, cu mulți pretendenți

Între timp, jucătorul de 23 de ani a ajuns la 5 reușite și o pasă decisivă în UEFA Champions League. Un gol și un assist fiind realizate chiar în ultimul meci disputat în grupă, 2-2 cu PSG.

ADVERTISEMENT

La acestea se mai adaugă alte 5 goluri și tot atâtea pase decisive în 11 apariții în Bundesliga. Dar și un gol în Cupa Germaniei. Astfel că prestațiilor pline de substanță le-a adăugat și eficacitate.

Nu este de mirare în aceste condiții că Nkunku este în vizorul mai multor grupări. Potrivit Bild, la acest moment PSG, Real Madrid și Juventus au pus ochii pe francez. Concurență este și din Premier League. Acolo unde este dorit, potrivit The Sun, atât de Arsenal, cât și, mai nou, de Chelsea.

Însă, tot jurnaliștii britanici de la publicația deja amintită susțin că Manchester City ar conduce cursa pentru jucătorul crescut de PSG și transferat, în 2019, pentru 11,7 milioane de lire sterline. O competiție din care, evident, RB Leipzig va avea de câștigat. Pentru că poate ridica pretențiile.

ADVERTISEMENT