Fotbal international

Manchester City, buget uriaş pentru cumpărături în această vară. Federaţia engleză continuă investigaţiile despre finanţele ”cetăţenilor”

14.07.2020 | 14:24
Manchester City buget urias pentru cumparaturi in aceasta vara Federatia engleza continua investigatiile despre finantele cetatenilor
Manchester City, buget uriaş pentru cumpărături în această vară. Federaţia engleză continuă investigaţiile despre finanţele ''cetăţenilor'
ADVERTISEMENT

Manchester City răsuflă uşurată după ce i-a trecut glonţul pe la ureche în urma suspendării pe doi ani dictată de UEFA pentru nerespectarea regulilor de fair-play financiar. TAS a aruncat la coş sancţiunea forului european şi a dat dreptate ”cetăţenilor”.

Dreptatea câştigată din partea tribunalului sportiv de la Lausanne păstrează echipa lui Pep Guardiola la masa bogaţilor din Champions League şi reduce totodată plata a 40 de milioane euro despăgubiri la 10 milioane. O victorie totală pentru clubul care după doi ani de supremaţie în Premier League a predat anul acesta ştafeta lui Liverpool.

ADVERTISEMENT

Manchester Citya tremurat serios până la pronunţarea deciziei de către TAS, pentru că o menţinere a suspendării pe doi ani ar fi adus grave prejudicii financiare clubului, care ar fi pierdut mai bine de o sută de milioane de euro anual, plus că transferurile de jucători nu ar mai fost cele dorite, ci numai cele posibile.

Manchester City a scăpat de sancţiunea UEFA, dar nu şi de investigaţiile Federaţiei engleze

Dacă din partea TAS a venit eliberarea şi UEFA asistă neputincioasă cum au fost anulate toate strădaniile ei de a da un exemplu de rezonanţă în fotbalul european pentru toate cluburile care ar încerca să nu respecte regulamentul de fair-play financiar, în schimb Federaţia engleză nu intră sub aceeaşi incidenţă cu hotărârea TAS şi îşi va vontinua investigaţiile proprii referitoare la legalitatea aspectelor financiare de la Manchester City.

ADVERTISEMENT

Nu au fost specificate care ar urma să fie consecţinţele dacă Federaţia engleză va constata existenţa unor nereguli, deci nu se poate estima ce ar păţi City în acest caz, însă e sigur că orice decizie nu va afecta în niciun fel nici prezenţa echipei în Champions League şi nici transferurile preconizate în vară.

Buget de transferuri de peste 200 milioane euro

Parcă special pentru a da peste nas celor de la UEFA şeicii care patronează pe City au anunţat imediat ce pedeapsa a fost anulată un buget pentru transferuri de minim 200 de milioane euro şi intenţionează să deschidă tratative cu Pep Guardiola în vederea prelungirii contractului care expiră în vara lui 2021 şi speră ca oferindu-i un bonus la salariul de 20 de milioane de euro să îl convingă să accepte.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul catalan este preocupat de găsirea unor oameni cu adevărat valoroşi pentru compartimentul defensiv. Primul nume pe listă este un fost elev al său din perioada Bayern Munchen, fundaşul stânga David Alaba, care după opt sezoane în Bavaria vrea să plece şi are multe oferte. Guardiola speră că austriacul să accepte propunerea sa şi ar urma să plătească 60 de milioane euro.

Ce ţinte are Pep Guardiola

Al doilea este stânca de granit negru din centrul apărării lui Napoli, senegalezul Kalidou Koulibaly, fotbalist cotat la minim 80 de milioane euro, dar care reprezintă prototipul perfect al centralului care domină totul aerian şi pe lângă care trece doar mingea, nu şi adversarul.

ADVERTISEMENT

Cum David Silva îşi încheie acum aventura pe Etihad Park, Guardiola are nevoie de un mijlocaş cu acelaşi profil şi l-a identificat în persoana lui Saul Ninguez de la Atletico Madrid, de unde a mai cumpărat vara trecută alt mijlocaş, pe Rodri.

ADVERTISEMENT