Sport

Manchester City – FC Sevilla 1-1, 5-4, după pen. în Supercupa Europei. Un nou trofeu pentru Pep

Manchester City a câștigat dramatic Supercupa Europei, după o victorie obținută la penalty-uri în fața Sevillei în finala de la Pireu.
16.08.2023 | 23:42
Manchester City  FC Sevilla 11 54 dupa pen in Supercupa Europei Un nou trofeu pentru Pep
Manchester City a câștigat ediția 2023 a Supercupei Europei
ADVERTISEMENT
16-08-2023
19:00

Manchester City - FC Sevilla 1-1, 5-4 după pen. (Palmer 63 / En-Nesyri 25)

Vezi aici cele mai importante faze.

După 1-1 în timpul regulamentar de joc, Manchester City s-a impus la penalty-uri cu 5-4 în fața Sevilliei și este noua deținătoare a Supercupei Europei.

  • 5-4, RATARE Sevilla! Gudelj trimite în bară.
  • 5-4, GOL Manchester City! Înscrie Walker.
  • 4-4, GOL Sevilla! Marchează Montiel.
  • 4-3, GOL Manchester City! Înscrie Grealish.
  • 3-3, GOL Sevilla! Marchează Rakitic.
  • 3-2, GOL Manchester City! Înscrie Kovacic.
  • 2-2, GOL Sevilla! Marchează Mir.
  • 2-1, GOL Manchester City! Înscrie Alvarez.
  • 1-1, GOL Sevilla! Marchează Ocampos.
  • 1-0, GOL Manchester City! Înscrie Haaland.

Primii execută cei de la Manchester City.

Min. 90+5: Fluier final. S-a termintat egal, dar nu vom avea parte de reprize suplimentare de prelungiri, ci câștigătoarea Supercupei Europei se va decide după executarea loviturilor de la 11 metri.

Min. 90+2: Walker șutează puternic de la 20 d emetri, puțin peste poartă.

Min. 90: Liber pe 6 metri, Ake reia incredibil cu capul peste poartă.

Min. 80: Bono reține șutul lui Grealish din afara careului.

Min. 75: Sevilla face față din ce în ce mai greu presiunii exercitată de englezi.

Min. 68: Palmer se distrează cu Acuna, apoi șutează superb la colțul lung din 16 metri, însă Bono respinge în corner.

Min. 64: En-Nesyri scapă din nou singur în careu, dar șutează tot în Ederson din 7-8 metri.

Min. 63: GOOOL Manchester City! Rodri aruncă o minge în diagonală și Palmer reia cu capul în plasă din 4 metri.

Min. 52: En-Nesyri pătrunde în careu pe stânga, dar e jenat de Ake și șutează slab pe lângă poartă.

Min. 49: Contraatac rapid al Sevilliei, En-Nesyri rămâne singur în careu cu portarul Ederson, dar șutează în acesta din 8 metri.

Min. 45+3: S-a terminat prima repriză.

Min. 38: Grealish centrează de la colțul terenului, Rodri trimite cu capul, dar balonul ajunge pe plasa porții lui Bono.

Min. 30: Lamela șutează puțin pe lângă poartă după o pasă a lui Torres.

Min. 25: GOOOL Sevilla! En-Nesyri reia imparabil cu capul în plasă din 6 metri, după o centrare impecabilă a lui Acuna.

Min. 8: Bono respinge miraculos lovitura de cap a lui Ake din 4 metri.

Min. 6: Bono reține șutul lui Palmer din afara careului.

Min. 2: Lamela șutează din afara careului, pe lângă poarta lui Ederson.

Min. 1: A început partida.

16-08-2023
18:06

Echipele de start la Manchester City - FC Sevilla

Manchester City: Ederson – Walker, Akanji, Gvardiol, Ake – Rodri, Kovacic – Foden, Palmer, Grealish – Haaland. Rezerve: Ortega Moreno, Carson, Dias, Phillips, Stones, Laporte, Alvarez, Gomez, Perrone, Bobb, Lewis, McAtee. Antrenor: Pep Guardiola

Sevilla: Bounou – Navas, Bade, Gudelj, Acuna – Jordan, Rakitic – Ocampos, Lamela, Oliver Torres – En-Nesyri. Rezerve: Dmitrovic, Gattoni, Pedrosa, Montiel, Suso, Mir, Tecatito, Sow, Papu Gomez, Juanlu, K. Salas, M. Bueno. Antrenor: Jose Luiz Mendilibar

Meciul Manchester City – FC Sevilla are loc miercuri, 16 august, cu începere de la ora 22:00, în cadrul Supercupei Europei. Manchester City, care este câștigătoarea Champions League, va înfrunta echipa spaniolă, în calitate de învingătoare a ultimei ediții de Europa League. City a pierdut deja un trofeu în noul sezon, Supercupa Angliei, la lovituri de departajare, în fața lui Arsenal.

Unde se joacă Manchester City – Arsenal, în Supercupa Europei

Supercupa Europei ediția 2023 are o istorie aparte. La vremea când a fost stabilită de către forul european de la Nyon locația nu era nici pe departe cea actuală, adică stadionul Giorgios Kariaiskakis din Pireu. UEFA stabilise ca Supercupa Europei 2023 să aibă loc în Rusia,  tocmai la Kazan, capitala regiunii Tatarstan, pe stadionul Kazan Arena, de 45.000 de locuri.

ADVERTISEMENT

Numai că numirea stadionului din Kazan drept gazdă fusese făcută înainte de a începe războiul Rusiei din Ucraina, deci mai bine de doi ani în urmă. Conflictul armat a schimbat gazda, UEFA excluzând Rusia din toate competițiile și din drepturi de organizare de evenimente fotbalistice internaționale.

Problema UEFA acum este că la Atena, în Grecia, recent a fost ucis un fan al lui AEK Atena, înjunghiat de ultrașii lui Dinamo Zagreb, înfrățiți cu cei ai lui Panathinaikos.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV Supercupa Europei, Manchester City – FC Sevilla

Partida Manchester City – FC Sevilla se joacă miercuri, 16 august,  de la ora 22:00, pe stadionul „Giorgios Kariaiskakis” dinPireu în  Supercupa Europei. Ea va fi transmisă în direct pe  toate cele trei posturi TV de la noi, Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1.  O mai puteți urmări intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Miercuri, 16 august, va fi o zi de foc la propriu la Pireu, pentru că dincolo de faptul că soarele va dogorî maxim toată ziua, temperatura va ajunge și la 36 de grade, ce e drept la ora prânzului. Cum  jocul are loc la ora 22:00, temperatura va mai scădea, dar nu cu mult, probabil în jur de 32-33 de grade. Arbitrul Supercupei este francezul Francois Letexier, în vârstă de 34 de ani.

ADVERTISEMENT

Ce jucători lipsesc din Supercupa Europei

Pep Guardiola are un lot stelar, dar totuși pierderea pentru aproximativ trei luni a play-maker-ului belgian Kevin de Bruyne este grea chiar și pentru o forță de talia lui City. Pentru că un jucător cu caracteristicile lui De Bruyne nu este deloc ușor de înlocuit. În privința fundașului central portughez Ruben Dias, și el indisponibil, soluția a venit rapid, croatul Gvardiol fiind omul perfect.

La FC Sevilla, lipsesc brazilienii Fernando și Marcao, francezul Nianzou și autohtonul Vacas. Însă acesta este ultimul meci între buturile echipei andaluze pentru portarul marocan Bono, pentru că atât clubul cât și jucătorul au acceptat propunerea de la Al Hilal, FC Sevilla urmând a primi 18 milioane euro pentru transfer. O achiziție care completează colecția de perle de la Al Hilal, cu diamantul Neymar în prim plan.

ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul Manchester City – FC Sevilla

Parcă am avea meciul din prima etapă de Premier League, Burnley – Manchester City, așa arată cotele la Supercupa Europei, cu „cetățenii” lui Pep Guardiola având cote de favoriți absoluți. 1,35 este cota incredibil de joasă pentru City, în timp ce ibericii au cotă la victorie 8.00. Șansă dublă „X2” are cotă fantastic de mare – 3,60, iar un gol al Sevillei pare a fi mult mai pământean, pentru că valorează 1,80.

Poate că această evaluare atât de severă în fața englezilor să fie influențată și de faptul că toate cele patru confruntări directe dintre cele două echipe, desfășurate în grupele Champions League în 2013 și 2022, au avut același deznodământ, adică victorie pentru City și nu oricum, ci la minim handicap de 1,5 goluri în trei rânduri: 3-1 și 2-1 în 2015, 3-1 și 4-0 în 2022.

ADVERTISEMENT