Sport

Manchester City – Manchester United 2-1, în finala Cupei Angliei. Gundogan le aduce al șaptelea trofeu ”cetățenilor”. Video

Manchester City a câștigat pentru a șaptea oară trofeul Cupei Angliei, după ce a învins în finala de pe Wembley, scor 2-1, rivala Manchester United.
03.06.2023 | 18:15
Manchester City  Manchester United 21 in finala Cupei Angliei Gundogan le aduce al saptelea trofeu cetatenilor Video
ADVERTISEMENT
03-06-2023
13:26

Manchester City - Manchester United 2-1 (Gundogan 1, 51 / Bruno Fernandes 33 pen.)

Vezi aici cele mai interesante faze

Final de meci – După ce a câștigat titlul în Premier League, Manchester City s-a impus și în Cupa Angliei învingând în finală pe Manchester United, scor 2-1. ”Cetățenii” pot face tripla în acest sezon dacă vor câștiga finala Champions League cu Inter Milano, programată sâmbătă, 10 iunie.

Min. 51 – GOOOL Manchester City!!! De Bruyne execută un corner la marginea careului de 16 metri și Gundogan face ”dubla” cu o nouă reluare din voleu.

Min. 33 – GOOOL Manchester United!!! Bruno Fernandes transformă cu precizie penalty-ul acordat cu ajutorul VAR după un henț în careu comis de Grealish.

Min. 1 – GOOOL Manchester City!!! Gundogan deschide scorul după doar 13 secunde cu un șut din voleu de la 18 metri.

Min. 1 – A început meciul.

Echipe de start
Echipe de start

Meciul Manchester City – Manchester United are loc sâmbătă, 3 iunie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul finalei Cupei Angliei. Este un duel al oraşului Manchester în care echipa pregătită de Pep Guardiola pleacă destul de clar favorită, mai ales că United are şi câţiva jucători indisponibili.

Unde se joacă meciul Manchester City – Manchester United în finala Cupei Angliei

Finala Cupei Angliei Manchester City – Manchester United se dispută, în mod tradiţional, pe stadionul Wembley din Londra, acolo unde diavolii roşii de la United au triumfat deja în finala Cupei Ligii în acest an. Meciul este programat de la ora 17:00, pentru prima dată după 11 ani, în loc de 18:45 din două motive. Pe de o parte poliţia din Londra a catalogat partida de înalt risc şi a cerut să se joace la lumina zilei, pe de alta este o grevă a lucrătorilor din sistemul feroviar şi transportul pe această cale este paralizat.

ADVERTISEMENT

Fanii celor două echipe vor trebui să se descurce prin alte mijloace, fiind suplimentate până la refuz cursele de autobuze şi autocare, dar şi aici este o problemă pentru că poliţia cere ca suporterii celor două echipe să aleagă rute diferite, pentru a nu se intersecta pe drum. Toate biletele, peste 80.000, au fost de mult vândute.

Cine transmite la TV finala Cupei Angliei, Manchester City – Manchester United

Finala Cupei Angliei se joacă sâmbătă, 3 iunie. de la ora 17:00, pe stadionul Wembley din Londra, acolo unde au loc toate finalele, inclusiv ale play-off-urilor de promovare în Premier League, Championship, League One şi League Two, adică primele patru divizii şi va fi transmisă în direct şi în exclusivtate pe canalul PRO Arena.

ADVERTISEMENT

La Londra sâmbătă, 3 iunie, va fi o vreme admirabilă pentru fotbal, cu un cer senin toată ziua, fără nici o ameninţare de ploaie, ceea ce este chiar remarcabil pentru un oraş recunoscut ca ploios. Maxima zilei va ajunge la 22 de grade, o temperatură care o vom regăsi şi la ora startului partidei. Va arbitra Paul Tierney.

Ce jucători lipsesc din finala Cupei Angliei Manchester City – Manchester United

Manchester City nu are decât un singur jucător cu probleme şi acela doar incert. Este vorba despre fundaşul Akanji, doctorii urmând a spune sâmbătă dimineaţă dacă poate sau nu să fie inclus în lot. Va apăra portarul Ortega, cel folosit în cele cinci meciuri din Cupă în care City a marcat de 17 ori şi nu a primit nici un gol.

ADVERTISEMENT

Nu la fel stau lucrurile la rivalii de la United, unde pe lângă fundaşul central Lisandro Lopez mai sunt absenţi atacantul Anthony Martial şi brazilianul Antony, absenţe care reduc evident forţa de atac a diavolilor lui Eric ten Hag, dar acesta speră în al doilea succes după cel din Cupa Ligii.

Cote la pariuri la finala Cupei Angliei, Manchester City – Manchester United

Este finala Cupei Angliei şi pe teren va fi un derby de Manchester dar bookmakerii sunt implacabili în calculele lor şi văd o favorită foarte mare, pe Manchester City, căreia îi acordă cota de 1,50 pentru victorie iar lui United, câştigătoare de 12 ori din cele 21 de finale jucate, un halucinant 5,75. Şansă dublă X2 are cotă de 2,30, gol marcat de United cotă de 1,60 iar la opţiunea cine câştigă trofeul City are 1,25 iar United 4,00!

ADVERTISEMENT

De nouăori s-au întâlnit în Cupa Angliei cele două teamuri din Manchester. Sunt şase succese pentru United şi trei pentru City începând din 3 octombrie 1891, când a fost 5-1 pentru United şi până în 8 ianuarie 2012, în turul 3, când a fost 3-2 tot pentru United. Dar, poate de necrezut, abia acum aceasta este prima dată când ciocnirea va avea loc în finală.

ADVERTISEMENT