Sport

Manchester City – Manchester United 3-1, în etapa 27 din Premier League. Cetățenii lui Pep Guardiola au făcut show! Cum arată clasamentul

Manchester City a câștigat derby-ul cu Manchester United, scor 3-1, din etapa a 27-a din Premier League, revenind de la 0-1.
03.03.2024 | 19:22
Manchester City  Manchester United 31 in etapa 27 din Premier League Cetatenii lui Pep Guardiola au facut show Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT
03-03-2024
17:36

Clasamentul după Manchester City - Manchester United 3-1

Manchester City a câștigat cu 3-1 în fața rivalei Manchester United și ține aproape de liderul Liverpool. ”Cormoranii” au în continuare un punct avans, dar lupta la titlu este una deschisă.

Manchester United rămâne în continuare pe locul 6, însă după această înfrângere își cam ia adio de la Top 4 și de la prezența în ediția viitoare de Champions League.

ple

03-03-2024
17:32

Video. Manchester City - Manchester United 3-1 și ”cetățenii” continuă lupta la titlu

Manchester City s-a impus în derby-ul cu Manchester United, scor 3-1, într-un meci în care au reușit o revenire spectaculoasă în repriza a doua, după ce oaspeții se aflau în avantaj la pauză.

Prima repriză a adus golul fenomenal al lui Marcus Rashford și câteva ratări ale trupei lui Pep Guardiola, printre care cea neverosimilă a lui Haaland. Deși au controlat jocul, ”cetățenii” au fost departe de nivelul obișnuit.

Probabil muștruluiți de managerul spaniol la vestiare, jucătorii lui City au ieșit mult mai hotărâți în partea secundă și au întors scorul prin ”dubla” lui Foden și reușita lui Haaland. Vezi aici cele mai importante fazei ale partidei Manchester City – Manchester United 3-1.

03-03-2024
14:45

LIVE Manchester City - Manchester United 3-1 (Foden 56, 80, Haaland 90+1 / Rashford 8)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 90+9 – Fluier final.

Min. 90+1 – GOOOL Manchester City!!! Rodri îl deposedează pe Amrabat în jumătatea de teren a lui United, îi pasează lui Haaland și acesta nu mai ratează din poziție de singur cu Onana.

Min. 80 – GOOOL Manchester City!!! Alvarez îi pasează excelent lui Foden și acesta înscria din colțul careului de 6 metri cu un șut la lung.

Min. 56 – GOOOL Manchester City!!! Foden primește mingea în dreapta își face mingea la interior și înscrie cu un șut de excepție la vinclu.

Min. 45 – Haaland ratează incredibil din 2 metri cu poarta goală după o pasă a lui Foden trimițând mingea peste poartă.

Min. 33 – Onana are o nouă intervenție uriașă la șutul lui Rodri din 14 metri.

Min. 19 – Foden scapă singur cu Onana, dar portarul camerunez are o intervenție extraordinară.

Min. 17 – Rashford primește excelent o minge pe culoar și scapă singur spre poarta lui Ederson, dar greșește preluarea și Walker intervine salvator

Min. 15 – Foden șutează din 9 metri, dar Onana respinge cu piciorul în corner.

Min. 8 – GOOOL Manchester United!!! Onana degajează la Bruno Fernadees, portughezul îi așază mingea lui Rashford și acesta înscrie o minunăție de gol cu un șut de la 25 de metri din prima sub bara transversală.

Min. 3 – Stones cere penalty după un duel în careu cu Casemiro, dar arbitrul Andrew Madley a lăsat jocul să continue.

Start de meci!

Echipele de start la meciul Manchester City – Manchester United.

  • Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Ruben Dias, Ake – Rodri, Bernardo Silva – Foden, De Bruyne, Doku – Haaland. Rezerve: Ortega – Akanji, Alvarez, Bobb, Gomez, Gvardiol, Kovacic, Lewis, Matheus Nunes. Antrenor: Josep Guardiola.
  • Manchester United: Onana – Dalot, Varane, Evans, Lindelof – Mainoo, Casemiro, McTominay – Bruno Fernandes, Garnacho – Rashford. Rezerve: Bayindir – Amrabat, Antony, Collyer, Diallo, Eriksen, Forson, Kambwala, Ogunneye. Antrenor: Erik ten Hag.

Ziua de duminică, 3 martie 2024, aduce un nou episod al marelui derby al orașului Manchester. Asta pentru că, de la 17:30 se dispută Manchester City – Manchester United. Duelul este unul cu implicații importante atât în lupta pentru titlu, cât și în bătălia pentru ocuparea unei poziții în top 4, care să asigure prezența în următoarea ediție a grupelor UEFA Champions League.

Manchester City – Manchester United, live video online, în etapa 27 din Premier League

Meciul Manchester City – Manchester United este un prilej pentru gazde să obțină trei puncte, dar și să confirme forma excelentă dovedită în partida din FA Cup, cu Luton Town. City se poate baza din nou pe aproape toți jucătorii, singurele absențe fiind cele ale lui Josko Gvardiol și Jack Grealish, englezul accidentându-se din nou, la meciul cu Luton Town.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, fanii “diavolilor roșii“ își doresc cu ardoare o victorie în derby. Pentru ei, miza este una de orgoliu, deoarece gazdele antrenate de Pep Guardiola pot lua o opțiune serioasă pentru cel de-al patrulea titlu consecutiv. Ar fi o performanță unică în istoria Premier League și una care ar doborî recordul deținut în tandem de City și United. Sunt absențe importante de la United, în frunte cu Lisandro Martinez, Luke Shaw sau Rasmus Hojlund. Nu vor putea juca nici Mason Mount și Wan-Bissaka, iar Harry Maguire este improbabil.

Cine transmite la TV partida Manchester City – Manchester United

Meciul Manchester City – Manchester United va începe duminică, 3 martie 2024, de la ora 17:30 și va fi transmisă în România pe canalele principale, de către toate marile televiziuni de sport. Astfel, partida de pe Etihad Stadium poate fi urmărită pe Digisport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1. Puteți viziona duelul și pe site-ul FANATIK.ro, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu se anunță ploaie la ora de start a partidei, perioada este una ploioasă în Manchester, astfel că sunt toate șansele ca marele meci să se joace în condiții specific englezești. Ambele echipe au jucători experimentați, capabili să se adapteze oricăror condiții de joc, astfel că spectacolul se anunță a fi la cote ridicate.

Program și clasament Premier League, etapa 27

Manchester City – Manchester United este un meci deosebit de important pentru ierarhia din Premier League. Înainte de startul etapei, liderul și proaspăta câștigătoare a Cupei Ligii, Liverpool era lider. Iată ce meciuri importante a mai propus și mai propune această rundă:

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 2 martie

  • ora 17:00 Tottenham – Crystal Palace 3-1 (Werner ’77, Romero ’80, Son ’88 / Eze ’59)
  • ora 17:00 Nottingham – Liverpool 0-1 (Nunez ’90+9)
  • ora 19:30 Luton Town – Aston Villa 2-3 (Chong ’66, Morris ’72 / Watkins ’24, ’38, Digne ’89)

Luni, 4 martie

  • ora 22:00 Sheffield United – Arsenal (Digisport 2, Orange Sport, Prima Sport 2)

Înaintea derby-ului orașului Manchester, clasamentul din Premier League, cel mai bogat și popular campionat de fotbal din lume, arată astfel:

ADVERTISEMENT
  1. Liverpool – 63 puncte (27 meciuri)
  2. Manchester City – 59 puncte (26 meciuri)
  3. Arsenal – 58 puncte (26 meciuri)
  4. Aston Villa – 55 puncte (27 meciuri)
  5. Tottenham – 50 puncte (26 meciuri + o restanță de jucat)
  6. Manchester United – 44 puncte (26 meciuri)

Cote pariuri la meciul Manchester City – Manchester United

Pentru partida Manchester City – Manchester United, favorita este clară. Cel puțin în viziunea bookmakerilor. Gazdele lui Pep Guardiola au cota 1,28 la victorie, în vreme ce un succes al oaspeților este cotat chiar cu 10,25! Cei care cred într-o remiză, pot beneficia de cota 6,00, dacă aleg să parieze pe X.

Ultimele dueluri dintre cele două formații din Manchester au produs goluri multe. Pentru duelul din data de 3 martie, bookmakerii oferă cota 2,00 pentru peste 3,5 goluri, în timp ce un meci cu sub 3,5 goluri este cotat cu 1,82.

Manchester City – Manchester United, live stream, 17:30, Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1

Turul disputat pe Old Trafford s-a încheiat cu scorul de 3-0, după o “dublă“ a lui Haaland și un gol reușit de Foden din pasa aceluiași norvegian. La precedenta partidă Manchester City – Manchester United disputată pe Etihad Stadium, City a câștigat cu 6-3, în toamna anului 2022. Atunci, Haaland și Foden au marcat câte un hattrick.

În iunie 2023, City a învins-o pe United cu 2-1 pe Wembley, în finala FA Cup, astfel că “diavolii“ au o revanșă de luat, din mai multe puncte de vedere. De altfel, ei nu au mai câștigat pe Etihad Stadium de aproape trei ani. În 7 martie, se impuneau cu 2-0, după golurile lui Fernandes și Shaw.

ADVERTISEMENT