Sport

Erling Haaland și Kevin De Bruyne au scris istorie pentru Manchester City în Cupa Angliei! Atacantul norvegian a înscris de 5 ori!

Erling Haaland și Kevin De Bruyne au făcut spectacol în victoria lui Manchester City, scor 6-2 cu Luton în „optimile” Cupei Angliei.
28.02.2024 | 00:17
Erling Haaland si Kevin De Bruyne au scris istorie pentru Manchester City in Cupa Angliei Atacantul norvegian a inscris de 5 ori
Erling Haaland și Kevin De Bruyne vor să facă show în derby-ul Manchester City - Manchester United. Sursa foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Erling Haaland și Kevin De Bruyne au fost protagoniștii victoriei spectaculoase a lui Manchester City, scor 6-2 cu Luton. Echipa antrenată de Pep Guardiola s-a calificat „en-fanfare” în sferturile Cupei Angliei. Haaland a marcat de 5 ori și Kevin De Bruyne a dat 4 pase decisive!

Erling Haaland a marcat de 5 ori în Luton – Manchester City 2-6, în Cupa Angliei

Pep Guardiola nu și-a menajat jucătorii și a aliniat împotriva lui Luton cea mai bună echipă pe care a avut-o la dispoziție. Erling Haaland, titular pe „Kenilworth Road” din Luton, a făcut spectacol. Atacantul norvegian a marcat de 5 ori și a ajuns la 27 de goluri înscrise în actuala stagiune în tricoul lui Manchester City.

ADVERTISEMENT

Atacantul cotat la 180 de milioane de euro de Transfermarkt.com a avut nevoie de doar 58 de minute pentru a marca de 5 ori în poarta apărată de „nevinovatul” Tim Krul. Mai mult decât atât, Erling Haaland a avut nevoie de doar 3 minute pentru a debloca tabela.

Erling Haaland este primul jucător din istoria lui Manchester City care înscrie 5 goluri într-un singur meci. Atacantul norvegian a marcat 5 goluri și în sezonul precedent contra lui Leipzig în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

După golul cu Brentford din Premier League (1-0), Haaland a ajuns să marcheze în poarta fiecărei echipe pe care a întâlnit-o în Premier League, potrivit Opta.

Kevin De Bruyne a scris istorie pentru Manchester City în victoria cu Luton din Cupa Angliei

Kevin De Bruyne a fost titular cu Luton în Cupa Angliei. Belgianul revenit la începutul anului după o gravă accidentare a oferit 4 pase decisive la primele 4 goluri ale lui Erling Haaland în poarta lui Luton.

ADVERTISEMENT

Deși a stat o lungă perioadă pe bară, cu cele 4 pase decisive din meciul cu Luton, Kevin De Bruyne, viitorul adversar al României la EURO 2024, a devenit cel mai bun pasator de la Manchester City în acest sezon (11), mai mult decât oricare alt jucător antrenat de Pep Guardiola.

De asemenea, Kevin De Bruyne a devenit primul fotbalist din Premier League care oferă cel puțin 3 pase decisive într-un meci de la Diogo Jota (Liverpool) în Liga Campionilor contra lui Rangers (2022), conform Opta.

ADVERTISEMENT

Luton, una dintre cele mai dure înfrângeri în Cupa Angliei după 2-6 cu Manchester City

Bernardo Silva a pasat decisiv la al 5-lea gol marcat de Erling Haaland în minutul 58. Mateo Kovacic a fost ultimul care a punctat pentru Manchester City în minutul 72. De cealaltă parte, Clark a marcat ambele goluri ale lui Luton în minutele 45 și 52.

Erling Haaland și Kevin De Bruyne au fost înlocuiți de Pep Guardiola în minutul 77. Eșecul usturător cu Manchester City apare pe lista „neagră” a înfrângerilor suferite de Luton în Cupa Angliei.

În sezonul 1994/1995, Luton a pierdut cu Southampton, scor 0-6 în turul al 4-lea. Un sezon mai târziu, Luton a cedat în fața celor de la Grimbsy Town, scor 1-7. Cele mai mari înfrângeri din istorie pentru Luton au venit în Championship, scor 0-7 cu Brentford (2019/2020) și 0-7 cu Fulham (2021/2022).

ADVERTISEMENT