Sport

Manchester United le-a “furat” rivalilor de la City un om cheie. Mutare surprinzătoare în Premier League!

Manchester United a reușit să-l convingă pe Omar Berrada de la Manchester City să devină noul CEO al clubului.
21.01.2024 | 15:39
Manchester United lea furat rivalilor de la City un om cheie Mutare surprinzatoare in Premier League
Omar Berrada a lăsat-o pe Manchester City pentru a deveni noul CEO al lui Manchester United. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Manchester United a făcut prima mutare importantă după ce miliardarul britanic Sir Jim Ratcliffe și firma sa INEOS au cumpărat 25% din club. Presa engleză anunță că “diavolii” căutau un nou CEO după plecarea lui Richard Arnold și s-au orientat chiar către marea rivală.

Manchester United le-a “furat” rivalilor de la City un om cheie

“Diavolii” văd această mutare ca fiind primul pas către o transformare spectaculoasă a clubului. Omar Berrada era considerat un om cheie în modul în care Manchester City a reușit să se dezvolte în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

“Fiind unul dintre cei mai experimentați executivi din fotbalul european, Omar are expertiza de a gestiona eficient fotbalul din punct de vedere comercial, calități de lider și multă pasiune”, îl descriu englezii pe noul lor CEO.

Cel mai probabil, Berrrada va începe noua misiune la United din vară. Sub conducerea lui, Manchester United va pregăti sezonul viitor. Cu probleme manageriale în ultimii ani, cei de la United căutau un lider cu experiență în fotbal, dar în același timp, capabil să conducă clubul și ca pe un business profitabil.

ADVERTISEMENT

La Manchester City, Omar Berrada a demonstrat aceste calități. Pentru el, decizia de a trece la marea rivală a fost una dificilă. De asemenea, misiunea de a o ajuta pe United să redevină una dintre marile forțe ale fotbalului european nu va fi una ușoară.

De-a lungul timpului, Berrrada a lucrat la City aproape de directorul sportiv Txiki Begiristain în ceea ce privește transferurile și contractele. A jucat un rol important în achiziția lui Erling Haaland în vara anului 2022.

ADVERTISEMENT

Cum a reacționat Manchester City

Oficialii lui Manchester City au trimis un comunicat către presa engleză în care au confirmat această mutare: “Clubul înțelege că-și dorea o nouă provocare în carieră. Îi mulțumim și îi urăm mult succes”.

Înainte de a fi promovat ca CEO, Berrada a avut rolul de director comercial în departamentul de marketing. A ajuns la Manchester în 2011, de la Barcelona. La clubul catalan a avut funcții în departamentul media și sponsorship.

ADVERTISEMENT

În clasamentul din Premier League, Manchester City este pe locul 2, la două puncte de liderul Liverpool. Manchester United are un nou sezon slab. “Diavolii” ocupă locul 7 și au 9 înfrângeri în această stagiune.

ADVERTISEMENT