Sport

Sir Jim Ratcliffe, decizie contracronometru la Manchester United! Miliardarul, forțat să-și vândă acțiunile

Sir Jim Ratcliffe are de luat o decizie extrem de importantă în ceea ce privește viitorul său la Manchester United. Miliardarul ar putea fi forțat să își vândă acțiunile.
19.01.2024 | 22:05
Sir Jim Ratcliffe decizie contracronometru la Manchester United Miliardarul fortat sasi vanda actiunile
Sir Jim Ratcliffe ar putea fi forțat să-și vândă acțiunile pe care le deține la Manchester United. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Sir Jim Ratcliffe a intrat în acționariatul lui Manchester United la finalul anului trecut. Miliardarul britanic deține un pachet de 25% din acțiunile clubului de pe Old Trafford. Totuși, presa din Anglia vorbește deja despre îndepărtarea omului de afaceri de la Manchester United.

Sir Jim Ratcliffe, decizie contracronometru la Manchester United!

După o lungă perioadă de așteptare, Sir Jim Ratcliffe a reușit să intre în acționariatul lui Manchester United. CEO-ul grupului de produse chimice INEOS a cumpărat 25% din acțiunile lui Manchester United în schimbul sumei de 1,5 miliarde de euro.

ADVERTISEMENT

Miliardarul britanic s-a integrat rapid pe Old Trafford. A urmărit derby-ul cu Tottenham, în care a debutat Radu Drăgușin, din tribune alături de Sir Alex Ferguson. În urma celor 25% de acțiuni cumpărate, Sir Jim Ratcliffe a preluat controlul atât a operațiunilor fotbalistice, cât și a părții administrative de la Manchester United.

Deși a trecut mai puțin de o lună de la venirea lui Sir Jim Ratcliffe, presa britanică vorbește deja despre o posibilă înlăturare a miliardarului din acționariatul lui Manchester United. Omul de afaceri în vârstă de 71 de ani ar putea fi forțat să-și vândă acțiunile.

ADVERTISEMENT

Sir Jim Ratcliffe ar putea fi forțat de familia Glazer să-și vândă acțiunile

Potrivit Daily Mail, care citează The Times, Sir Jim Ratcliffe ar putea fi forțat să-și vândă acțiunile la doar 18 luni după ce a preluat oficial pachetul de 25% de acțiuni la Manchester United. Totul a pornit din cauza unui document care presupune că familia Glazer va avea dreptul să vândă clubul în totalitate după o perioadă de un an și jumătate.

Astfel, Sir Jim Ratcliffe ar urma să fie obligat să-și vândă acțiunile. Singura excepție este ca miliardarul britanic să câștige licitația pentru majoritatea acțiunilor de la Manchester United. Totuși, șansele ca acțiunile de pe Old Trafford să fie vândute în totalitate sunt extrem de mici.

ADVERTISEMENT

Concret, pentru a rămâne în posesia celor 25% de acțiuni, Sir Jim Ratcliffe trebuie să egaleze cea mai mare sumă licitată în cazul în care familia Glazer va scoate la vânzare din nou o parte din acțiunile clubului.

Manchester United, pierderi uriașe în acest sezon

În actuala stagiune, din cauza eliminării premature din grupele Ligii Campionilor, Manchester United ar putea ajunge la pierderi în valoare de 52 de milioane de euro. În ciuda situației complicate în care se află, Sir Jim Ratcliffe pregătește o investiție fabuloasă la Manchester United.

ADVERTISEMENT

Ratcliffe, al doilea cel mai bogat om din Marea Britanie, a pornit căutările unui teren de peste 100 de hectare, unde vrea să construiască o bază de antrenament pentru Manchester United. În acest sens, miliardarul britanic a discutat cu reprezentanții clubului de golf High Legh Park, însă negocierile nu au ajuns la un consens.

În prezent, Manchester United se antrenează la baza de la Carrington, fondată în 1999. Deși a avut parte de lucrări de modernizare, baza nu se ridică la standardul celor pe care le dețin Manchester City sau Tottenham.

ADVERTISEMENT