Sport

Manchester United, salvată de renegați în Champions League! Maguire și Onana, eroi pe Old Trafford

Renegații Harry Maguire și Andre Onana au salvat-o pe Manchester United în meciul cu FC Copenhaga din grupele Champions League.
25.10.2023 | 00:56
Manchester United salvata de renegati in Champions League Maguire si Onana eroi pe Old Trafford
Renegații Harry Maguire și Andre Onana au salvat-o pe Manchester United în meciul cu FC Copenhaga din grupele Champions League. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Trupa lui Erik ten Hag s-a impus extrem de greu cu 1-0 datorită golului marcat pe final de internaționalul englez. Dezastrul putea veni la ultima fază când danezii au avut penalty, dar portarul camerunez a parat execuția.

Renegații de la Manchester United s-au transformat în eroi în Champions League

Manchester United a fost aproape de un nou semieșec în etapa 3-a a fazei grupelor din Champions League, dar a fost salvată de renegații Harry Maguire și Andre Onana. Cei doi au fost eroii ”diavolilor roșii” în partida cu FC Copenhaga.

ADVERTISEMENT

Mult hulit de fani pentru gafele comise în anii petrecuți pe Old Trafford, Maguire a căzut și în dizgrația lui Erik ten Hag. Managerul olandez a vrut să-l vândă cu orice preț în vară anunțând chiar că jucătorul nu intră în planurile sale, dar acesta a ținut morțiș să-și ducă la capăt contractul.

De voie, de nevoie, după accidentările lui Lisandro Martinez și Luke Shaw, Ten Hag s-a văzut nevoit să apeleze la serviciile lui Maguire. Revenirea fundașului central în primul ”11” a fost privită cu mult scepticism și cu multă teamă de suporteri.

ADVERTISEMENT

Era și normal acest lucru, însă Harry a redevenit erou pe Old Trafford. A marcat cu o lovitură de cap imparabilă după o centrare a lui Christian Eriksen și a adus primele puncte pentru Manchester United în actuala ediție de Champions League.

Onana, intervenție magistrală

Un alt jucător hulit de fanii ”diavolilor roșii” este Andre Onana. Portarul camerunez a fost adus în vară la insistențele lui Erik ten Hag de la Inter Milano, în schimbul colosalei sume de 52,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Primit cu brațele deschise, jucătorul de 27 de ani a avut o serie de erori impardonabile care au dus la pierderea de puncte importante. În aceste condiții, suporterii l-au scos imediat de la inimă și au început să regrete plecarea lui David De Gea.

Însă, Onana s-a revanșat la ultima fază a meciului cu FC Copenhaga, atunci când danezii au beneficiat de un penalty și puteau să egaleze și să le aducă englezilor un alt rezultat dezastruos în Champions League.

ADVERTISEMENT

Camerunezul a ghicit execuția lui Jordan Larsson, fiul celebrului atacant suedez Henrik Larsson, a reușit să respingă și astfel Manchester United a câștigat cu 1-0 într-o seară plină de emoție pe Old Trafford.

Maguire, dedicație pentru Sir Bobby Charlton

La finalul întâlnirii, fundașul Harry Maguire a vorbit despre emoția provocată de pierderea tragică a lui Bobby Charlton și a ținut să dedice victoria legendarului fotbalist englez mort la vârsta de 86 de ani.

”A fost un final incredibil. Trebuia să fim un pic mai cinici și să marcăm al doilea gol. Am avut numeroase contraatacuri. Nu le-am dat nicio șansă în repriza a doua, am ieșit mult mai bine de la vestiare. A fost o victorie importantă.

A fost una dintre acele nopți care trebuia să fie. Am fost norocoși să câștigăm jocul, o salvare magnifică în ultimele minute și o victorie dedicată lui Sir Bobby și familiei sale. A fost o săptămână grea pentru noi. Pierderea unui om ca Sir Bobby, afectează clubul și vestiarul. Suntem cu adevărat mândri că am putut câștiga pentru el în seara asta”, a declarat Maguire.

Portarul Andre Onana nu a vrut să-și aroge meritele pentru acest succes: ”Îmi fac doar treaba. A fost important pentru noi să câștigăm împotriva unei echipe foarte bune. Sunt fericit pentru victorie. Harry Maguire a făcut o treabă grozavă. Trebuie să continuăm așa”.

ADVERTISEMENT